Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неяснота свързана с актуализация на Xiaomi 13 Pro

Featured Replies

Здравейте,

Става въпрос за Xiaomi 13 Pro (китайско, с Xiaomi EU ром). Та гледам излязла е версия 3.0.3.0 на HyperOS-а. И аз от няколко дни се опитвам да я дръпна през Updater-а на телефона, обаче той всеки път казва, че: All mirrors are currently offline. Try later..

И съответно гледам тук е налична версия за моя модел (xiaomi.eu_NUWA_OS3.0.3.0.WMBCNXM_16.zip). Обаче ме притеснява това, че архива е 6.7GB, докато през телефона изписва (независимо, че не може да започне тегленето), че размерът на файла е 6.3GB.

Въпросът ми е - тази версия, която съм посочил по-горе мога ли да я инсталирам по същия начини, по който правя с тази свалена през телефона, а именно: разархивирам, вкарвам телефона в Fastboot и от разархивираните файлове стартирам windows_install_upgrade.bat на компютъра?
  • Автор

Сигурно зависи. Само че не знам ъпдейтара как и дали компресира. А горния линк не ми върши работа - става въпрос за Hyper OS 3. На горния са само 2-ката. А и моя проблем не е свързан с това от къде да го изтегля (в поста ми има линк), а дали има някаква разлика (за да не омажа нещо, че няма кой да ме спасява след това).

Не знам какъв е този зор да ъпдейтваш. Като ти излезе ъпдейта си го инсталирай, всичко друго го правиш на собствен риск и може да повредиш устройството и да останеш без телефон.

Що ти трябва да се напъваш, при мен, на същия телефон, след всяка такава актуализация, само се увеличаваше досадата от безбройните претрупвания, които никога не бих използвал...

Ще използвам да попитам-като имам отворена страница , напр. на банка, която ми изпраща код за потвърждение на абв поща, така и не разбрах как да минимизирам банката, за да отворя пощата и да си видя кода, и после да го напиша в банката. Всеки път настъпва голяма каша, дали не може като на уиндоуса, да се минимизира и отвори нов прозорец?

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Що ти трябва да се напъваш, при мен, на същия телефон, след всяка такава актуализация, само се увеличаваше досадата от безбройните претрупвания, които никога не бих използвал...

Ще използвам да попитам-като имам отворена страница , напр. на банка, която ми изпраща код за потвърждение на абв поща, така и не разбрах как да минимизирам банката, за да отворя пощата и да си видя кода, и после да го напиша в банката. Всеки път настъпва голяма каша, дали не може като на уиндоуса, да се минимизира и отвори нов прозорец?

Ти не беше ли як специалист ?

Кръглия бутон. После го извикваш с квадратния.

• Автор
Не знам какъв е този зор да ъпдейтваш. Като ти излезе ъпдейта си го инсталирай, всичко друго го правиш на собствен риск и може да повредиш устройството и да останеш без телефон.
Аз пиша, ама май никой не чете. Прочети пак какво съм написал.

Кръглия, си е кръгъл. В твоя случей квадратния е с трите чертички, до кръглия.

и аз съм с подобен модел днеска четох поетапно януари и до края на февруари ще я пуснат автоматик на всички :) И аз я чакам макар да съм  от 2  месеца с телефона

преди 4 часа, Raze написа:

не разбра ли ,че българина иска да има всичко ново преди всички 

• Автор
преди 1 час, adersa написа:

и аз съм с подобен модел днеска четох поетапно януари и до края на февруари ще я пуснат автоматик на всички :) И аз я чакам макар да съм  от 2  месеца с телефона

не разбра ли ,че българина иска да има всичко ново преди всички 

Съвсем ясно съм написал в първия си пост, че ъпдейта е пуснат официално (след като го видам през Updater, което е системен апп), но НЕ мога да го изтегля вече близо 10 дни (поради споменатата по-горе причина). И не мисля, че този проблем ще се оправи, затова и търся алтернатива (и съм обяснил горе какво ме притеснява). Защо мама му стара, никой не си направи труда не само да прочете, ами и да вникне във въпроса?!

преди 8 часа, Петър Ангелов написа:

Става въпрос за Xiaomi 13 Pro (китайско, с Xiaomi EU ром).

Читав е файла и аз проверих. Това е андроид 16 справка линк https://mifirm.net/model/nuwa.ttt#eu

Само да ви е отключен буутлоадъра! Давай смело.

Най-добре изчакай още малко, за последен път пиша, ако не искаш да си повредиш телефона:
https://www.kaldata.com/телефони/стабилната-версия-на-hyperos-3-вече-е-налична-629031.html

• Автор
преди 14 минути, Raze написа:
Най-добре изчакай още малко, за последен път пиша, ако не искаш да си повредиш телефона:
https://www.kaldata.com/телефони/стабилната-версия-на-hyperos-3-вече-е-налична-629031.html

Като изчакам какво ще се промени?! Ако за 10 дни нищо не се е променило, е твърде вероятно нещо да не е ок с Updater-а в текущия ром. И ще си остана с чакането. Линка който съм дал по-горе е към официалните версии на Xiaomi eu.

преди 20 минути, Gangosa написа:
Читав е файла и аз проверих. Това е андроид 16 справка линк https://mifirm.net/model/nuwa.ttt#eu
Само да ви е отключен буутлоадъра! Давай смело.

Няма как да не е. Оригинално телефона дойде с китайски ром. За да го сменя се наложи да отключа буутлоудъра.

преди 10 минути, Петър Ангелов написа:

Няма как да не е. Оригинално телефона дойде с китайски ром. За да го сменя се наложи да отключа буутлоудъра.

Ъпдейтите за различните страни пристигат по различно време, понякога може и да има месец и повече разлика между китайския и другите ROM-ове. А това, че си сменил ROM-а и си отключил bootloader, е много вероятна причина за грешката и за това автоматичния ъпдейт да не работи. Флашни си ръчно ROM-а.

• Автор
Ъпдейтите за различните страни пристигат по различно време, понякога може и да има месец и повече разлика между китайския и другите ROM-ове. А това, че си сменил ROM-а и си отключил bootloader, е много вероятна причина за грешката и за това автоматичния ъпдейт да не работи. Флашни си ръчно ROM-а.
Аз ще го флашна, по начина описан по-горе. Въпросът беше да разбера..е, това, което питах в началния пост. За да не стане беля.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.