Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DJI Pocket 4 постоянно се разкача и свързва към Windows 11 – работи на друг компютър

Featured Replies

Здравейте, (отварям една скоба тук - съобщенеито ми е написано от Chat GPT, като му казах да напише всичко което съм му дал като информация, проблем и какво сме тествали заедно)
Проблема е че като свържа DJI Pocket 4 към компютъра се закача постоянно и разкача. В Device Manager също се вижда Окей, после се рзкача, закача с жълт триъгълник , оправя се и след малко пак се разкача

Chat GPT
От няколко дни се боря с много странен проблем с DJI Pocket 4 и вече изчерпах почти всички идеи.

Конфигурацията ми е:

• ASUS PRIME B450-PLUS

• Ryzen 7 5800X

• Windows 11

• BIOS версия 4003

Проблемът е следният:

Когато свържа Pocket 4 към компютъра, Windows я разпознава нормално. В Device Manager се появява като USB Composite Device, зареждат се всички интерфейси (Mass Storage, UAS, RNDIS и т.н.), появява се и дискът с картата памет.

След няколко секунди обаче устройството започва да се разкача и свързва само. В Event Viewer се вижда, че USB интерфейсите (MI_03, MI_04, MI_05, MI_06, MI_07) се изтриват ("was deleted") и веднага след това се конфигурират отново ("was configured"). Няма Code 10, Code 43 или други грешки в Device Manager.

Понякога дискът се вижда като Pocket4 (E:), но при опит за отваряне излиза:

E:\ is not accessible
A device which does not exist was specified.

Направих следните неща:

• Обнових AMD Chipset Drivers до последната версия.

• Проверих USB драйверите – използват се стандартните драйвери на Microsoft.

• Премахнах стар драйвер от USBDeviceShare, който се беше инсталирал преди време.

• Проверих с USB Device Tree Viewer – устройството се разпознава коректно, без грешки.

• Проверих Event Viewer – няма USBHUB3, USBXHCI или Kernel-USB грешки, само постоянно премахване и повторно добавяне на устройството.

• Пробвах различни USB портове и кабели.

Най-интересното е, че:

• Същата DJI Pocket 4 със същия кабел работи без абсолютно никакъв проблем на друг компютър.

• Други USB устройства и камери работят нормално на моя компютър.

Освен това преди време съм забелязвал още нещо странно – при включване на някои USB устройства в задните USB портове компютърът дори се е изключвал. Не знам дали има връзка с настоящия проблем, но го споменавам.

Някой сблъсквал ли се е с подобна несъвместимост между DJI Pocket 4 и ASUS B450 / Ryzen? Възможно ли е да е проблем с BIOS, USB контролера или някаква специфична настройка?

Ще съм благодарен за всякакви идеи, защото вече изчерпах стандартните решения.

преди 1 час, Борислав Стоянов написа:

при включване на някои USB устройства в задните USB портове компютърът дори се е изключвал

Това ми прилича най-малкото на проблем с дъно и/или захранване.

преди 11 часа, Борислав Стоянов написа:

Здравейте, (отварям една скоба тук - съобщенеито ми е написано от Chat GPT, като му казах да напише всичко което съм му дал като информация, проблем и какво сме тествали заедно)
Проблема е че като свържа DJI Pocket 4 към компютъра се закача постоянно и разкача. В Device Manager също се вижда Окей, после се рзкача, закача с жълт триъгълник , оправя се и след малко пак се разкача

Chat GPT
От няколко дни се боря с много странен проблем с DJI Pocket 4 и вече изчерпах почти всички идеи.

Конфигурацията ми е:

• ASUS PRIME B450-PLUS

• Ryzen 7 5800X

• Windows 11

• BIOS версия 4003

Проблемът е следният:

Когато свържа Pocket 4 към компютъра, Windows я разпознава нормално. В Device Manager се появява като USB Composite Device, зареждат се всички интерфейси (Mass Storage, UAS, RNDIS и т.н.), появява се и дискът с картата памет.

След няколко секунди обаче устройството започва да се разкача и свързва само. В Event Viewer се вижда, че USB интерфейсите (MI_03, MI_04, MI_05, MI_06, MI_07) се изтриват ("was deleted") и веднага след това се конфигурират отново ("was configured"). Няма Code 10, Code 43 или други грешки в Device Manager.

Понякога дискът се вижда като Pocket4 (E:), но при опит за отваряне излиза:

Направих следните неща:

• Обнових AMD Chipset Drivers до последната версия.

• Проверих USB драйверите – използват се стандартните драйвери на Microsoft.

• Премахнах стар драйвер от USBDeviceShare, който се беше инсталирал преди време.

• Проверих с USB Device Tree Viewer – устройството се разпознава коректно, без грешки.

• Проверих Event Viewer – няма USBHUB3, USBXHCI или Kernel-USB грешки, само постоянно премахване и повторно добавяне на устройството.

• Пробвах различни USB портове и кабели.

Най-интересното е, че:

• Същата DJI Pocket 4 със същия кабел работи без абсолютно никакъв проблем на друг компютър.

• Други USB устройства и камери работят нормално на моя компютър.

Освен това преди време съм забелязвал още нещо странно – при включване на някои USB устройства в задните USB портове компютърът дори се е изключвал. Не знам дали има връзка с настоящия проблем, но го споменавам.

Някой сблъсквал ли се е с подобна несъвместимост между DJI Pocket 4 и ASUS B450 / Ryzen? Възможно ли е да е проблем с BIOS, USB контролера или някаква специфична настройка?

Ще съм благодарен за всякакви идеи, защото вече изчерпах стандартните решения.

Пробвай като махнеш отметката на USB порта към който го включваш:

image.png

• Автор
преди 12 часа, Miusuka написа:

Пробвай като махнеш отметката на USB порта към който го включваш:

image.png

Не помога, изклих го, но продължава да се закача и разкача

преди 11 минути, Борислав Стоянов написа:

Не помога, изклих го, но продължава да се закача и разкача

Нали рестартира компютъра?

Странното е че другите камери тръгват, а тая не. Не вярвам да харчи повече ток.

• Автор
преди 37 минути, Miusuka написа:

Нали рестартира компютъра?

Странното е че другите камери тръгват, а тая не. Не вярвам да харчи повече ток.

Задните USB-а го рестартират.
Опита се прави на предните. в Device Manager се вижда как USB Mass Storage Device се появява и изчезва, появява и изчезва.

преди 7 минути, Борислав Стоянов написа:

Задните USB-а го рестартират.
Опита се прави на предните. в Device Manager се вижда как USB Mass Storage Device се появява и изчезва, появява и изчезва.

Това само при камерата ли го прави? Ако сложиш флашка например как е?

• Автор
преди 2 часа, Miusuka написа:

Това само при камерата ли го прави? Ако сложиш флашка например как е?

Няма проблем, закачана е флашка, друга камера, намира си я и работи без разкачане.

преди 3 часа, Борислав Стоянов написа:

Няма проблем, закачана е флашка, друга камера, намира си я и работи без разкачане.

Много големи противоречия. Странна работа. А и камерата работи на друг компютър, а тук на твоя работят други камери. Освен точно тая камера да подава някакъв сигнал които другите не правят и нещо хардуердно на дъното да се случва. Или софтуерно. Поне да се пробва по някакъв начин да се открие софтуера ли е виновен или хардуера.

Освен това на другия компютър на който тръгва камерата със същия Windows ли е като твоя?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.