Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хора, помагайте си!!!

Featured Replies

Днес попаднах на шокиращи снимка и пост в група за стомашно - чревни заболявания. Как в хирургичните отделения по болниците масово дават на хората, преживяли стомашни операции храна, каквато НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЯДЕ! Има дори починал човек, на когото му е давана твърда храна, направил е перитонит и е починал в зверски мъки.😞🤧

Хора, помагайте си. В медицината вече всичко е пари, интереси и търговия, но не позволявайте и отношенията между хората да са такива! Носете храна от всъщи не само за вашите болни близки, но и за техните съседи в стаята! В наши дни има модерни уреди, които помагат лесно да сготвиш крем - супа, в интернет има кулинарни сайтове с различни раздели и идеи за различни крем супи. Има блендери с много остри ножове, ние си взехме един такъв. Не мисля, че ще е прецаквация някаква да сготвиш крем - супа за няколко хора в стаята и да им я занесеш. Има хора, особено възрастни хора без близки. Те не знаят, но не трябва да ядат болничната храна! Носете им, нищо няма да Ви стане, напротив, така даже можете да спасите човешки живот!

Възмутена съм какви неща прочетох и как хранят хората по болниците, особено в хирургичните и родилните отделения! Някакъв абсурд е! Споделят се истории за сервирани варени яйца, масло, кюфтета, боб, и подобни! Включително и за прехвалените "Сърце и мозък" в Бургас!

Ще споделя моя опит. Ние извадихме късмет да попаднем на истински лекари. След коремна операция в началото не се яде, аз бях на системи и на захранване през сонда. През носа, доста гадно. След това може да пиеш вода, но по малко, колкото една капачка, за да не затормозиш стомаха. След дни, и чак след като си имах газове, така де пърдене, може да ядеш, но по малко и само крем - супи, само воднисто, никакви картофи, лук, чушки и подобни. Яде се по мъничко, по няколко лъжици, за да се щади стомаха. После може и кисело мляко, пак по малко. Захранването е бавно и постепенно и не се минава веднага на много ядене, нито обилно. Минава месец, дори два, преди да се върнеш към обичайното си хранене, но аз препоръчвам поне за известно време да се избягват кебапчетата, кюфтетата, пържолите, кренвиршите, зелето, боба и чушките. Пие се много вода. Поне две бутилки вода и не наведнъж. Спазват се всички лекарски съвети. Когато лекарите кажат, че може, започнете да се раздвижвате, но леко. Малки разходки, първо до прозореца в стаята и обратно, постепенно се раздвижвайте все повече. Помагайте и на хората около вас, които трябва да се раздвижват, а не могат сами и нямат асистент. Следи се колко, дали и какво е изхождането, ако не можете да обясните добре, вадите телефона, снимате и показвате на лекаря. Мислите за храна прогонвайте с чете на вестници, списания, решаване на кръстословици или играене на игри на телефона. Или мислете за някое любимо ваше хоби, към което искате да се върнете. Да, след такива операции ще сте доста отслабнали и пребледнели, но това е бял кахър. С времето ще си върнете килограмите и здравия вид, не бързайте за никъде. Също много сън и почивка, никакво физическо и умствено напрягане, а след коремни операции е забранено изобщо да се вдига тежко. Следете си температурата, кръвното и пулса, записвайте си ги на листче в тефтер, следете за болки, и, ако имате такива, не ги крийте от лекарите. Ако не ви оказват както трябва грижи и помощ, търсете друго място, сигнализирайте и медиите. Защото онова, от което най - много се плашат некадърните и алчни лекари е именно да лъснат по медиите със скандал и да бъдат разследвани.

Аз след двете операции боб не ям изобщо, доскоро си позволявах за Бъдни вечер, но вече и това не, защото съвсем нямам зъби. Зелето съм си го забранила изобщо. Месо вече няма как да ям. Вече ще карам на крем -супи и пюрета. Пия по две бутилки вода на ден, две чаши кафе и, ако излизам навън - чаша горещ шоколад или "Кока - Кола". Купешките сокове винаги са ми миришели на химия и никога не съм искала да ги пробвам и пия. У дома си пия прясно изцедени сокове от моркови, ябълки, понякога малък сок от краставица заради сърцето, имам аритмия, а лятото понякога пия и сок от диня.

След всичко което лично съм видял в българските "демократични" болници нищо не може да ме изненада.

Умориха брат ми, вуйчо ми и един добър мой приятел, не съм сигурен но все си мисля че и баща ми са го оставили да си умре, първото за което винаги те питате пари и само пари, а грижа никаква, нищо.

Апропо наскоро метнах снимка някъде в тефтера където майка на бебе на годинка показва храната дадена на бебето(филия хляб и парче салам)...

Ся убеден съм че има и изключения или с други думи и свестни лекари ама явновечесаогро на рядкост.

• Автор

Ето как вредят алчните и некомпетентни лекари в България:

Напълно съм съгласна с това мнение. Изключително некомпетентна е и с очевидни девиации. Никога не е на разположение. Първия път, когато бебето ми се разболя и вдигна висока температура, й се обадих, а тя ме посъветва да й направя клизма. Втория път, когато звъннах, защото ситуацията се влошаваше, направо ме прати в Спешното, защото не можела да реагира, а там прецениха, че случаят не изисква тяхната намеса и ме таксуваха с прилична сума. Третия път ми каза да не я търся в неработно време и ме отсвири директно. Откакто съм я записала при нея, само по частни кабинети ходим и едно направление не съм успяла да взема. Да не говорим за абсурдните й съвети по отношение на храненето на бебето. Препоръча да изключа всички млечни продукти, а калцият да го давам на хапчета или да я храня със сусам. Жълтъкът трябвало не просто да не е добре сварен, а направо суров да го давам на бебето. Според нея месото също трябвало да бъде ограничено. Пълен абсурд!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.