Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Казус с Local SEO: Оптимизация за два съседни района (Младост и Дружба) с един физически адрес?

Featured Replies

Здравейте!
Имам нужда от малко SEO „акъл“ за специфичен локален бизнес в София (погребална агенция). Ситуацията е следната:
Офисът ни по документи се води Младост 1 (П-код 1784), но реално е на границата с Младост 1А и е основната входна точка за кв. Дружба 1 и 2.
Въпросът ми е: как да „излъжа“ Google алгоритъма, че сме релевантни и за двата района, без да имаме втори физически офис?
  1. Достатъчно ли е в Google Business Profile да добавя Дружба като „Service Area“ или трябва да наблегна на специфични Landing страници?
  2. В момента имаме отделни страници за Младост и Дружба, но ме притеснява Keyword Cannibalization.
  3. Има ли смисъл от вграждане на две различни карти (Local Schema) за всеки район, при положение че адресът е един?
Ще съм благодарен на всеки с опит в локалното търсене (особено за София), който може да сподели работеща стратегия за 2026-та.
Поздрави!

Local schema задължително с един адрес. Начална страница за Младост с адрес и карта, втора страница за Дружба, със същия адрес променяш само areaserved. Ревюта за Дружба, по - малко за Младост- много работят, дори и фалшиви... Правиш втори сайт за Дружба - локален линк към него. Блог с локален линк, всеки ден трябва да се пише... Без значение какво, да съдържа специфични думи за професията. Съответно и локален линк Дружба - Младост. Всички страници задължително с различен Title. За meta накарай някой ии да ти изпише различни за страниците, без да се покриват.

• Автор
„Мерси много за съветите! Значи за адреса разбрах – оставям го в Младост 1, но ще направя отделна страница само за хората от Дружба 1 и 2, за да ги намира Гугъл по-лесно. Офисът ни е точно на границата между двата квартала (до Младост 1А), така че ни е лесно да реагираме веднага и на двете места.
Вече се опитвам да си оправя имената на страниците. За началната мисля да е: Погребална агенция Младост 1, 1А, 2, 3, 4 | София, а за другата: Траурни услуги Дружба 1 и 2 - Погребална агенция. Дали е добре така или става много дълго?
И за ревютата ме заинтригувахте – ако някой напише примерно „Много бърза реакция в Дружба 2“, това ще помогне ли за класирането?
И последно да попитам – ако реша да не се мъча сам с тия настройки, а искам някой, който разбира, да ми ги нагласи тия неща професионално, колко горе-долу струва такава услуга за София? Да си знам как вървят цените. Ако някой тук се занимава с такива неща, може да ми пише и на лично съобщение
преди 15 минути, ripltd написа:

Погребална агенция Младост 1, 1А, 2, 3, 4 | София, а за другата: Траурни услуги Дружба 1 и 2 - Погребална агенция

Това не е ок.

Питай тук момчето е пълен професионалист. Не е от най - евтините но си знае работата. познавам го лично,  ако реши да ти помага - няма да те зареже на средата...

• Автор
„Благодаря за препоръката! Ще му пиша на човека, щом казваш, че си разбира от работата. Предпочитам да платя на професионалист, вместо да омажа нещо сам, че нишата в София е много трудна.
А защо мислиш, че заглавията не са ок? Прекалено много квартали ли изброявам или структурата е грешна? Исках просто хората от Младост и Дружба да виждат веднага, че сме близо до тях. Как би ги направил ти, за да изглеждат добре за Гугъл, но и да е ясно къде сме?
Ще се радвам на още малко насоки.

Нещо такова - 

Погребална агенция Младост | Кв. Младост 1–4, София

Погребални услуги за Дружба 1 и 2

• Автор
„Мерси, това звучи много по-чисто! Значи за началната страница оставям Погребална агенция Младост | Кв. Младост 1–4, София, а за другата само Погребални услуги за Дружба 1 и 2.
Само да те питам – на страницата за Дружба трябва ли да сложа и адреса от Младост в текста, или по-добре да не го споменавам там, за да не се обърка Гугъл къде точно се намираме?
И последно, според теб ако кача снимка на офиса ни в Младост 1  на тези страници, това ще помогне ли за доверието на хората? Гледам как е при конкуренцията и се чудя дали не е претрупано с текст.“

Това са тагове мислени три секунди. Може и без числата, може и без квартал... Провери си ги, напиши 10-20 и си избери. Адреса задължително на двете места. Снимка на офиса - пак е задължително. Не на всяка, само на заглавната или контакт ако имаш. Ама не правена с телефон, а професионална - все пак, това ти е лицето на фирмата.

Имай предвид че всичко това го знам от обща култура. Не съм го работил отдавна и със сигурност има новоизлезли трикове.

• Автор
„Мерси за честния отговор! Прав си за професионалните снимки – ще ангажирам фотограф, за да имам качествено лице на фирмата, а не размазани кадри от телефон. За таговете също ме убеди, ще ги оставя по-изчистени, за да не дразня Гугъл.
Вече пуснах и една по-подробна статия за историята на района, за да има малко повече „тежест“ и полезно съдържание, а не само цени.
Получих и офертата от човека с Proton пощата (1600 лв. за пълен одит и план), но ще видя дали мога да се справя с част от нещата сам по твоите съвети, преди да инвестирам такава сума. Още веднъж благодаря на всички за „акъла“!“
преди 8 часа, ripltd написа:
„Мерси за честния отговор! Прав си за професионалните снимки – ще ангажирам фотограф, за да имам качествено лице на фирмата, а не размазани кадри от телефон. За таговете също ме убеди, ще ги оставя по-изчистени, за да не дразня Гугъл.
Вече пуснах и една по-подробна статия за историята на района, за да има малко повече „тежест“ и полезно съдържание, а не само цени.
Получих и офертата от човека с Proton пощата (1600 лв. за пълен одит и план), но ще видя дали мога да се справя с част от нещата сам по твоите съвети, преди да инвестирам такава сума. Още веднъж благодаря на всички за „акъла“!“

1600 за пълен одит, с план? Нещо се е размекнал ххахахаххаха Майтапя се. 

• 1 месец по-късно...

Не прави втори профил с един и същ телефон и адрес – Google ще ги слее или ще блокира и двата. По-добре в съществуващия си бизнес профил задай 'Service Area' (Обслужван район) и добави Младост 1, 2, 3 и 4. Това няма да ти даде същата тежест като физически адрес, но е легалният начин да кажеш на алгоритъма, че работиш и там. Също така, цитиранията (NAP - Name, Address, Phone) в местни бизнес каталози трябва да споменават и двата района в описанието.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.