Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

А кога ще се говори за Фукушима?

Featured Replies

Всеки април кокошките в онзи форум подхващат темата за аварията в Чернобил и не знам как не им писна. Станалото - станало, не може да се върне назад. Втрещена съм обаче колко са необразовани и прости, пишат така, сякаш височайшите особи тогава са били избегнали радиацията, което НЕ Е ВЯРНО!!!! Може и да я яли чиста храна и да са пили чиста вода, но радиацията не е само в дъжда, но и във въздуха! Дишали са я. Да, вероятно някои от тях не са се разболели от рак. Други обаче са, но но са крили болестта си, или пък след промените това инфо не е интересувало никого. Или пък злобните и прости антибългари са вярвали, че ракът за онези хора е карма, а не следствие от аварията. Добре.

Интересно обаче как се мълчи за аварията във Фукушима и до ден - днешен. Сигурно, защото Япония е "демократична страна", макар че аз лично не я намирам за такава. Вбесяващо е как никой не иска да говори за Фукушима и заразената с радиация риба, която всички ние ядем. Е, не и величествата мафиоти от Банкя! За тях само най - доброто!!!!! Те ако имат болести, ние не знаем за тях, защото ги крият!!!!! Ама това не е проблем нали, демократично е някак.....................

Двойните стандарти ми писват!!!! Фукушима беше по - скоро и за нея трябва да се говори до откат. На японците не им потърсиха отговорност и не им свалиха измислената монархия. Хора умряха, но това се крие или се възхвалява като геройство. Виж, руските разчистващи при Чернобил ги изкараха роби и едва ли не, насила са били там!!!!!!

Ако не беше интернет, нямаше и да разберем за Фукушима, нито за американската авария на Тримилния остров, дето я няма даже в учебниците по история!!!!

Мразя двойните стандарти!!!!!!

преди 2 часа, Anneliese написа:

Всеки април кокошките в онзи форум подхващат темата за аварията в Чернобил и не знам как не им писна. Станалото - станало, не може да се върне назад. Втрещена съм обаче колко са необразовани и прости, пишат така, сякаш височайшите особи тогава са били избегнали радиацията, което НЕ Е ВЯРНО!!!! Може и да я яли чиста храна и да са пили чиста вода, но радиацията не е само в дъжда, но и във въздуха! Дишали са я. Да, вероятно някои от тях не са се разболели от рак. Други обаче са, но но са крили болестта си, или пък след промените това инфо не е интересувало никого. Или пък злобните и прости антибългари са вярвали, че ракът за онези хора е карма, а не следствие от аварията. Добре.

Интересно обаче как се мълчи за аварията във Фукушима и до ден - днешен. Сигурно, защото Япония е "демократична страна", макар че аз лично не я намирам за такава. Вбесяващо е как никой не иска да говори за Фукушима и заразената с радиация риба, която всички ние ядем. Е, не и величествата мафиоти от Банкя! За тях само най - доброто!!!!! Те ако имат болести, ние не знаем за тях, защото ги крият!!!!! Ама това не е проблем нали, демократично е някак.....................

Двойните стандарти ми писват!!!! Фукушима беше по - скоро и за нея трябва да се говори до откат. На японците не им потърсиха отговорност и не им свалиха измислената монархия. Хора умряха, но това се крие или се възхвалява като геройство. Виж, руските разчистващи при Чернобил ги изкараха роби и едва ли не, насила са били там!!!!!!

Ако не беше интернет, нямаше и да разберем за Фукушима, нито за американската авария на Тримилния остров, дето я няма даже в учебниците по история!!!!

...Чернобил...е сложно...

...в общи линии-експерименти с ядрения разпад...

...Фукушима-обикновен американски терористичен акт...

...както северните потоци...

преди 9 часа, Anneliese написа:

През оная работа ми е какво мразиш или обичаш, пий си там хапчетата и не досаждай на хората!

преди 13 часа, Anneliese написа:

А кога ще се говори за Фукушима?

Всеки април кокошките в онзи форум подхващат темата за аварията в Чернобил и не знам как не им писна...

...

Дали го съзнаваш или не, главната причина за хала ти е баш Чернобилската авария, а не Фукушима... независимо че съветската радиация е най-здравословната радиация в света. Две години си е крехка възраст...

Но щом мразиш двойните стандарти (нещо трудно забележимо с просто око)... и ако предпочиташ да говориш/пишеш за японската радиация, да те питам...

Обичаш ли риба?

Ако обичаш, следи да не е от Зона 61 (Северозападна част на Тихия океан)... па и от 67, 71, 77, 81 и 87

Примерно... риба тон, тихоокеанска сьомга... скумрия и сардина... и прочее ...

https://fish-commercial-names.ec.europa.eu/fish-names/map_bg

Но пък мисля, че сельодката (която всъщност е херинга) е некак по-безопасна.

• Автор
преди 3 часа, ined написа:

Да не кажеш, че няма нищо за Фукушима

Филмът преведен ли е на български език? Излъчван ли е в България? Не! Щом нещо не е било излъчвано по нашата национална телевизия, значи за него не се говори официално.

преди 1 час, lebel написа:

Дали го съзнаваш или не, главната причина за хала ти е баш Чернобилската авария, а не Фукушима... независимо че съветската радиация е най-здравословната радиация в света. Две години си е крехка възраст...

Но щом мразиш двойните стандарти (нещо трудно забележимо с просто око)... и ако предпочиташ да говориш/пишеш за японската радиация, да те питам...

Обичаш ли риба?

Ако обичаш, следи да не е от Зона 61 (Северозападна част на Тихия океан)... па и от 67, 71, 77, 81 и 87

Примерно... риба тон, тихоокеанска сьомга... скумрия и сардина... и прочее ...

https://fish-commercial-names.ec.europa.eu/fish-names/map_bg

Но пък мисля, че сельодката (която всъщност е херинга) е некак по-безопасна.

Чудесна информация, не я знаех, за нещастие е доста закъсняла. Риба обичам, да, но няма как да знаем каква точно риба консумираме, защото на етикетите не пише. Аз най - много обичам рибата тон на "Rio Mare", но не знам тя с какъв произход е, защото на консервите не пише произход.

Колкото и да е вредна радиацията, хората са по-вредни от нея и природата без тях не само се е възстановила, ами и процъвтява. Това се вижда дори във Фукушима макар че там са минали само 15 години, от Чернобилската авария - 40, а от Аварията на завода Маяк 1957г - 69.

преди 16 часа, Anneliese написа:

...Риба обичам, да, но няма как да знаем каква точно риба консумираме, защото на етикетите не пише. Аз най - много обичам рибата тон на "Rio Mare", но не знам тя с какъв произход е, защото на консервите не пише произход.

На консервите пише много неща.

На моя избор (OCEAN... примерно - Риба Тон филе в маслиново масло), а вероятно и на твоя, освен всичко друго, пише и...

Къде е произведено/Product of ...

Mетод на улов: океански риболов, дънна мрежа.

FAO зона на улов: 057, 071... примерно

На вакуумираната пушена сьомга, ако е дива (див улов), също трее да пише зоната в която е дивяла, ако е питомна (ферма), трее да е указана страната опитомител...

и те така...

За копърката, цацата, трицоната и шпрота не съм компетентен. Освен че с бира бива.

преди 17 часа, Anneliese написа:

Филмът преведен ли е на български език? Излъчван ли е в България? Не! Щом нещо не е било излъчвано по нашата национална телевизия, значи за него не се говори официално.

Защо трябва да е преведен?

преди 17 часа, Anneliese написа:

.... но няма как да знаем каква точно риба консумираме, защото на етикетите не пише. Аз най - много обичам рибата тон на "Rio Mare", но не знам тя с какъв произход е, защото на консервите не пише произход.

На консервите/опаковката всичко си пише. А дори и да не пише, всички знаят историята на фабриката в Ломбардия. "Rio Mare" /всички продукти под тази ТМ/ се произвеждат само на едно едно, единствено място - в Италия, от точно определен вид риба тон /жълтопер/, и с абсолютно ясни райони на улов

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.