Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SUSE-проблем с VPN

Featured Replies

Здравейте! Инсталирах си SUSE Linux Enterprise Desktop 10 и всичко е точно до момента в който се опитвам да подкарам интернета! Та значи аз съм в локална мрежа и моя доставчик ми е дал User и Password за да си влизам в нета! В XP-то нета си го настройвам по следния начин:Create a new connection→Connect to the network at my workplace→Virtual Privatte network connection→Въвеждам името на доставчика→Въвеждам IP адрес 10.10.0.1 и след това в properties и подпрозореца "security" махам отметката пред "Recuire data encryption". Накрая въвеждам име и парола и влизам в интернет!

При SUSE Linux винаги съм спазвал следните указания за да се свържа с интернет и никога не съм имал подобни проблеми!

Здравейте! Инсталирах си SUSE Linux Enterprise Desktop 10 и всичко е точно до момента в който се опитвам да подкарам интернета! Та значи аз съм в локална мрежа и моя доставчик ми е дал User и Password за да си влизам в нета! В XP-то нета си го настройвам по следния начин:Create a new connection→Connect to the network at my workplace→Virtual Privatte network connection→Въвеждам името на доставчика→Въвеждам IP адрес 10.10.0.1 и след това в properties и подпрозореца "security" махам отметката пред "Recuire data encryption". Накрая въвеждам име и парола и влизам в интернет!

При SUSE Linux винаги съм спазвал следните указания за да се свържа с интернет и никога не съм имал подобни проблеми!

Setting up VPN on SUSE 10.

Успех

Благодаря ти за отговора!

Пак заповядай.

Не каза дали си успял.

• Автор
Пак заповядай.

Не каза дали си успял.

А, нямам търпение да се прибера от работа и да видя дали ще проработи! Само не знам тези редове за какво са и трябва ли да питам моя доставчик за подробности:

then I created /etc/ppp/ip-up.local with:

#!/bin/bash

if [ "$1" = "dsl0" ]; then

/sbin/route add -net 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 dev dsl0

/sbin/route add -net 192.168.5.0 netmask 255.255.255.0 dev dsl0

Редактирано от dakata (преглед на промените)

А, нямам търпение да се прибера от работа и да видя дали ще проработи! Само не знам тези редове за какво са и трябва ли да питам моя доставчик за подробности:

#!/bin/bash

if [ "$1" = "dsl0" ]; then

/sbin/route add -net 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 dev dsl0

/sbin/route add -net 192.168.5.0 netmask 255.255.255.0 dev dsl0

Последните два са за въвеждане на маската на мрежата. Горния над тях мисля че е за динамичното IP, но не съм сигурен.

• Автор
Последните два са за въвеждане на маската на мрежата. Горния над тях мисля че е за динамичното IP, но не съм сигурен.

Ами при мен маската е 255.255.0.0 а gateway-a e 10.10.0.1 но не знам как да постъпя при мен с това route!

Не съм с задълбочени познания в конкретния случай!

Ами при мен маската е 255.255.0.0 а gateway-a e 10.10.0.1 но не знам как да постъпя при мен с това route!

Не съм с задълбочени познания в конкретния случай!

Аз също не съм много по-мрежите, но съвета ми е да питаш доставчика за точните IP, mask gateway и т.н. за да си сигурен какво правиш.

• Автор

Оправих си нета, но има още какво да се желае! Та създадох файл /etc/ppp/ip-up.local със следното съдържание:

#!/bin/bash

route add -net 10.0.0.0 netmask 255.0.0.0 gw 10.10.0.1

route add -host 195.138.145.1 gw 10.10.0.1

Направих го изпълним по следния начин:

# chmod +x /etc/ppp/ip-up.local

Проблема е, че нета не иска да стартира автоматично след рестарт на PC-то а става ръчно по следния начин:

# bash /etc/ppp/ip-up.local

Проблем ли е, че за да си оправя нета не влизам като root а използвам в конзолата su ?

• 1 година по-късно...

След месец мъки и псувни в мен за постоянно се загнезди изумлението - по никакъв начин не разбирам мазохистичния ентунисиазъм на опитващите да работят с Линук системите.

Такъв хаос никога не съм виждал досега.

1. Последната версия на "Дебилиан" е с ядно 2.6.18.5 . Същото по никакъв начин не може да се компилира нормално поне до ядро 2.6.19, за да му се стартира QoS и да се пуснат пакетите за ограничаване на трафика. За отбелязване обаче, че при "Дебилския" няма грешка при настройването на нета и рутирането.. Но прекомпилирането определено къса нерви.

2. При "Ред Нат" няма проблем с ядрото и неговото съдържание, но пък той по никакъв начин не може да бъде накаран да рутира през графичен интерфейс. Няма и никаква информация на сайта му за този вид дейност.

3. "Слакс.." - можете да си компилирате ядрото още при самата инсталация. Дори и да пуснете рутирането - няма да ви свърши работа, защото не пропуска интернет пакети. Пак няма никаква актуална информация за тази дейност.

4. "Сусе" - страхотна графика, лесно се компилират нещата, в интернет има хиляди картинки, на които е показано кое как се настройва... ама дори точка по точка да си следвате - файда няма - не пропуска интерне към втора, да не говорим за трета мрежова карта. Иначе интернета за самия "Сусе" си тръгва без никакъв проблем.

Толкова за "невероятните възможности на безплатния линукс" :)

Не става за рутиране, а като не става за рутиране какъв е смисъла да използвам него?

Виндоуса също не става за рутър, ама при него всичко се инсталва и деинсталва бързо и простичко..

Та моят съвет е - ако имате нерви здрави и обичате да таковате майки - дерзайте с "отворения код".

На мен ми писна - то бива некадърна работа, бива, ама от безплатната по-некадърна никога няма да има, запомнете ми думата!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.