Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Измерване вътрешното съпротивление на акумулатори, батерии...

Featured Replies

Не намерих по- подходящ раздел, да питам за съвет...

Искам да си купя уред за измерване на вътрешното съпротивление на всякакви акумулатори и батерии. Трябва ми съвсем любителски, не за комерсиални цели.

Бих искал да мери на литиево йонни, никел метал хидридни, оловни автомобилни, алкални...

Из Нета намерих 3- 4 различни и бих се радвал, ако някой се е занимавал с тази материя, да даде съвет, кой да избера?

https://www.ebay.co.uk/itm/178136651340?_skw=yr1035&itmmeta=01KYDT5H4MC43MCYQMDZWMQWQR&hash=item2979c5964c:g:nGkAAeSwuMVqByI8&itmprp=enc%3AAQALAAAAwGfYFPkwiKCW4ZNSs2u11xAAWygwhjVFiKfMXyWgaILNCPxd638J3q8b%2FbGPXtSDGEN4%2FhNuo07FK5JOd0SOxUBXvVxFGP2zCQz6KGyltG87SOeE%2FmuJirKMqxaYgTOHx6tI4ShA68pHe5dAZSd%2F2KaZ3%2FcjVRW6hh32EifxUjLJ4aUt%2BgK9qaK6LDMEvm5crFxSnNVwM%2FLqhyb5f%2FqmyW7vZdu688kT87Vc12VYEhyBbT0UORNG2Kt5FuhiZU81SA%3D%3D%7Ctkp%3ABk9SR8SSlrrzZw

https://www.amazon.co.uk/Battery-Resistance-Lead-acid-Rechargeable-Batteries/dp/B0H7R8ZK9F/ref=sr_1_5?crid=24YPLMH4TX60L&dib=eyJ2IjoiMSJ9.fI5_fSXeWsFJ1VtAmieaIqamTk0yP0E675TyhXwiVvi4VpZ1tJhv48-4bew5_oysWzGmI5EKaEuGV-yIhYP-CEHe6Ukskx9l95-1vlccaXG5-m8wvP3NjPVELunvrvTsvMxwX4WFyhCBiSf-Yah5JYXjgA5-aQQWB-scX9jTkMBw012BW0YZY9cx1iN-J-_SN5xE6EQAVZLQ9gOpIxcJhMZ63nPY6dyRl8Bv2ZrrAK_I0HAMCRI80mlTYj9HUd2abrhh4bCN5p-btPXjWhLfiqd99DSDTn2gnSB2baFD3J0.pFKk6KacBOn9qvUBFJGik7ncHCIR1m-Mrep5V_rUTkY&dib_tag=se&keywords=RC3563&qid=1785021026&sprefix=rc3563%2Caps%2C286&sr=8-5&th=1

https://www.amazon.co.uk/Battery-Voltage-Internal-Resistance-Tester/dp/B0DHY5HQDX/ref=sr_1_5?crid=F0MBJW6PXAFU&dib=eyJ2IjoiMSJ9.q4xnHsxilNVJMjY9Uvp5-FXhPgHxRgWXqfW2AEVCcC4PGZhGmIw-2dNyazkr3gNoyaPiDGzkFTU5j4jQ0jO4R54RHoDCt3nCgMrLGdY-tvxwgP1xvHq_tavO5Id4wkpy9ruK7XBjkI08oqyjwiHzDspdrATXbG1PlxnU2AFypwzM34lDrvEW33sveXQ1zEupWTsxGZDl-eReZf7PmUrnBHhjUp_Us5COGI0GGizVuxs.Rlj9jBmjAvkTCAmNEHOlZ2_Di5eNHNoGq4y-0RjFXXw&dib_tag=se&keywords=HRM-10&qid=1785021405&sprefix=hrm-10%2Caps%2C341&sr=8-5

Разрешен от Dr. Doctor

преди 6 часа, Kibik написа:

Не намерих по- подходящ раздел, да питам за съвет...

Искам да си купя уред за измерване на вътрешното съпротивление на всякакви акумулатори и батерии. Трябва ми съвсем любителски, не за комерсиални цели.

Бих искал да мери на литиево йонни, никел метал хидридни, оловни автомобилни, алкални...

Из Нета намерих 3- 4 различни и бих се радвал, ако някой се е занимавал с тази материя, да даде съвет, кой да избера?

https://www.ebay.co.uk/itm/178136651340?_skw=yr1035&itmmeta=01KYDT5H4MC43MCYQMDZWMQWQR&hash=item2979c5964c:g:nGkAAeSwuMVqByI8&itmprp=enc%3AAQALAAAAwGfYFPkwiKCW4ZNSs2u11xAAWygwhjVFiKfMXyWgaILNCPxd638J3q8b%2FbGPXtSDGEN4%2FhNuo07FK5JOd0SOxUBXvVxFGP2zCQz6KGyltG87SOeE%2FmuJirKMqxaYgTOHx6tI4ShA68pHe5dAZSd%2F2KaZ3%2FcjVRW6hh32EifxUjLJ4aUt%2BgK9qaK6LDMEvm5crFxSnNVwM%2FLqhyb5f%2FqmyW7vZdu688kT87Vc12VYEhyBbT0UORNG2Kt5FuhiZU81SA%3D%3D%7Ctkp%3ABk9SR8SSlrrzZw

Първият! YR1035+
Това е полупрофесионален уред за целта и сред предложенията е шампионът. Считай, че притежаваш скъп Fluke. Fnirsi e бъгав и подминавай.

Yaorea зададоха тренда сред китайците. Приборът е калибриран с завидна точност. Лично го ползвам като еталонен волтметър, защото появата на нов тестер ме изкушава и купувам.

При първо включване внимавай да е превключен на висок диапазон на напрежение. Има само един минус - куплунгът за връзка на Келвин проводниците е неудобно изведен, но стенд за мобилен телефон решава проблема.

Покупката си направих в фирмения магазин на Али, за да съм сигурен, че не е гаражно копие - китайци копират китайци не е от вчера. Освен щипки си купи и стенд за 18650 и 21700 на силиконови, четирипроводни проводници пак от там, защото са компенсирани.

Приборът е must have, защото пакетирах над 500 литиеви акумулатори за лични нужди на инструментите ми: макита, бош, деволт, милуоки, парксайд и т.н. и ако не подбираш партия и после балансираш е пари на вятъра, а за готовите китайски акумулаторни батерии имам само едно мнение - фекали на кубици.

Успех!

• Автор
преди 4 часа, Dr. Doctor написа:

Първият! YR1035+
Това е полупрофесионален уред за целта и сред предложенията е шампионът. Считай, че притежаваш скъп Fluke. Fnirsi e бъгав и подминавай.

Yaorea зададоха тренда сред китайците. Приборът е калибриран с завидна точност. Лично го ползвам като еталонен волтметър, защото появата на нов тестер ме изкушава и купувам.

Благодаря за отговора.

Казах, че няма да го използвам професионално, само в инцидентни случаи, просто обичам да имам разни измерителни уреди...

Затова мисля, че стендове не са ми необходими...

За сравняване на автомобилни акумулатори става ли?

Не разбрах за куплунга, какво му е неудобното?

• Решение

За всякакви акумулатори, батерии, галванични елементи. С една дума за всякакви химически постояннотокови източници на напрежение. При всяка проба отговаря с текущо напрежение до 4-я знак след запетаята и вътрешно съпротивление в мили-оми. Това е силата и смисъла на подобен апарат при успоредно свързване на акумулатори. Да са максимално близнаци по значения.

Уредът е идеален за разобличаване на кабели. Например, AWG силиконов проводник рекламиран като меден, а на практика алуминиев или железен с медна баня. Много удобен за проследяване на преходни съпротивления при куплунзи, конектори, комутатори, пера на механични релета, за да се определи пада на напрежение или просто казано загубите в подобна верига. Супер удобен при измерване на преходно съпротивление на мосфети ( source - drain ) и по-този начин спокоен, че е оригинал.

Няма подпора на гърба и лежи на масата, което е неудобно при проба. По-удобно е да стои под определен ъгъл спрямо хоризонта и прибягвам до импровизации с стойка за мобилен телефон.

И на финал.
Не купувайте стар модел с USB-порт, а този с авиационния - обновения.

• Автор

Благодаря.

Излиза, че е страхотен уред, повече от което ми трябва... )

Ще го купувам онлайн, та не мога да го разглеждам за портове.

Порта някъде при куплунга за пробноците ли е? Как изглежда авиационния, не ми е известен, има ли друго име?

Ако мога да контактувам, как да питам продавача, кой модел е, други отличителни белези има ли, защото често продавачите са само търговци, не са в час с подробностите...?

8a0e5249-ba37-41ce-bbe6-5d8d7efe9d97.c45

Тype-C зареждаш вградения акумулатор, нужен за захранване на АЦП-то и екрана. А 4-ри пиновия куплунг с закопчалка за връзка Келвин. Това е причината уреда да лежи на работната маса, което е неудобно и за целта го захващам като смартфон.

Уредът е страхотен, да, и той е избора на радиолюбителя.

Четеш отзивите на купувачите и вече казах, моя купих от фирмения им магазин, за да не получа котка в чувал. Малък минус , че идват с заключен firmware, защото се намериха ентусиасти перфекционисти и започнаха да ги прекалибрират, а какво показва петия знак след запетаята е излишно терзание. Продавачът, ако прояви желание, може да снима екрана с версията на firmware. Toва е достатъчно да продължиш с Google.

Kупих го преди 3 години. Постоянно го ползвам, но сега не е пред очите ми и за повече не се сещам.

• Автор
преди 2 часа, Dr. Doctor написа:

8a0e5249-ba37-41ce-bbe6-5d8d7efe9d97.c45

Тype-C зареждаш вградения акумулатор, нужен за захранване на АЦП-то и екрана. А 4-ри пиновия куплунг с закопчалка за връзка Келвин.

Не знаех, че USB- C, е авиационен... Та той е популярен напоследък за всякакви устройства...

(Вероятно старият е бил с Мини USB)

И с термимологията май не съм в час... 4 пиновия, не е ли за кабела с пробниците, защо се нарича Келвин?

• Автор

Купих YR1035+ с USB-C от Амазон...

Идва от Китай и чакам да пристигне.

• Автор

Приборът дойде, изглежда чудесно.

Както на всеки китайски уред, инструкцията е почти безполезна, защото е правена с автоматичен преводач. Онлайн ръководството, май е снимка на същото листче, където са описани бутоните (всеки има няколко функции и всичко изглежда много сложно). Би било добре, да са описани многото възможности по отделно по менюто...

Ако се работи постоянно с уреда, ще се разучи опитно.

Благодаря на Dr. Doctor за помощта.

• Автор

Скоро се прибирам в БГ и ще имам време да го разуча.

Къде да прочета за споменатите измервания на преходни съпротивления, релета, мосфети?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.