Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Версията на прокуратурата за убийството на Александър Макулев - от „рана в тила“ към „рана в слепоочието“

Featured Replies

Изкушен бях, да коментирам предстоящата президентска кандидатура на Дара. Което ако не е истина не е и лъжа. Това обаче, че официалните власти лъжат е съвсем сигурен факт. Тука искам да ви върна на един много важен пункт, при убийството на Петрохан... ммм - и Околчица, струва ми се (дали е истина, все още не зная).

Но аз имам навика да стъпвам на сигурни факти. Това означава, че съм приел мисълта на Шерлок Холмс, че като изключиш невъзможното, това което остава, трябва да е истина. Да лъжат от високи трибуни явно не е невъзможно. Т.е. това е истината. А когто имаш момент, в който със сигруност, властта лъже, при това странно безсмислено, това е точно истината, която не трябва да бъде пренебрегната.

И да напомним, една друга мисъл на Шерлок Холмс: Странностите в един случай, не го усложняват, а го опростяват.

Моята гледна точка в която сега ще се концентрирам именно във връзка с тоя факт (виж заглавието), изхожда от презумпцията, че прокуратурата и следствието излъгаха съвсем умишлено. На пръв поглед изглежда, че е и странно безсмислено. Но аз ще запазя за по-късно, причината поради която тези излъгаха. За сега, само ще ви информирам, че тая причина, разбира се, се доказва логически, неопровержимо, като се свежда на края на доказателството до "две и две е равно на четири".

И така, тука преди да пусна темата, ръчнах два три пъти Бате Чат, да видим, той какво ще измисли - общо взето нищо и половина. Но все пак, вади голямо количество точна информация, покрай дезинформацията която постоянно изпуща. И ако вземеш да оспорваш и знаеш, че си прав, Бате Чат, се съгласява и даже изпуска и останалата информация, която е скрил.

Няма да ви занимавам обаче с него, щото е безсмилено. Ето това е най-краткото.

Да повторим следователно, главното - т.е. логическата последователност, върху която можем да стъпим със сигурност, за да стигнем до нещо, което е истина, а не лъжа.

1. Прокуратурата и следствието излъгаха на първия брифинг, за нещо, което няма начин да не знаят. На някой от следващите брифинги, те промениха информацията по тоя въпрос. Т.е. фактите са че тези казаха публично първо едно, а след това друго.

2. Това изглежда безсмислено. Т.е. да лъжат изглежда безсмислено.

3. Но от друга страна, не е възможно да изпущат такива елементарни самокомпроментиращи се грешки, без да имат мотив и цел.

И така: Защо тези излъгаха по тоя въпрос? Това е темата която задавам в момента?

„Логическата последователност е добро нещо, но тя е силна само тогава, когато стъпва на абсолютно точни данни. Сам казваш, че бъркаш детайлите (Петрохан, Околчица) и не си сигурен в истината за тях. Ако в началната ти задача има променливи, в които не си сигурен, от къде си сигурен, че накрая резултатът ще е точно „четири“? Промяната на версиите от страна на прокуратурата по време на брифинги наистина изглежда странно, но често е резултат от постъпването на нови експертизи в хода на разследването, а не задължително от умишлена дезинформация.

п.п. Инрересно ми е да видя дали логиката ти ще издържи проверката на аудиторията?

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, чичо Сашо написа:

п.п. Инрересно ми е да видя дали логиката ти ще издържи проверката на аудиторията?

Именно. Да видим сега, кой какво ще каже. А също така и ще го докаже. До тука, ти например, можеш ли да докажеш това:

преди 2 часа, чичо Сашо написа:

Сам казваш, че бъркаш детайлите (Петрохан, Околчица) и не си сигурен в истината за тях.

Кога съм казал, че бъркам Петрохан с Околчица? Предполагам, не си имал предвид, географските обекти.

Мога да ти поясня защо няма как да съм сигурен за това, че нещо се е случило изобщо на Околчица. И каква е разлкиата между Петрохан и Околчица. Т.е. не мога да ги объркам.

За Петрохан имаме съвсем сигурни данни, че нещо се е случило. Защото хижата е изгоряла. Тая хижа е доста голям обект, и няма как да се каже, че е изгоряла, ако не е. Съответно, може би наистина е имало и загинали хора, покрай тоя пожар (или може би взрив).

Докато на Околчица, е напълно възможно, някой да е закарл кемпера, за да го снимат. А не е изключена и възможността, кемпер да не е стъпвал горе, а само така да казват. От тука натам, ако е стъпвал все пак, дали е имало в него убийство, дали е имало убити, дали убитите са били тия или са ги взели от моргата - аз нама как да знам. Болшинството от българите също. Ако ти си от малцинството посветени, това е отделен въпрос.

На държавната власт, няма как да вярваме, особено предвид, колосалните количества лъжи които избангарангаха.

А така също и пред вид множество факти, които са факти, и според които, в хижа Петрохан е била развивана някаква дейност, с която държавата е била сериозно ангажирана. Тая дейност е била от една страна секретна. Но от друга страна, в нея са замесени голямо количество известни лица (айде така да го кажем).

Как в такъв случай, ти ще кажеш, че не правя разлика между Петрохан и Околчица?

И как се аргументираш само, че не правя разлика, като съединяваш това твое твърдение с:

преди 3 часа, чичо Сашо написа:

и не си сигурен в истината за тях.

Аз в истината за тях съм сигурен. Но това е истината, която аз извеждам логически, а не лъжите, които ги набавкаха. И между другото, не е редно да се опитваш да изискваш от мене, да съм сигурен някаква истина, която очевидно не е истина.

Прочее, темата е за мотива защо властите излъгаха по тоя толкова прост въпрос, къде е входната рана на Александър?

преди 3 часа, чичо Сашо написа:

Промяната на версиите от страна на прокуратурата по време на брифинги наистина изглежда странно, но често е резултат от постъпването на нови експертизи в хода на разследването, а не задължително от умишлена дезинформация.

Няма такива филми. Ако тия правят такива баламски грешки, значи нищо не разбират от много по-сложната материя с която би трябвало да се занимават. Та нали те умишлено бавиха подаването на информация към обществото, защото искаха да са съвсем сигурни. Вкл. бавиха информация, за която някои специалисти, се изказаха, че е била налична часове след огледа и не би трябвало да представлява следствена тайна.

Но дори и да е представлявала следствена тайна, след като те са излезли да дават инфомрация, тая информация трябва да е вече сигурна.

Следователно, както вече казах, те са излъгали умишлено. И тъй като аз мога да докажа и каква е целта, при което ще добавя още сигурни факти, цялата картинка ще бъде още по-сигурно точно такава - че властите не само умишлено лъжат относно тоя базисен факт, но и защо те правят така. А причината е доста основателна - не става въпрос за досадна случайност или лапсус.

Още една нова тема, още по-безсмислена... Между другото, мислех, че само привържениците на партия "Петрохан" смятат, че има някаква конспирация около убийството на педофилската секта... Явно съм грешал. 😆

• Автор
преди 2 часа, communismatic написа:

Още една нова тема, още по-безсмислена... Между другото, мислех, че само привържениците на партия "Петрохан" смятат, че има някаква конспирация около убийството на педофилската секта... Явно съм грешал. 😆

Ти какво мислиш е без всякакво значение. Прочее, дори и аз какво мисля е без значение, ако не докажа, на останалите, че мисленето ми е правилно.

Това което е важно, първо са фактите. Т.е., както казах, дали фактите са факти. Постоянно се наричат факти разни неща, дето няма как да са нещо сигурно, на което другите да могат да стъпят и да правят изводи от тях.

В момента обаче, откривам в интернет, че в нито един от трите брифинга на прокуратурата не е съобщавано, че Александър е прострелян в тила. Сега ги изслушах и трите. Което компрометира версията ми. НО въпреки това, другите факти, сглобяват същата картинка. А умисълът на прокуратурата продължава да остава същия точно по тоя въпрос, като излиза че тя е действала по-качествено - не е казала самата тя че Александър е бил застрелян в тила, а се е забавила, повече от един месец с официалната информация, с което очевидно е даден живот на въпросната дезинформация.

Да, тука вече, версията която изложих изглежда, като да е само подозрение. Но останалите факти, сглобяват същата картинка, а това че прокуратурата е действала умно, засилва възможността за умисъл и отменя първоначалното ми твърдение, че е говорила странни неща.

Ето тука, имаме един човек, който първи каза, че Александър е застрелян в слепоочието. До тоя момент, добре помня, че вече беше пуснато твърдението, че е бил застрелян в тила (и Велизар Енчев явно, е бил под влияние на това твърдение, както и аз).

Аз казвам, че тоя човек, е подставено лице на службите, явно има вътрешна информация със сигурност - това най-малкото. И това е факт.

Значи да го анализираме в общи линии, въпросния образ, който се появи за първи път с това интервю при Велизар Енчев.

Като първо, Велизар Енчев, със сигурност не е случаен човек. Да вкара такъв примитив, който дърдори за иманярство и други маниящини е странно (е, не чак колкото ако прокуратурата наистина беше обявила, че Александър е застрелян в тила).

Като второ, тоя явно има вътрешна информация която е точна. Всъщност мисля, че именно той беше тоя, който първи каза истината по актуалния въпрос - че Александър е застрелян в слепоочието.

До тоя момент, се ширеше безалтернативно версията, че Александър е бил застрелян в тила. Следователно, тоя имаше вътрешна информация по тоя въпрос. Той разказа още много подробности, вкл. за обстановката вътре в кемпера. Някои от тях най-малкото може би са измислени.

Трето. И то е не по-малко ключово. В общи линии, твърдението на тоя е, че важното място на важните събития, не е Петрохан. А е именно Околчица.

Значи - има вътрешна информация, Енчев го лансира също така, Прокуратурата и следствените органи си мълчат по тоя точно въпрос, шири се вече безалтернативно версията, че Александър е застрелян в тила, и разправяйки някакви иманярски легенди (а по-късно и други предположения), обявява, че хижа Петрохан е без значение - фокусирайте се върху Околчица.

Да, ама Околчица и района никой не я пази. А хижа Петрохан продължава да я пази държавата. Така както я пазеха въпросните рейнджъри - отново с помощта на държавата няколко години.

И какво значение има кой кофго ъ къде е гръмнал? Да казват кога и кой ще продава техниката, защото ATW/UTW тата са доста нови и който се докопа до тази информация ще изкяри

• Автор
преди 13 минути, NewRedDragon написа:

И какво значение има кой кофго ъ къде е гръмнал?

Има значение, че държавната власт ни отклонява вниманието от главния обект, където работата е неспасяемо смърдяща - хижа Петрохан. За целата изпускат всъщност маса дезинформации - като почнеш от това, че на Околчица никой не е бил убиван. Тия които са убити, без значение, дали втората тройна партида е наистина убита или някъде са ги скрили (да може и да са живи, може да са само ранени) - та тия които са били убити са убити само на Петрохан. Второто местопрестъпление, т.е. Околчица е измислено, с цел да бъде отклонено вниманието от Петрохан.

И за да бъде подсилен тоя ефект, на пръв поглед един дребен детайл, дето както казваш и ти, да се чудиш, кво значение има - но тоя детайл има значение, защото той легитимира тоя дето е при Велизар Енчев. Той фактически доказва, че има истинска информация за това какво е било в кемпера. Въпреки, че съм се объркал, че прокуратурата е съобщавала за рана в тила, тая версия беше първоначално изпусната и доминираше в публичното пространство. А тоя, дето е при Енчев, за първи път и преди прокуратурата каза, че раната е в слепоочието. И беше сигурен, разказва и други подробности, убедителен е и твърди че има вътрешна информация.

Т.е. тоя дребен детайл, се добавя към първоначалния замисъл на тия които твърдят, че на Околчица е имало някакви убийства. Там не е имало нищо. С това ни отклоняват вниманието от хижата, която е много важна поради дейността която се е извършвала там и поради която се е случил инцидентът.

преди 1 час, ох боже! написа:

Има значение, че държавната власт ни отклонява вниманието от главния обект, където работата е неспасяемо смърдяща - хижа Петрохан. За целата изпускат всъщност маса дезинформации - като почнеш от това, че на Околчица никой не е бил убиван. Тия които са убити, без значение, дали втората тройна партида е наистина убита или някъде са ги скрили (да може и да са живи, може да са само ранени) - та тия които са били убити са убити само на Петрохан. Второто местопрестъпление, т.е. Околчица е измислено, с цел да бъде отклонено вниманието от Петрохан.

И за да бъде подсилен тоя ефект, на пръв поглед един дребен детайл, дето както казваш и ти, да се чудиш, кво значение има - но тоя детайл има значение, защото той легитимира тоя дето е при Велизар Енчев. Той фактически доказва, че има истинска информация за това какво е било в кемпера. Въпреки, че съм се объркал, че прокуратурата е съобщавала за рана в тила, тая версия беше първоначално изпусната и доминираше в публичното пространство. А тоя, дето е при Енчев, за първи път и преди прокуратурата каза, че раната е в слепоочието. И беше сигурен, разказва и други подробности, убедителен е и твърди че има вътрешна информация.

Т.е. тоя дребен детайл, се добавя към първоначалния замисъл на тия които твърдят, че на Околчица е имало някакви убийства. Там не е имало нищо. С това ни отклоняват вниманието от хижата, която е много важна поради дейността която се е извършвала там и поради която се е случил инцидентът.

И кво ти пука? Аман от философи! Я на нивата да копате царевичака, че петрохан ще ти се види, като 5 зеезден хотел. Гърмяли се, ок. Защо това трябва да ме интерсува, при условие, че там има доста по ценни неща, които могат да се монетизират за седмици?

• Автор
преди 15 часа, NewRedDragon написа:

И кво ти пука? Аман от философи! Я на нивата да копате царевичака, че петрохан ще ти се види, като 5 зеезден хотел. Гърмяли се, ок. Защо това трябва да ме интерсува, при условие, че там има доста по ценни неща, които могат да се монетизират за седмици?

На тебе кво ти пука?

на 22.05.2026 г. в 21:08, NewRedDragon написа:

Защо това трябва да ме интерсува, при условие, че там има доста по ценни неща, които могат да се монетизират за седмици?

Ето ви тука нещо за размисъл: https://eurovibes.xinloc.com/izvunreden-obrat-v-hizhata-na-uzhasite-v-petrohan-kakvo-se-krie-zad-resheniyata-huan123

• Автор
преди 3 часа, Мери) написа:

Т.е. това което го казвам е железно. Районът на хижата е секретен поради някаква причина. Причината не е защита на природата, а е дейност, която се е извършвала в самата хижа. Там продължава да има нещо, което трябва да се варди.

Тва за карниолската блатница, е поредния претекст за балами. По една случайност, преди две или три години, ходих зад връх Малък Ком (Мочурище), да си взема Сфагнум (торфен мъх). И си взех, така като гледам май са три вида. Аз си го отглеждам, в едни прозрачни контейнерчета. Но в мъха расте нещо, което може би е точно въпроснат блатница - аз го чистя, щото не ми трябва, ама още не съм го изчистил, щото не го махам напълно, а го обръщам с корена нагоре, пък то е влажно и си продължава да живее).

По една друго случайност, се занимавам и с акваристика, кажи речи цял живот. Видовете Елеохарис са аквариумни растения. Аз даже съм си набелязал два, които евентуално някой път, при случай може да си взема. Но досега не съм си взимал от тях никога. В момента имам трийсет вида водни растения, които отглеждам. А общо, през мене са минали минимум шейсет вида.

Та по една случайност, тия дето лъжат, с разни защитени водни растения (Сфагнумът и въпросната Блатница са точно такива), са ми в компетенцията. И зимах та написах името на блатницата в гугъла. И ми излезе картата на разпространението й. И тя включва и района на връх Ком (щеше да е странно, ако не го включва и него). А така също и цяла Стара планина. Плюс другите планини в България.

Така че кого лъжат тия по най-бездарния начин? Не е ясно.

П.П. Няма ли сега да се появи оня, дето силно вярва, че на тва дето ни го казват официалните власти, трябва да се верва безрезервно?

преди 6 минути, ох боже! написа:

Така че кого лъжат тия по най-бездарния начин? Не е ясно.

Впечатленията ми са, че на тях хич не им дреме какво мислим ние. 😢

• Автор

Айде щом е Елеохарис било това нещо, да го пробваме дали ще расте при подводни условия - бам в един аквариум.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.