Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитора не включва.

Featured Replies

Здравейте. Купих си нова видеокарта 3080. Дъното обаче е старо Z87, процесора I5-4670. Проблема е, че монитора на тръгва сам, трябва да го включа и изключа от копчето и тогава тръгва. При стартиране на компа, се чува пипкането, но след него има малко по-продължителен звук. Това според мен е хардуерен проблем свързан със старото дъно предполагам. Захранването ми е 750 вата и според мен не е в него проблема. Картата е захранена с две по 8 пина. Някакви предположения?

преди 15 минути, dushi написа:

Здравейте. Купих си нова видеокарта 3080. Дъното обаче е старо Z87, процесора I5-4670. Проблема е, че монитора на тръгва сам, трябва да го включа и изключа от копчето и тогава тръгва. При стартиране на компа, се чува пипкането, но след него има малко по-продължителен звук. Това според мен е хардуерен проблем свързан със старото дъно предполагам. Захранването ми е 750 вата и според мен не е в него проблема. Картата е захранена с две по 8 пина. Някакви предположения?

Изключил ли си от БИОС вграденото видео? Гледам че твоя процесор I5-4670 има такова.

В момента изобщо вади ли картина новата видеокарта или не? Сигурен ли си, че работи - все пак това е доста стар модел вече, не се знае и предния собственик какво е правил с нея, особено ако е копала или прегрявана. И тази видеокарта най-вероятно трябва да я ползваш само в UEFI режим, за да изкара картина. Пробвай първо с вграденото видео, като включиш монитора към изхода на дънната платка дали ще изкара картина и в ОС дали ще се разпознае видеокартата и инсталират драйверите. Нулирай BIOS за всеки случай.

• Автор
преди 1 час, В. Велев написа:

Изключил ли си от БИОС вграденото видео? Гледам че твоя процесор I5-4670 има такова.

Да изключено е. Преди бях също с външна карата и нямаше проблем. Само по себе си звуковите сигнали показват проблем, но не знам на къде да се насоча.

преди 5 минути, Raze написа:

В момента изобщо вади ли картина новата видеокарта или не? Сигурен ли си, че работи - все пак това е доста стар модел вече, не се знае и предния собственик какво е правил с нея, особено ако е копала или прегрявана. И тази видеокарта най-вероятно трябва да я ползваш само в UEFI режим, за да изкара картина. Пробвай първо с вграденото видео, като включиш монитора към изхода на дънната платка дали ще изкара картина и в ОС дали ще се разпознае видеокартата и инсталират драйверите. Нулирай BIOS за всеки случай.

Видеокартата е чисто нова. Купена от магазин. Изкарва картина, но трябва монитора да го включа и изключа за да даде картина. И дъното е настроено в UEFI режим. Всичко работи, но не пали автоматично монитора.

преди 44 минути, dushi написа:

Да изключено е. Преди бях също с външна карата и нямаше проблем. Само по себе си звуковите сигнали показват проблем, но не знам на къде да се насоча.

Видеокартата е чисто нова. Купена от магазин. Изкарва картина, но трябва монитора да го включа и изключа за да даде картина. И дъното е настроено в UEFI режим. Всичко работи, но не пали автоматично монитора.

Сложи ли най-новите драйвери? Ама не от Windows а от сайта на NVidia.

С последна версия на твоя BIOS ли си?

Монитора какъв е?

С кой Windows си?

Това прилича на проблем или несъвместимост с монитора.

Пробвай да нулираш BIOS, пробвай и с друг интерфейсен кабел. Кой е модела на монитора и как е свързан с видеокартата? Нещо преходници ползваш ли?

И RTX 3080 няма как да е нова, от няколко години не се произвежда, освен ако не е останала някоя залежала бройка и са ти я продали. Трябвало е да вземеш по-нова видеокарта, със сигурност щяло е и да е по-изгодно.

• Автор

https://plasico.bg/ninja-rtx-3070-ti-8gb-gddr6-white-bulk-v-antistatichna-opakovka-6144sp-nf307ti86f-12972436.html

Това е линк към пласико към подобна карта. От този сайт купих и моята, не пише да е втора употреба. Както и да е. За драйвъри какво да говорим така или иначе проблема е преди да зареди уиндолса. Иначе съм с последните драйвъри от сайта на нвидиа за уин 7. Проблема е хардуерен. За кабела съм се сетил ама утре ще купя друг, че сега съм на работа. 

Нещо съм объркал. Драйвърите са за уин11. Монитора е Асус и с предишната карта палеше  с DVI  кабел. 

преди 13 минути, dushi написа:

https://plasico.bg/ninja-rtx-3070-ti-8gb-gddr6-white-bulk-v-antistatichna-opakovka-6144sp-nf307ti86f-12972436.html

Това е линк към пласико към подобна карта. От този сайт купих и моята, не пише да е втора употреба. Както и да е. За драйвъри какво да говорим така или иначе проблема е преди да зареди уиндолса. Иначе съм с последните драйвъри от сайта на нвидиа за уин 7. Проблема е хардуерен. За кабела съм се сетил ама утре ще купя друг, че сега съм на работа. 

Според мен е заради Window 7. RTX 3080 е доста нова за Win7. Пише че последния драйвер е от 2022 година.

Не мога да разбера защо купуваш стара видеокарта на цената на нова и по-мощна? Една 5060 TI 16 GB или 5070 за около 1000-1200 лева е много по-добър избор, с повече гаранция, по-мощна, с повече видео памет, имаш frame generation и много други екстри, които липсват при старото поколение.

Компоненти > Видео Карта от Vario.bg

Ако не са минали 2 седмици, направо я връщай без обяснение, вземай си парите и си купи по-нова видеокарта.

А и още нещо - с този процесор няма да можеш да ползваш и 50% от видеокартата в повечето случаи, най-добре, ако можеш, смени изцяло платформата - поне с AM4 и Ryzen 5xxx.

За мен е омазани драйвери ,монитора предполагам е по стар модел.

• Автор

Благодаря на отзовалите се за помощ. В крайна сметка се оказа HDMI кабела. И понеже вчера бях на работа и трябваше да пиша от телефона, сега ще отговоря. Картата я купих от Пласико за 900 лева. Не мисля, че за моите нужди ми трябва по-яка, а и да дам 300+ лева за малко отгоре, се стиснах. Иначе дъното и процесора ще търпят обновяване, а аз съм наясно, че с този хардуер не съм направил голям ъпгрейд. Относно писанията за драйвъри и ОС, проблема не беше в WIN, а още преди зареждането му, та драйвърите нямат никакво отношение. Относно монитора, той е Асус VS229q стар, но и той ще се сменя. Пожелавам лек ден на всички.

преди 5 часа, dushi написа:

Благодаря на отзовалите се за помощ. В крайна сметка се оказа HDMI кабела. И понеже вчера бях на работа и трябваше да пиша от телефона, сега ще отговоря. Картата я купих от Пласико за 900 лева. Не мисля, че за моите нужди ми трябва по-яка, а и да дам 300+ лева за малко отгоре, се стиснах. Иначе дъното и процесора ще търпят обновяване, а аз съм наясно, че с този хардуер не съм направил голям ъпгрейд. Относно писанията за драйвъри и ОС, проблема не беше в WIN, а още преди зареждането му, та драйвърите нямат никакво отношение. Относно монитора, той е Асус VS229q стар, но и той ще се сменя. Пожелавам лек ден на всички.

хехе познах за кабела :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.