Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Facebook толерира насилие над животни?

Featured Replies

Попаднах на страница в която видимо се качват клипове с насилие над животни, затискат ги (с камъни, тухли, и други тежки материали), упояват ги с нещо, това се прави най-вече върху котки и кучета (вероятно в тази държава има изобилие от бездомни такива). Първо се прави деянието, след това се пуска камерата и имитират героично спасяване, някои животни излгеждат дезиорентирани, малтретирани и изключително стресирани а някои са мъртви. Всеки ден се качват по 5-6 клипа, като в почти всяко клипче има жертва с малки котета, а за фон драматична музика. Докладвах страницата вече два пъти за насилие над животни и фейсбук казва, че не нарушава "Стандартите на общността". Гледам в коментарите, че и други са се усетили и вероятно не съм единствения, който е докладвал, но резултат няма. Даже не знам дали да публикувам страницата тук, защото клипчетата изглеждат отвратително и освен да добавя повече гледаемост към клипчетата, друго май няма да стане. И преди съм попадал на такива "Fake animals rescue" канали в тубата, но там бързо ги махаха, явно във Facebook са по-вървежни.

преди 2 минути, arcovk написа:

И преди съм попадал на такива "Fake animals rescue" канали в тубата, но там бързо ги махаха, явно във Facebook са по-вървежни.

Ужасно е, виждала съм подобни неща и с хора. 

Някакъв индиец, бръснар, намира в храстите мръсно, рошаво и прегладняло момиченце, на видима възраст 6-7г. Измива го, дава му сок, постригва го и го пуска. Момиченцето гледа изплашено през цялото време. Отдолу - хиляди лайкове и коментари: "God bless your heart, Sir!".  Само се моля експлоатацията да е спряла до там. 

• Автор
преди 16 минути, Greta Simmer написа:

Някакъв индиец, бръснар, намира в храстите мръсно, рошаво и прегладняло момиченце, на видима възраст 6-7г. Измива го, дава му сок, постригва го и го пуска. Момиченцето гледа изплашено през цялото време. Отдолу - хиляди лайкове и коментари: "God bless your heart, Sir!".  Само се моля експлоатацията да е спряла до там. 

Нищо чудно да му е дъщеря и да я използва. Това ми напомня на случая с Джипси (Rose Blanchard), която майка и я поставя в инвалидна количка за да получават съчуствие и дарения от хората, накрая завършва с трагичен инцидент, Джипси планира убийството на майка си.

преди 1 час, arcovk написа:

Попаднах на страница в която видимо се качват клипове с насилие над животни, затискат ги (с камъни, тухли, и други тежки материали), упояват ги с нещо, това се прави най-вече върху котки и кучета (вероятно в тази държава има изобилие от бездомни такива). Първо се прави деянието, след това се пуска камерата и имитират героично спасяване, някои животни излгеждат дезиорентирани, малтретирани и изключително стресирани а някои са мъртви. Всеки ден се качват по 5-6 клипа, като в почти всяко клипче има жертва с малки котета, а за фон драматична музика. Докладвах страницата вече два пъти за насилие над животни и фейсбук казва, че не нарушава "Стандартите на общността". Гледам в коментарите, че и други са се усетили и вероятно не съм единствения, който е докладвал, но резултат няма. Даже не знам дали да публикувам страницата тук, защото клипчетата изглеждат отвратително и освен да добавя повече гледаемост към клипчетата, друго май няма да стане. И преди съм попадал на такива "Fake animals rescue" канали в тубата, но там бързо ги махаха, явно във Facebook са по-вървежни.

А опита ли да ги докладваш като насилствено съдържание?

• Автор
преди 7 минути, plmen88 написа:

А опита ли да ги докладваш като насилствено съдържание?

Да, избирам това: Насилствено, омразно или смущаващо съдържание - Насилие над животни. След няколко дена идва съобщението, че не нарушава стандартите на общноста и избирам "Изпращане за повторен преглед" и така няколко пъти.

преди 3 минути, arcovk написа:

Да, избирам това: Насилствено, омразно или смущаващо съдържание - Насилие над животни. След няколко дена идва съобщението, че не нарушава стандартите на общноста и избирам "Изпращане за повторен преглед" и така няколко пъти.

Прати ми линк, ако трябва и на лично, да докладвам и аз.

Докладвах. Лошото е, че никъде не позволява да се напише защо конкретно се докладва, а само някакви предварително подготвени менюта с проблеми.

преди 4 часа, Greta Simmer написа:

а дали не е възможно да е истина и да помагат и  да няма инсценировка

най- вероятно според мен мизерията в гъстонаселенетие държави е голяма и стандарта на  животни и хора е нисък и за нас ни  се вижда фалшиво

но там е реалност евентуално може да има някои неща добавени украсени.

ПП фейсбук и ютюб са станали инструмент за създаване на  секти чрез затворени групи и цензура на коментари от собствениците на каналите . те решават кой да пише и кой да не пише и уставят само удобните мнениея.

преди 4 минути, Banesc написа:

Видях легнала почти безжизнена котка подпряна под гума на камион. Аз съм сигурен, че котката не е попаднала сама там. Супер изкуствено е направено с цел гледаемост и реагиране.

• Автор

Последното клипче от преди 30мин. Умряла котка подпряна на дърво с малките и.....

Забелязах една и съща котка използвана в различни ситуации.

преди 55 минути, arcovk написа:

Последното клипче от преди 30мин. Умряла котка подпряна на дърво с малките и.....

Забелязах една и съща котка използвана в различни ситуации.

предвид че ти ядът котките на тия места от мизерия е нормално някои да ги ползва за да изкара някой лев.

Мета не може да спре публиването на клипове.Нашия Ганьо тръгнал да бори с вятърни мелници.Клиповете буквал се бълват на килограм.

https://www.worldanimalprotection.org/latest/news/facebook-leads-in-hosting-animal-cruelty-content/

преди 7 часа, Banesc написа:

най- вероятно според мен мизерията в гъстонаселенетие държави е голяма и стандарта на  животни и хора е нисък и за нас ни  се вижда фалшиво

но там е реалност евентуално може да има някои неща добавени украсени.

Нека ти обясня какво се прави в случай, че намериш безпризорно дете в храстите. Процедурата изисква да се обадиш в полицията и на социалните служби, а не да снимаш как го постригваш, за да си рекламираш бръснарския салон, и след това да го пуснеш обратно в дивата природа, като някое животинче. 

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Нека ти обясня какво се прави в случай, че намериш безпризорно дете в храстите. Процедурата изисква да се обадиш в полицията и на социалните служби, а не да снимаш как го постригваш, за да си рекламираш бръснарския салон, и след това да го пуснеш обратно в дивата природа, като някое животинче. 

имаш тотално грешна представа за света

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.