Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на настолен PC

Featured Replies

Здравейте, цял живот съм играл на лаптоп, но вече искам да премина на настолен компютър. Насочил съм се към тази конфигурация. Какво ви е мнението? Главно играя Cs2 и RDR2 и искам да поддържам поне 350-400 стабилни fps(за cs2), защото искам да си закупя монитор 360hz. 

Екранна снимка 2026-01-09 005548.png

В интернет пространството има доста материал по темата с X3D процесорите и дъната на Асрок. Общо взето всички имат проблеми, но при Асрок са доста повече. Уж са ги закърпили нещата с новите биоси, но все пак ако имам избор аз бих заложил на друга марка, специално с този процесор. Виж и В850 чипсет ако се вписва в бюджета

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 57 минути, Gaming_Solutions написа:

В интернет пространството има доста материал по темата с X3D процесорите и дъната на Асрок. Общо взето всички имат проблеми, но при Асрок са доста повече. Уж са ги закърпили нещата с новите биоси, но все пак ако имам избор аз бих заложил на друга марка, специално с този процесор. Виж и В850 чипсет ако се вписва в бюджета

За 7800X3D или за 9800X3D става дума?

преди 9 часа, radoslav1914 написа:

Здравейте, цял живот съм играл на лаптоп, но вече искам да премина на настолен компютър. Насочил съм се към тази конфигурация. Какво ви е мнението? Главно играя Cs2 и RDR2 и искам да поддържам поне 350-400 стабилни fps(за cs2), защото искам да си закупя монитор 360hz. 

Екранна снимка 2026-01-09 005548.png

Аз съм с такъв процесор и с водно охлаждане на Deepcool и никога не съм виждал дори близки до максималните температури. С този въздушен вентилатор ще имаш грижи!

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 11 часа, radoslav1914 написа:

Насочил съм се към тази конфигурация. Какво ви е мнението?

Супер е! Вземай. Защо питаш? Нали знаеш че тук разбирачите пак ще се изпокарат. 
А вярвам че Gaming_Solutions ти е писал вече на лични.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Супер е! Вземай. Защо питаш? Нали знаеш че тук разбирачите пак ще се изпокарат. 
А вярвам че Gaming_Solutions ти е писал вече на лични.

Наистина ли си мислиш, че щом не съм предложил нищо в темата, значи съм му писал на лични, дребна душичке?

Иначе се жалва, че "разбирачите" са щели да се изпокарат, но пуска въдичката за да ме провокира. 

преди 19 минути, Gaming_Solutions написа:

Наистина ли си мислиш, че щом не съм предложил нищо в темата, значи съм му писал на лични, дребна душичке?

Иначе се жалва, че "разбирачите" са щели да се изпокарат, но пуска въдичката за да ме провокира. 

Казвам на човека да не се плаши и да взема това което е намислил.

Интересно защо подскочи като ощипана девойка? И интересно защо мислиш че с лоши чувства към теб съм го казал? Не си ли свидетел какво се получава при такива теми?

Смени захранването с това > SUPER FLOWER SF-1000F14GE Super Flower Leadex III Gold 1000W ATX 3.1 80 Plus

B850 не се препоръчват за X3D заради по-слабата захранваща схема. На тази цена ASRock B650 Steel Legend WiFi 90 няма конкуренция от останалите производители.

Охладителя смени с този > Thermalright Phantom Spirit 120

За кутията също има по-добри решения...

преди 25 минути, В. Велев написа:

Интересно защо подскочи като ощипана девойка? И интересно защо мислиш че с лоши чувства към теб съм го казал? Не си ли свидетел какво се получава при такива теми?

Защото намекваш, всъщност не намекваш, а твърдиш, че си сигурен, че съм му писал вече лично съобщение. 

Ако преценя и ако искам нещо на някого да предложа, който търси помощ ще го направя в темата, която е пуснал, а няма да му пиша на ЛС. Форума има добра рейтингова система  за постовете и хората, могат лесно да се ориентират как да отсеят плявата. 

преди 24 минути, Joss Bomon написа:

Смени захранването с това > SUPER FLOWER SF-1000F14GE Super Flower Leadex III Gold 1000W ATX 3.1 80 Plus

B850 не се препоръчват за X3D заради по-слабата захранваща схема. На тази цена ASRock B650 Steel Legend WiFi 90 няма конкуренция от останалите производители.

Охладителя смени с този > Thermalright Phantom Spirit 120

За кутията също има по-добри решения...

Какво общо има чипсета със захранващата схема?

С останалото съм съгласен и даже съм ти дал палец 👍

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 29 минути, Gaming_Solutions написа:

Какво общо има чипсета със захранващата схема?

Няма дъно с чипсет В850 на конкурентна цена на това което си е избрал автора.

Ако бюджета му позволява може да се ориентира към MSI MAG_B850_TOMAHAWK_MAX_WIFI MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Няма дъно с чипсет В850 на конкурентна цена на това което си е избрал автора.

Ако бюджета му позволява може да се ориентира към MSI MAG_B850_TOMAHAWK_MAX_WIFI MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI

А, сега те разбрах. Да, платките с новия чипсет са по-скъпи от тези със стария, което е нормално.

Иначе реализацията на захранващата схема няма общо с чипсета. Ако сравним B650 Tomahawk WiFi с B850 Tomahawk MAX WiFi и двете са с 14+2+1 фази, като B850 платката е 8 слойна, докато B650 е 6

преди 11 минути, Teemo v. X написа:

дали двете енженеро знаят какво е VRM

Не знам защо сте захапали човека, но се надявам, че не е някаква завист, че е инвестирал и се старае да печели от нещо, от което не се става богат.

Днес всеки може да стигне до най-ниските цени на пазара и да прецени колко се печели приблизително от конфигурации, а и не всеки има достъп до дилърски цени. Но едно е да вземеш части и да сглобяваш сам, или готова конфигурация от магазин, и съвсем друго е да се настрои и тества до стабилна машина. Последното е неоценимо от неразбиращите и от разбиращите от "всичко"...

Ще се радвам, поне в техническите теми конфронтацията и меренето на знания да се оставят настрана, и да се търсят оптималните решения за търсещите помощ и мнения.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Не знам защо сте захапали човека, но се надявам, че не е някаква завист, че е инвестирал и се старае да печели от нещо, от което не се става богат.

Днес всеки може да стигне до най-ниските цени на пазара и да прецени колко се печели приблизително от конфигурации, а и не всеки има достъп до дилърски цени. Но едно е да вземеш части и да сглобяваш сам, или готова конфигурация от магазин, и съвсем друго е да се настрои и тества до стабилна машина. Последното е неоценимо от неразбиращите и от разбиращите от "всичко"...

Ще се радвам, поне в техническите теми конфронтацията и меренето на знания да се оставят настрана, и да се търсят оптималните решения за търсещите помощ и мнения.

О, повярвай ми, не се старая да печеля. За радост имам добра професия и изкарвам достатъчно за да мога  да си развивам хобито на професионално ниво. Да, онлайн магазина за геймърски конфигурации ми е хоби и като такова не очаквам от него да изкарвам пари. Следващите месеци ще инвестирам (за трети път) в съвсем нова платформа на магазина, т.е ще се пренапише отначало. Това са хиляди левове (евро), които няма как да се избият с продажба на десктоп компоненти, но поне се надявам най-после всичко да работи както си го представям :) 

преди 59 минути, Joss Bomon написа:

Аз написах същото, с две думи...

Защото явно не знае че един B650 от сорта на стийл легенд, или аорус мастер, може да е доста по - стабилен, от  B850.

И не съм захапал никой. Той сам се хапе, като обяснява на висок глас че само той е виждал компютри. Като смекчи тона - ще го смекча и аз.

Да не говоря за практикуваните търгашки приоми...

Както вече казах, реализацията на захранващата схема няма общо с това дали чипсета ще е B650 или B850. По-горе дадох и пример

преди 1 час, Joss Bomon написа:

То добре , че е той да има човек от първа ръка да ни сглоби конфигурация , а не сулю и пулю да се пукат да предлагат видеокарти и др неща да объркват автора на темата 

преди 4 часа, adersa написа:

То добре , че е той да има човек от първа ръка да ни сглоби конфигурация , а не сулю и пулю да се пукат да предлагат видеокарти и др неща да объркват автора на темата 

Че ти не можеш ли да си сглобиш компютър?

преди 1 час, Veni77 написа:

Асрок водят класацията за най -много изгорели  x3d  процесори.Не че на други марки не горят. Не искам да разубеждавам автора, а само споделям факти.

То и Дачия води класациите за най-чупещи се коли, но и продажбите им на нови задминаха майката Рено и немските лидери в автомобилостроенето. 

Когато се купуват несъобразени с мощността на процесора нисък клас платки, вероятността за дефекти се вдига. 

преди 1 минута, BulgarianYouguart написа:

Момчето го няма , не се знае дали ще се върне.

Мдаа... сефте.

преди 1 час, В. Велев написа:

Че ти не можеш ли да си сглобиш компютър?

Едно е да давам идеи , но трябва и в експерта да се чува думата .:) Аз само исках процесор АМД , монитор д-р го оставих на него 

С тези цени на DDR5 паметта особено, хората вече мислят за нишови продукти - ползваш DDR4, като нямаш пари за DDR5:

ASRock's Dual DDR5 & DDR4 Motherboard Makes Perfect Sense In The Current Memory Crisis

612826525_1433027982157456_8793542494950

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.