Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за 70 инчов телевизор

Featured Replies

Искам да сменя телевизора с по-голям. Максималния размер, който позволява стаята е 70 инча (75 е твърде голям). Гледам текущия телевизор Philips 65pus8507/12 от 3,5 метра и може да се каже, че ми малее от това разстояние (не съм за очила, виждам идеално). Проблема е, че на нашия пазар (доколкото успявам да намера) има само някакви 70 инчови Sharp-ове - например като този Sharp 70GL4260E .

Два въпроса: Тоя Sharp заслужавали си, защоте нещо много ми евтинее? И вторият въпрос - могат ли изобщо да се намерят други марки 70 инчови телевизори?

Точно 70" трудно, стандартните размери са 65 и 75 инча, между това общо-взето няма. Sharp не знам как са като качество, но за тази цена и 70" със сигурност няма да е нещо особено качествено. Не си дал бюджет, но по-добре се ориентирай към LG, Sony или Samsung.

Телевизори на изгодни цени - Технополис

Тук гледам и други марки Sharp и модели, не знам и те колко са читави, особено това KIVI, въпреки че има за него доста положителни коментари:

Телевизор Sharp LED 70FN2EA, 70" (177 см), Smart Android TV, 4K Ultra HD, Клас G - eMAG.bg

Телевизор SHARP LED 70FN2, 70"(177 см), Smart Android TV, 4K Ultra HD, Клас G - eMAG.bg

Телевизор QLED 70" Toshiba 70QG5E63DG 4K, Dolby Vision - eMAG.bg

Телевизор KIVI LED TV 70U760QB, 70" (178 см), Smart Android TV, 4K Ultra HD, Клас F - eMAG.bg

• Автор
преди 26 минути, Raze написа:

Не си дал бюджет

Бюджет около 1700 - 2000 лева.

преди 29 минути, Raze написа:

особено това KIVI

С това Киви не ми се рискува определено.

преди 30 минути, Raze написа:

но по-добре се ориентирай към LG, Sony или Samsung

Щях да се ориентирам към тях, ако имаха 70 инчови телевизори на нашия пазар.

Аз други 70" никъде не намирам като марки и модели, по-известните марки не виждам да имат такива размери, така че си избери някой от горните, ако толкова държиш на точно такъв размер.

• Автор
преди 21 минути, Belefor написа:

Според мен си вземи 65 инчов. За марка бих препоръчал или Самсунг или ЛГ.

Аз съм с 65 инча в момента🤔...

преди 19 минути, The Lone Star написа:

В емаг има някакъв 70" на LG

Дай линк.

преди 19 минути, The Lone Star написа:

По-добре някой 75"

Не се връзва с разстоянието, от което ще го гледам.

• Автор
преди 4 минути, The Lone Star написа:

Мерси за линка. Модела е доста стар обаче - 2020та година.

Е, не съм гледал за това, а само за инчовете. И все пак може да рискуваш със 75" въпреки че не се връзва с разстоянието. Поне аз така бих направил.

70" е неизгодно да се правят, затова и общо-взето няма и не се правят такива, с малки изключения. В интернет можеш да намериш достатъчно информация по въпроса, например [Learn Display] 31. Mother Glass & Generation

преди 1 час, plmen88 написа:

Не се връзва с разстоянието, от което ще го гледам.

image.png

image.png

image.png

Калкулатор за размер на телевизора до разстояние (и науката зад него) - RTINGS.com

image.png

По-добрият избор в бюджета > Телевизор Tcl C805 Qled , 75 4K Uhd , Google Tv

Въпреки, че не е нов модел е много по-добър избор от тези Sharp!

https://www.technomarket.bg/televizori-75-83/sony-bravia-3-k-75s35b-uhd-led-smart-tv-09230642

Ето едно "Sony" - 75 инча от Техномаркет...Цената е малко под 2400 лв.Ако можете да качите малко от отделения бюджет...Поздрави !!!

• Kalin Karaboychev промени заглавието на Препоръка за 70 инчов телевизор

Изобщо не искам да влизам в полемика, но на първия плосък 32" tv, който купих, в упътването пишеше - препоръчителна дистанция за гледане - 2м. Разбира се, говоря за реликва отпреди 2008 г.

• Автор

Явно, поради липсата на модели от 70 инча, ще гледам да вместя някак си 75 инча в хола.

Благодаря на всички.

преди 10 часа, plmen88 написа:

Явно, поради липсата на модели от 70 инча, ще гледам да вместя някак си 75 инча в хола.

Благодаря на всички.

Нали има 70 инча? По логиката на хората ,трябва ми кола ама няма, ще си взема трактор ! Какво не харесвате на Шарпа ?

• Автор
преди 2 часа, nusho73 написа:

Нали има 70 инча? По логиката на хората ,трябва ми кола ама няма, ще си взема трактор ! Какво не харесвате на Шарпа ?

Прав си, има. Но четох не малко за тоя Шарп и се оказва, че не е стар модел - 2024та година, но е много ниско бюджетно изпълнение и затова е толкова евтин. Така че, поради тази причина ще се откажа от Шарп-а. Към този момент ще задържа още малко и ако не излезе нещо друго по-читаво и 70 инчово, ще се обърна към 75 инчов.

Прав си, има. Но четох не малко за тоя Шарп и се оказва, че не е стар модел - 2024та година, но е много ниско бюджетно изпълнение и затова е толкова евтин. Така че, поради тази причина ще се откажа от Шарп-а. Към този момент ще задържа още малко и ако не излезе нещо друго по-читаво и 70 инчово, ще се обърна към 75 инчов.

TCL към момента е добра марка с добро качество за тези пари. Вдигни на 75. https://zora.bg/product/75c7k

преди 15 минути, Top-t написа:

TCL към момента е добра марка с добро качество за тези пари.

Какви са основанията ти да го твърдиш? Аз не съм съгласен.

преди 15 минути, Rudy M. написа:

Какви са основанията ти да го твърдиш? Аз не съм съгласен.

Едно време не ставаха нали

преди 13 минути, Rudy M. написа:

А нещо по-смислено да кажеш?...

Дай да видя несъгласието ти на какво се основава ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.