Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за Canon Pixma IP4200?

Featured Replies

Здравеите,

Купих си Canon Pixma IP4200.Многосъм доволен от качеството на печат.:clap:

Та питането ми е как да следя нивото на мастило в мастилниците? Имали някаде датчик и софтуер с които се проверяват.

Предварително благодаря!

Здравеите,

Купих си Canon Pixma IP4200.Многосъм доволен от качеството на печат.:speak:

Та питането ми е как да следя нивото на мастило в мастилниците? Имали някаде датчик и софтуер с които се проверяват.

Предварително благодаря!

Принтера е от сравнително евтината категория /около 200 лв./ За по големите модели, някои имат. Но погледнете в менютата от диска за драйверите опцията за настройките на страницата, шрифтовете и мастилниците /те са 5 / доколкото зная. Там трябва да има някаква малка картинка, на която се вижда доколко е пълна всяка мастилница.

Притежавам такъв и какво ми направи впечатление.

Като нов си идва с мастилници които естествено са с малко мастило.

Аз изкарах 150бр.снимки с висока резолюция много цветове,много чисти но когато един от цветовете свърши не ми позволява печат.Показва удивителна-един вид предупреждение и не може да печати.

Та по въпроса в магазина ми казаха,че мога да изкарам около 400 снимки-може и да са прави но само ,ако се печата черно-бяло.

При мен е така-Свърши ли някоя мастилница ми излиза съобщенията които посочих по горе

Споделям лични впечатления.

Благодаря.

Притежавам такъв и какво ми направи впечатление.

Като нов си идва с мастилници които естествено са с малко мастило.

Аз изкарах 150бр.снимки с висока резолюция много цветове,много чисти но когато един от цветовете свърши не ми позволява печат.Показва удивителна-един вид предупреждение и не може да печати.

Та по въпроса в магазина ми казаха,че мога да изкарам около 400 снимки-може и да са прави но само ,ако се печата черно-бяло.

При мен е така-Свърши ли някоя мастилница ми излиза съобщенията които посочих по горе

Споделям лични впечатления.

Благодаря.

[/quote

Това е точният отговор. Обикновено така се получава с мастиленоструйните принтери. Може да се конфигурира и да си печата само черно бяло, а когато се заредят мастилниците с мастило, да обърнеш конфигурирането на цветно. Един цвят да няма, няма да иска да печата цветно. Поначало когато си купиш такъв принтер, той след това ти излиза много скъп с поддръжката на консумативи. След третото зареждане, цената на консумативите става по висока, отколкото си дал за целия принтер. Още нещо. Не винаги трябва да ползвате мастила, които не са за принтера, защото ще Ви се наложи да сменяте и глава. А тогава - пиши го за кофата с боклук.

Личен съвет:

Избягвайте да си купувате мастиленоструен принтер. Не е оправдано финансово.

Погледнете страниците на XEROX. Не е реклама, но можете да бъдете уверени, че именно там трябва да се насочите при вашия избор за принтер. Фирма, която е в България вече 30 години и с изградена официална структора във всеки окръжен град, отлична материална поддръжка на изделията и сравнително нисли цени на консумативите. Това е моя препоръка, а не РЕКЛАМА.

Здравеите,

Купих си Canon Pixma IP4200.Многосъм доволен от качеството на печат.:)

Предварително благодаря!

Мисля че всичките имат, използвам 2 Canon-a - S200x и i250 и при двата има софтуерен индикатор за нивото на мастилата.

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

Понеже явно "не разбирам" питам колегата lz4jw?

кой е тоя принтер на XEROX дето ше извади качество на печат

като на CANON IP4200 или IP5200

angry.gif

Понеже явно "не разбирам" питам колегата lz4jw?

кой е тоя принтер на XEROX дето ше извади качество на печат

като на CANON IP4200 или IP5200

angry.gif

Я вземи и прочети какво съм написал, а не ми задавай глупави въпроси. Разтваряш каталога на фирмата, намираш си принтера, който ти е необходим и това е. А защо съм препоръчал именно XEROX - ако все още не си разбрал, прочети още веднаж. Много всезнайковци се навъдихте. Спам в тия раздели - не обичам!

Първо ! Не спамя , а питам ?

Второ специално XEROX нямат мастилени принтери а само лазерни с 1200dpi

които са точно копие на Самсунг и са с абсолютно еднакви механика и качество(за сведение продал съм над 300 принтера от които поне 40% се върнаха за ремонт защото не издържат на месечното натоварване за което ги продават от XEROX)

И трето с лазерен принтер все още не може да се достигне такова

качество на печат 9600 x 2400 dpi ако човек иска да си разпечатва снимки примерно

а и между другото специално за IP4200 има съвместими консумативи на Фулмарк по 3-4лева

Редактирано от barkly (преглед на промените)

Това е от ръководството на потребителя на IP4200.

Индикаторите за състоянието на мастилниците дават информация за всяка мастилница.

Мастилото е на привършване

Индикаторът примигва бавно (през интервали от около 3 секунди). Пригответе си нова мастилница за смяна.

Няма мастило

Индикаторът примигва бързо (през интервали от около 1 секунда), а индикаторът за внимание примигва 4 пъти в оранжево. Сменете мастилницата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.