Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете изгодно МФУ / принтер

Featured Replies

Трябва ми машинка за копиране, сканиране и принтиране за домашни условия. Максимум за А4 и слаба натовареност. 10-20 страници за седмица, но лятото поне месец няма да се и ползва.... някъде чух че мастилото можело да засъхне в такъв случай ? Основно документи, но някой от тях имат цветни печати и те също ми трябват цветни копия. По-компактен е добър вариант. Желателно е да има безжична връзка  :)  Бюджет 200-300 лева но може и повече ако нещо си заслужава.

преди 3 минути, Red Soldier написа:

Максимум за А4 и слаба натовареност. 10-20 страници за седмица, но лятото поне месец няма да се и ползва.... някъде чух че мастилото можело да засъхне в такъв случай ?

В такъв случай си купуваш лазерен!
Когато гледаш устройството - питай и за консумативите.

За един месец трудно ще изсъхне мастилото, по-вероятно е за 3-4 месеца. 20-30 страници на седмица, дори и цветно печатане не са нищо.

преди 1 час, hjhj написа:

Аз съм с такова https://store.brother.bg/devices/laser/dcp/dcp1622we.

Доволен съм. Не е цветен. Миналата година смених тонера за 16 лв. 

Не е цветен означава само една касета - при цветните са четири?

какво искаш да отпечаташ? картинки, фотографии, думи, букви?

преди 1 час, Anna7 написа:

какво искаш да отпечаташ? картинки, фотографии, думи, букви?

Най-добре позиви - може и без тонер.

Spoiler

Един човек тича по улиците и раздава на минувачите бели листа. Към него се приближават двама полицаи.

- Гражданино, какво раздавате?

- Как какво? Не виждате ли - раздавам позиви!

- Ти с кой се еб*ваш, бе? Т`ва са си чисто бели листа.

- Не! Това са позиви.

- Е, като са позиви, тогава защо нищо не пише?

- К`во да пише - то всичко е ясно!

Форума се напълни с профи гурута. Даже и старите станаха, по - гуру отпреди. Да не засъхне мастилото се печата една - две страници седмично. Каквито и да са.

Epson Expression Premium XP-7100

преди 21 часа, jhoro написа:

В такъв случай си купуваш лазерен!

Мрежово МФУ (че и с wifi) за 150€.......трудна работа

преди 2 часа, Teemo v. X написа:

Да не засъхне мастилото се печата една - две страници седмично. Каквито и да са.

Повечето съвременни "плюнки" имат функция за самоподдръжка (срещу засъхване на дюзите). Условието е да е вкл. в мрежата (ел) и да има в касетата поне 5-10 lista

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Има условности!

преди 21 часа, Red Soldier написа:

Желателно е да има безжична връзка  :)  Бюджет 200-300 лева но може и повече ако нещо си заслужава.

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Повечето съвременни "плюнки" имат функция за самоподдръжка (срещу засъхване на дюзите). Условието е да е вкл. в мрежата (ел) и да има в касетата поне 5-10 lista

Да си ръчка сам дюзите ? Виждал съм на практика - нищо  кат подобно. Ако не му зададеш ръчно Nozzle check -умира. И това преди всичко друго...

преди 26 минути, Teemo v. X написа:

Да си ръчка сам дюзите ? Виждал съм на практика - нищо  кат подобно. Ако не му зададеш ръчно Nozzle check -умира. И това преди всичко друго...

По някаква причина ми е паднал VPN-a в клуба. Утре ще видя, каква е разликата м/у автоматичния чек и ръчния.....

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

По някаква причина ми е паднал VPN-a в клуба. Утре ще видя, каква е разликата м/у автоматичния чек и ръчния.....

На теория няма, на практика...

Важното е че се разбираме.  Дори и да не , с няколко пояснителни - да. Не като ИИ гурутата.

Отивам да пълня чушките... Чакам всеки момент пригладнели псевдоиспанци.

преди 8 минути, Teemo v. X написа:

На теория няма, на практика...

Имам фотоспектрометър - ако има разлика в покритието и %=те....ще лъсне, като Памела Андерсън в оня "филм" с Томи Лиий :)

на 10.02.2026 г. в 9:52, jhoro написа:

Не е цветен означава само една касета - при цветните са четири?

Черното не е ли цвят?

преди 6 минути, ined написа:

Черното не е ли цвят?

Не!

Цитат

Белият е основен неутрален цвят, като тук думата цвят се използва условно, тъй като по дефиниция бялото е ахроматично, тоест не конкретен цвят, а що се отнася до човешкото възприятие е равномерното наличие на всички цветове до яркостно ниво, което вече не се възприема за светло сиво, а бяло. Физически погледнато бялото е цвета от отразяването и пропускането без никакво поглъщане или излъчването, когато става въпрос за източници, на всички дължини светлина абсолютно равномерно по цели видим спектър. 

Черният е най-тъмния цвят, като тук думата цвят се използва условно, тъй като по дефиниция черното е ахроматично, тоест липса на цвят. Физически погледнато черното е пълна липса, когато говорим за светлинни източници или цялостно поглъщане, когато става въпрос за осветени обекти на светлината по целия диапазон на видимия спектър. Като цвят е противоположно на бялото и често представлява тъмното в контраст със светлината.

Не, ама да. Черното мастило за принтер какво е, черната боя? Пак са си цветове. Смеси тези 3 цвята и получаваш нов черен цвят:

Black-Paint-Mix-Primary-Colors.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.