Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MS Windows Millennium - мнения и коментари

Featured Replies

За мен това е една много добра операционна система. Качвал съм я на хора със слаби машини и на хора с не толкова слаби. В първия случай човека направо се удиви от стабилността която му предлага тази ос/преди беше на 98СЕ/ и каза, че 98 не струва пред МЕ. /поне не се налага да рестаритра по няколко пъти на ден - абе супер ОС!/ Втория случай /на моята машина/ аз също нямах проблеми с нея /но уви, още не смятам да заменямХП-то. Кажете и вие по въпроса за тази ОС.

За мен това е една много добра операционна система. Качвал съм я на хора със слаби машини и на хора с не толкова слаби. В първия случай човека направо се удиви от стабилността която му предлага тази ос/преди беше на 98СЕ/ и каза, че 98 не струва пред МЕ. /поне не се налага да рестаритра по няколко пъти на ден - абе супер ОС!/ Втория случай /на моята машина/ аз също нямах проблеми с нея /но уви, още не смятам да заменямХП-то. Кажете и вие по въпроса за тази ОС.

<{POST_SNAPBACK}>

http://forum.data.bg/viewtopic.php?t=328018

Прегледах горната тема.

Боже ,боже, колко мъка има на тоя свят боже. По - точно колко нещастни (разбирай неграмотни) юзери има на тоя свят. :)

От поредица Win98 Милениума е най-добрата и стабилна система. Пример : за две години използване в къщи -> 1 формат. Win98SE -> на 3 (ТРИ) месеца формат. При чистия 98 - същата работа. Единствения по - сериозен проблем който имах беше при IE - след 2-3 часа ползване и непрекъснато отваряне и затваряне на прозорци блокираше.

И сега на работата имаме 500 MHz машини с 128 MB RAM под Милениум. Работят като нови laugh.gif

А това е AutoCAD по 8 часа на ден + отворени постоянно Excell + склад + WinAmp и какво ли още не.

Милениума си е супер и днес за по слаби машини.

:bye:

Стабилна е,но не може да се мери с XP по този показател.Иначе ми допада доста повече от 98SE.Ползвам е като резервна на XP и съм доволен,но ако я натоваря с повече процеси едновременно се скапва и иска рестарт. Иначе е много прятен за работа.Много добър избор по мое мнение за по слаби машини!

ВЪпреки че МЕ и 98 са на една и съща технология, МЕ го бие отсякъде по точки :)))

Лично за мен тази операционна система е много по-зле от 98-цата. Навремето се подлъгах да си я сложа, като си мислех, че превъзхожда по-старите версии, но проблемите ми бяха доста големи с нея и затова се отказах след неколкократни опити. За мен това е най-голямата грешка на Майкрософт, но това си е лично мнение.

Ползвах тази ОС близо година преди да излезе ХР, и бях много доволен, нямах особени проблеми, а имаше доста дребни неща, които ми харесаха, нали знаете истината е в малките неща...

Лично за мен тази операционна система е много по-зле от 98-цата. Навремето се подлъгах да си я сложа, като си мислех, че превъзхожда по-старите версии, но проблемите ми бяха доста големи с нея и затова се отказах след неколкократни опити. За мен това е най-голямата грешка на Майкрософт, но това си е лично мнение.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами много хора така казват. Пробвай пак да я инсталираш и виж дали ще са ти същите впечатления /ако имаш харддиск иначе ХПто ще замине.../

Съдейки от личния си опит, МЕ е може би най-стабилната версия (поне от последните на Windows). Да чукна на дърво, за повече от четири години не е искала преинстал, въпреки че компютърът се използва интензивно. :speak:

Единственото неудобство е, че голяма част от по-новите програми не вървят под нея sad.gif

Както казах в една попредишна тема - стабилността и производителността на Уиндоса зависи главно от РС-то и чипсета му. В общи линии: ако ви е по-старо - 98, ако е отпреди няколко години МЕ прави чудеса, а ако е новичко - ХР върви "да бест".

МЕ идеално пасва на Р2. Само, че обича да зависва като дойде време за гасене/рестарт и Експлодера много се заяжда с мрежата (особено ако попадне на ХР-та в нея)...

Няма спор - от 3-те ХР е най-стабилен, но е тежичък и затова (според мен) МЕ е идеалния компромис.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

На мен 98СЕ върви добре - процесора е 1700+. Процесор модел 2002.

Честно да си кажа без да искам да налагам мнение и да обидя някого, но за мен това е възможно най-голямата грешка на Microsoft.(а в последствие и моя - като я инсталирах за първи път)

Честно да си кажа без да искам да налагам мнение и да обидя някого,  но за мен това е възможно най-голямата грешка на Microsoft.(а в последствие и моя - като я инсталирах за първи път)

<{POST_SNAPBACK}>

И защо ако не е тайна ??? :eek

А някой може ли да ми даде линк за Bootable CD на WinME ?

Ами не съм чувал(не казвам, че няма). Ама използвай боотваща ДОС дискета и дай With CD Support(или нещо от рода), после влизаш в CD-то и пишеш setup.exe и почва инсталацията. :)

щом пита за бутейбъл значи му трябва такъв. Може да не му работи флопито или просто е фен.

Инсталирал съм го няколко пъти още като имах dell на 400 и никога нито ми е вървял стабилно. Вярно, че се движи по бързо от XP, но в никакъв случай не е стабилен. Поне при мен е така, като се има в предвид, че постоянно инсталирам и пробвам разни програми и кодеци. Може би ако го ползвам само за офис приложенията и за мп3 няма да има проблеми, но..... sad.gif

Инсталирал съм го няколко пъти още като имах dell на 400 и никога нито ми е вървял стабилно. Вярно, че се движи по бързо от XP, но в никакъв случай не е стабилен. Поне при мен е така, като се има в предвид, че постоянно инсталирам и пробвам разни програми и кодеци. Може би ако го ползвам само за офис приложенията и за мп3 няма да има проблеми, но.....  sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен темата не е за сравнение между МЕ и ХР. Не може и да става дума за сравнение :nono ХР е далеч напред. Сравнение може да се прави само между 98 серията. (дори не и с 95 , който беше трагичен). И нещо друго. Милениума върви добре от 64 МВ нагоре RAM. 128 е прекрасен вариант, а 256 е супер . При повече не се усеща разликата. Не знам Dell - a ти какъв е бил. Но понякога се получават проблеми с марковите производители. Аз съм го инсталирал на HP и IBM, при IBM - а се получаваха някакви дивотии, искаше ми и някакъв фирмен диск с драйвери, какъвто аз нямах естествено, но го бях излъгал по някакъв начин. Не помня вече какъв. Доста отдавна беше.

:bye:

• 3 години по-късно...

При мен на стария ми лаптоп МЕ върви перфектно. Все пак машинката е доста стара - процесор 650 МНz, RAM - 64, HDD - 6 GB. Пробвах да кача ХР, но тогава няма място за програмите, които има при версия МЕ. За 7 години в които съм с Win ME никога не съм имал проблеми.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.