Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За психичното здраве и обществото!!!

Featured Replies

Правя тази тема в кози раздел, защото искам акцентът да е не само върху здравеопазването, но и обществото ни и политиката.

Да, знам че живеем в едни уж модерни, а всъщност откачени времена,  в които се отричат психиатричните заболявания и се прави опит те да бъдат омаловажени и приравнени едва ли не към настинката, грипа и подобни. Само че психиатричните заболявания са абсолютно нелечими и доста често преминават  в тежка форма. Стига се до насилие, дори до убийство.

Та, искам да попитам първо обществото - в какъв акъл се поддавате на глупавите манипулации на всякакви псевдо звезди, които твърдят, че психиатрични болести няма или че те са безобидни? Как така с лека ръка зачерквате науката и медицината? Оставете ги измислените псевдо звезди да ги дрънкат каквито си искат, само се излагат, показват колко са прости и абсолютно неграмотни!!!:getout: 

Второ : с какъв акъл виждате, че в обществото ни има хора със сериозни психични проблеми и не сигнализирате за тях? Като тази майка. Това дете е оставено да живее при тази луда, мързелива и агресивна, докато не е станало нещо сериозно! От поста звучи, като момичето да се е измъкнало на косъм!!!

Такива хора не се оставят да живеят в обществото ни, а се докладват на властите, преди да е станало късно. Преди някой да е пострадал. Особено ако такива психично болни имат деца и живеят с тях!!! Такива са абсолютна заплаха за собствените си деца! Те трябва да бъдат насилствено прибирани в психиатрии и насилствено лекувани и никога да не излизат оттам. Такива мръсни, мърляви, мързеливи и агресивни, които не умеят да поддържат дом и изхвърлят дарената храна,  нямат място в обществото ни! Такива са за психиатричните клиники, които не трябва да бъдат демонизирани! И не, за мен психично болните нямат права! Те са хора с объркано съзнание!!!

Интересно ми е и защо политиците, дето уж са загрижени страшно много за децата, допускат деца да живеят в такава среда? Да, против съм да допускаме норвежкият модел на социална система, но пък ми е много интересно как така в тия служби няма читави хора, които да усещат лудите родители и да извеждат децата от там.  Работата на социалните не е да седят в офиса и да клатят краци, а да ходят по места,  особено в бедните и маргинализирани райони и да наблюдават как живеят децата там. Не да ми се сезират сред поредната драма! Трябва да ходят сред бедните хора, да си водят бележки, да анализират, и, ако има риск за живота и здравето на дете като Малина, да бъде изведено оттам!!!  

Давам Ви повод на всички да се замислите:

Цитат

От ФБ-страницата на Подай ръка

"Подай Ръка • Дари по-добро бъдеще
положихме много усилия да помогнем на майката по всеки възможен начин.
Със съдействието на кмета и местната община, Венета бе назначена на работа.
Два месеца по - късно напусна защото не искала да работи.
Макар и въпреки всичката създала се ситуация, екипът ни не спря да помага на майката и след като детето вече не бе там.
С храна, с плащане на ток, за да не остане на тъмно и студено.
Многократно предложихме среща с психолог, многократно получихме категоричен отказ от нейна страна.
Носим храна на място, веднага след нашето тръгване храната се хвърля на двора.
С месеци се стараехме да учим на ред и чистота, в пътите, в които знаеше, че ще я посетим ни лъжеше, че тя е чистила, а всъщност с парите за храна е наемала жена да чисти, защото на нея не и се чистело.
Можем много дълго да Ви разказваме за всичко това, но не изоставихме и нея.
Продължавахме да се опитваме и след всички създали се обстоятелства да се борим и за майката.
Тя да заживее също добър живот, виждахме трудностите и проблемите, но тя не пожела да ни позволи да и помогнем."

За мен това означава, че майката продължава да живее в къщата и не е водена да бъде освидетелствана, и да има ЕР на ТЕЛК. Тази жена ще съсипе всичко в къщата, може и да направи някоя беля. Трябва да е настанена в социална услуга, но като чета публикацията на Подай ръка не виждам как ще стане това, защото тя проявява съпротивление, агресия дори виждам в поведението й.
Дано Малина е добре и стои далеч от средата, в която е живяла преди. Решението да бъде изведена е било най-правилното за нея.

Мястото на лудите и агресивните е в психиатриите. Не в обществото, не да бъдат заплаха за живота и здравето на деца, не да им се дава да изхвърлят храна!

Не ме интересува как е в САЩ! Ние не сме САЩ, нито сме колония на САЩ!!! Мястото на лудите е в психиатричните клиники доживот, далеч от очите на здравите психически хора! Далеч, защото грижата за такива хора може да те побърка и поболее!!!!

Психиатричните болести не се лекуват с пожелания, будизъм и подобни простотии. Лудите се държат далеч от очите и душите на здравите хора. с тях се занимават специалисти. Ако са агресивни и опасни ги упояват - да! Съвсем заслужено! и не, не е жестокост.  Това е предпазване на другите болни и на персонала от агресивни откачени същества!

Спрете да живеете в американските филми и почнете да живеете в реалността. Докладвайте такива случаи, така ще спасите много деца! Те заслужават да живеят на чисто и хубаво със психически здрави и отговорни възрастни!!!

Цитат
В социалната сфера отдавна тенденцията е хората с увреждания да бъдат извеждани от институции и да живеят в домашна среда. В резултат от тази тенденция ще има много случаи като майката. Тя е за лечение. Но трудно ще я заведат на лекар и едва ли ще приема лекарствата.
Кой знае колко съдби човешки има в Бг като съдбата на момичето, но не знаем за тях.

Откачена "тенденция", която ще струва живота на кой знае колко деца.

Не съм съгласна и с деинстутиционализирането и на хората с физически увреждания. Вместо да са на сигурно и топло място, те отиват на........... улицата!!!!

Толкова за лицемерната грижа за хора с увреждания!!!!:getout:

Много политици и бизнесмени искат да вземат сгради на институции, за да ги превърнат в хотели, казина и не знам какво си още!!!!!:getout:

причината е в демокрацията  и свободния пазар

държавата нама пари  и средства  за поддържка за психиатрии

за тва  е оставила хората на самотек

и вкарват  в психиатрията само след извършване на престъпление 

( патил съм  със психочно болен - обадих се на полицията и казах че ще го направи и ми отговориха че  така си мисля и преспълението стана  и човека е мъртъв)

няма превенция

създали са закон - демократичен че  и да си луд може да  осъдиш някой щото ти е оронил престижа като ти е казал че си луд и не си направи престпъление  а си само заявил на думи.

• Автор

Затова трябва да се гласува за хора, които обещаят да се справят с този проблем!  Защото психично болните хора са проблем! Ами ако майката беше убила момичето? То само ли щеше да си е виновно?

Представям си къщата на какво прилича, кой знае как е стаята на Малина.

А Мария Силвестър е много тъпа, не може да разбере кога срещу нея стои луд човек!!!

Онези двете журналистки, които интервюираха лудата майка будистка София някоя си, имаха много по - адекватни реакции. Виждаха, че срещу тях седи една луда жена и плещи пълни глупости. Синът и трябва да я освидетелства. Такива нямат място по телевизията. Другата майка - също.  Тя пък съвсем е влязла във филма с конспирациите. Синът и не бил мъртъв. Тази жена има и друго дете. Сегашният и мъж да си взима детето и да бягат от тази.

преди 5 часа, Anneliese написа:

За психичното здраве и обществото!!!

...

, което ме подсеща за...

на 27.09.2024 г. в 1:32, Anneliese написа:

...

...  Майка ми, представете си, иска да ме води на психиатър! ...

...

Какво стана?... Че не съм в течение (за което се извинявам). По обективни причини. Не искам да си мислиш, че не ми пука.

и нещо не по темата (най-малкото не съм сигурен)...

Офф//

преди 5 часа, Anneliese написа:

Правя тази тема в кози раздел, ...

...

Ако имаш някакви проблеми в  раздела, пиши на П. Ангелов. Макар че... той па май ги отказа и се зафана с нешо по-традиционно. Но ти провери де. Първата любов... бе, беше нешо от сорта, че преобразувател за ръжда и не трее. Както и да е, успех.

//край офф

• Автор

Беше,  защото мама се беше побъркала от мъка, че не мога да ходя, и беше решила, че това е на психична основа, не знам с какъв акъл баща ми и и се върза. Това беше месеци преди да и дойде акълът и да реши да потърсим експертно лекарско мнение и да отидем при невроложката, която ни препрати при ревматолог.  Майка ми всичко си обяснява и тя с психиката, малко като тия майки будистки, въобразили си, че синовете им от малки са наркомани. Беше чела някаква книга за тибетска медицина, някой и я беше подарил.

Е, оказа се, че страдам от автоимунно заболяване и никаква психология няма тука, ама упорито теле като нея (зодия телец е) по гръб не пада. Така и не ми се извини. А щеше да ме вкара в психиатрия без причина. Сега можеше още да съм без диагноза!

Нито сме знаели за автоимунните заболявания, нито имаме такива в семейството, нищо. Като гръм от ясно небе ни дойде тази парализа.

Майка ми е много наивна, що се отнася до здравето, а това не е добре. Опитвам се да я накарам да мисли логично и научно, но при нея е много трудно. Понеже медицината е скъпа, и е по - лесно да залитне по психология, тибетски глупости и откачени модерни идеи. Опитвам се да я предпазя, но е много трудно.  Тяхното поколение е ужасно наивно. Бившите и колежки и приятелки кой знае и те какви и ги говорят. 

Помните ли кукуто Анджелина Джоли, дето беше обсебена от рака и да не умре млада като майка си? Беше се похвалила, че си била рязала какво ли не по нея превантивно, за да няма рак. Че и призоваваше жените да последвали примера и. Да си режат здрави органи, за да не стигат до рак. Пълно куку. Като едни, които даваха по "Дискавъри" преди доста години. Разни здрави хора, които обаче искали доброволно да си режат крак или ръка, щото не били техните. Според тамошните американски психиатри тези хора били "психически здрави". :getout: Никой нормален психически здрав човек не си усеща тялото като чуждо и не иска ампутация на ръка или крак.  Разбирате ли колко са зле нещата в САЩ?  Оттам тръгнаха и идеята за смяна на пола, хилядите полове и местоимения, политкоректността, мъжемразството.  Иначе, още преди години, когато прочетох, че Анджелина Джоли спи с нож под възглавницата си, разбрах, че тая е пълно психо - куку. Никой нормален човек не спи с нож под възглавницата си, никой!!! Нито колекционира ножове.  Тази побърка и бившия си мъж, и децата си. Нищо чудно, че Брад Пит е станал алкохолик, жал ми е за децата, които сбърканата им майка е психирала,  сега те са объркани, не знаят кои са, от кой пол са...............  Ами другото холивудско куку, Амбър Хърд, която се била похвалила, че се е изсрала в леглото на Джони Деп............ още се чудя как в САЩ само заради това не са я пратили в психиатрията.

преди 9 часа, Banesc написа:

държавата нама пари  и средства  за поддържка за психиатрии

To цялата държава стана психиатрия! :) 

Ей ги на, лудите ще ходят отново да гласуват. 

Реално избора е за състава на "болницата". :) 

Реално България е резерват за роми. Чап пат има и сараи. ;) 

• Автор

По - страшното е, че продължават конспиративните измислици за случая "Петрохан", вместо са се види, че става дума за секта и психично болни хора. Тоя Ивайло Калушев е станал водолаз, щото бил тръгнал да търси физически будистки съкровища по пещери, основно подводни но и сухоземни. Сбъркан човек! България няма нищо общо с будизма!

Страшно е и как държавата ни не прави абсолютно нищо срещу сектите, както и че и тук се правят опити да се дискредитират психиатрията и психиатрите.  А също и това, че всякакви  лъжеучения и вярвания свободно циркулират по книжарници и тв предавания.

Помните ли онази майка на бебе, която се самоуби? Близките и не са взели навреме мерки.  Изкараха държавата виновна.

Социалните работници за мен трябва да са като тази жена от сериала "Съдия Ейми". Майката на Ейми е социален работник, милееш за децата и жените, жертви на насилие или зависимости. Социалните работници трябва да вземат да го изгледат този сериал! Не да ми седят по цял ден на бюро, да се правят на работни писарушки, а тайно да киснат в бг мама, клюкарски издания и да ходят за кафе и ядене!!!!

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Четох преди време едно изследване, че психично болните в България са около 20%. Но според мен са повече. Много повече.

Аз казах, че няма здрави - има непрегледани. 🙅‍♀️

Или, както казва в "Миналото днес" проф. Петър Стоянович (който мноо ме кефи), макар и по друг повод - "Ама така ако ше се изпитваме, рано или късно ше се фанем..."

Иначе, както казва пък неизвестен руски мужик - "В психиатрии ведь как - кто первым халат надел, тот и доктор."

преди 4 часа, lebel написа:

Или, както казва в "Миналото днес" проф. Петър Стоянович (който мноо ме кефи), макар и по друг повод - "Ама така ако ше се изпитваме, рано или късно ше се фанем..."

Иначе, както казва пък неизвестен руски мужик - "В психиатрии ведь как - кто первым халат надел, тот и доктор."

Има все още вакантни места в Парламента ни. Ще видим "новите" доктори. ;) 

Реално Парамента ни е развъдник на такива доктори. За момента АПС (Алианс за Психично Слепи) и ДПС (Движение за Психично Слепи) водят, т.е. само от там може да получиш достъп до пара ментета ни. Вси другите са на поредния протест.   

На едните им главния лекар живее в сарай, а другия джелен джелем (вечно е в движение) 

преди 5 часа, Greta Simmer написа:

Аз казах, че няма здрави - има непрегледани. 🙅‍♀️

К'во да ги преглеждаш?! Взимаш най-блиското и ги поставяш в парамента ми. То лудото само ке се представи. :) 

Абе като идея: Да пратим @nneliese там, да мирясаме малко тук?! Мое да си фъни гадже и да вейка напред назад уъу Уеворпъ. :) 

преди 10 часа, (:IдioiдI:) написа:

К'во да ги преглеждаш?!

Човек трябва да си има едно на ум и като тръгне да се преглежда. Не се знае с какви отклонения е доктора.

преди 15 часа, lebel написа:

В психиатрии ведь как - кто первым халат надел, тот и доктор."

Точно преди два дена ми попадна една такава история.

Психиатър или Психопат? Коя е жената Зад Лекарската престилка?

• Автор

Вижте какво е направила тази "майка":

Цитат

В мненията след серията с Бригадата, пише че майката е разпродала нещата от ремонта.
Това е най-лесния начин за получаване на пари, а тя нали не може да работи... Възможно е да е продала и нещата, получени 2022г

Мария Силвестър  не е за хвалене, а за бой!!! Не проверява хората, на които помага, а се хвърля на известни случаи нарочно!!!! Жалка женица!!! Не ми стигат грозните и клоунади в предаването, но и това!!!!:vomit::getout:

Не трябва някакви презадаоволени богаташки да водят социални предавания!!!!! Гротексно е!!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.