Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стратегии за StarCraft BroodWar

Featured Replies

Някои може ли да ми даде линк към някакъв сайт или изобщо са ми даде стратегии за BroodWar,само че на български език..за начин на развитие,атака,защита и т.н.

Не мога да ти дам точно савети как да играеш и какво трябва да правиш но мога да ти дам инфо за отделните раси и за тяхните предимства и във какво са наи добри те

Протоса бе много добра раса в Старкрафт.И много хора му се радваха безумно много.Дост аотнас помнят как когато с кампанията на Терана срещнахте за първи път зилот бяхте много възмутени от неговата сила.А още повече че тогава нямаша лекари който да лекуват ранените ви войски.А протоските единици си пълнеха енергията я със специалната зграда за това я с време.Кариарите бяха също много мощно оръжие но БатълКруйзера ги превъзхождаше.Многото драгуни с ъпгрейд за далечна стрелба ставаха безумно силни.А умелото използванена арбитара докарваше противниците дострахотни нервни кризи.Зилотите с ъбгрейд за бързина също ставахапрекалено добри.Протоса стана още посилен с BroodWar,бе добавен Dark Archon и Dark Templar.Това направиха протоса най добрата раса, но не е толко използвана в battle.net защото е малко бавно развитието и са скапи единиците.Примерно зерга бързо може да извади редици зерглинги както и приличен брой хидри .Терана може

да извади на бърза ръка дузина марини няколко медика и малко файрбъти.Докато Протоса за тва време само зилоти може да извади.Лошото е че драгуните се строят бавно струват газ и много минерали и стават бавно.Но едни от най добрите играчи в света за Протоси.Примерно ДИДИ БГ един от най добрите българи е страхотен Протос.И сега да се върна към единиците.На Custom Game или когато играете с приятелче срещу комютри всеки играе протос просто защото с Dark Archona може да си завладее нова раса и да стане още п о могъщ и добър.Dark Templara е много добър и ако противника ви се замае или забрави за детектор ще бъде грубо наказан с надписа GAME OVER.Невидимоста бързината и нечовешкия damage прават дарк темпларите една от най добрите

единици в играта.Забравих да спомена за Riverite който са супер подценявани.Те прават също грамаден damage даже прават май най големия damage или колкото скорджовете.Риверите не влизат в ранджа на единиците и санещо като сидж танк но от части са по слаби от части по добри.Най могъщата единица си е High templar.Няколкострупани темплара на входа с Psyionic Storm могат да разбият всяка атака от противникови единици.С damage 75 няколко темплара прават общо над 350 но често играчите забравят за тяхната мощ.Ако някой ще играе протострябва да е тренирал умело да има желание и да си закачи на монитора лисчета, че да не забравя важните неща

след малко ще ти дам инфо и за другите раси надявам се да съм ти полезен biggrin.gif:nono:

Теран е новата мания.Всички ги обичаха в СтарКрафт както и всеки им се кефеше на кампанията.Тераните не бяха толко добри в СтарКрафт тоест не им бе добра пехотата но сега нещата са много променени.Те са страшно балансирана раса но и имат много възможности.Ех сега ще споделя малко стратегий с вас въпреки че не съм голям майстор на терана съм играл срещу много опитни терани и съм наблюдавъл с какво ме атакуват и какво правят.Много популярна стратегия е яко марини и медици а колкото популярна толко и опасна е защото ако не сте леко обградени с канони [говора за Lost Temple че само там се играе] и ли ако нямате сиидж танкове или лъркари или примерно Dark Templari или Другия вид темплари готов с Psyonic Storm сте загубен.Никога не тръгвайте срещу много марин и и медици с Хидри Зерглинги или Муталиски ама никога просто ще ви ги избият като кучета особено ако се Дрогират.Със Протоса може да си позволите този лукс да му скочите със зилоти и драгуни но със зерг много внимавайте и се пазете.Друга възможност е пак да дойдат марини и медици но да са заедно със Сиидж Танкове тогава горе долу сте загубени.Не бива да оставяте умен Теран тоест добър да се развива така защото ако сте зерг ви е спукана работата освен ако не му направите бърза конста с мути или нямате Гардияни който да го обстрелят веднага.Също винаги си защитавайте Хатчерито или Нексуса защото Терана много често може да ви направи десант от 3 4 Вултара на минералите и да ви разкаже играта или пък ще дропи 5 6 маринки и същото.Трябва винаги да имате готов детектор за някой и друг противен Wright който може да ве нападне.Когато нападете теран по въздух винаги бъдете готови за битка с голиати който правят супер атака на въздушни целиsad.gif.Трябва да използвате добре невидимите си единици като Лъркари и Темплари срещу терана и то колкото се може по бързо.Терана е новата сила в battle.net и все повече хора се учат с него а това е много лошо : (

Това е за терана и сега последната раса!! :)

Зерга е според мен най добрата раса.По едно време тя бе заляла целия battle.net и на 10 човека 8 бяха зерги.Ех спомени спомени.За мен зерг си остава най добрата.Самите възможности за развитие са много.Има много стратегий и разнообразие в единците.На много хора отнчало зерга го зарязват защото им се струва много противен и слаб но не е така.Помните как на StarCraft всички се втурвахме да играеме Терани и Протоси и зарязвахме милички зерг.Но в Brood War нещата се промениха хората осъзнаха моща на Лъркара на Многото Хидри както и на бързите Мути.До преди малко ви говорих за равновесие в геймплея но сега си променям мнението един добър зерг не може да бъде бит.Ако си човек с идей и играеш бързо много рядко ще падаш.Ще се опитам да споделя някой стратегий за зерга просто съм човек с опит в Headoff сървара имам над 300 победи за изминалите дни.Начините за развитие са:Или почвате много зерглинги и тръгвате в атака но това върви повече за 2v2 или правите супер много хидри но гледате да сте бързи и атакувате но е добре хидрите да има ъбгрейд за Range.Другата възможност е на 8 минута атаквута със 6 -9 мути.Напоследък манията е да се играе на The lost temple ако сте зерг ви препоръчвам да слагате хатчери на входа и около него малко Sunkeny така си осигурявате защитата.Може би всеки от вас подценява моща на Зерглинга но вярвайте ми той е по силен от Марината може би сега много от вас ще се исмеят но е точно така.Винаги ако се бият Зерглинг срещу Марин зерглинга убива.Забравих да спомена възможноста да ръшите противника най добрия ръш е следния той е и най бърз.Почвате и слагате 4 работника да събират минерали и не стройте нови щом съберете 200 правите Spawning Pool и щом той е готов вече сте събрали 150 минерала и 6 кучета са готови при такъв ръш освен ако срещу вас не е ДИДИ БГ или някой супер добър играч сте 90% победител.Но често игрите се оговарят да са без ръш и така!Зерга е една страшна сила и не бива да бъде подценявана!Също забварих да спомена за супер мощните ГАРДИЯНИ и СКРОДЖОВЕ.Може би много от вас забравят за можа на Скроджовете но аз не го правя вина гледайте да имате около 12-16 готови за атака просто защото са много силни и могат да ве спясят при атаки.Ако сте зерг и искате да ръшите с мутите винаги ама винаги първо атакувайте работниците и след като ги избиете ако видите че съперникави има голяма армия се махнете след време се върне и пак ги избийте и така.Ами мисля че казах достатъчно айде късмет :yanim:;)

replays.net -сваляш и гледаш как играят най-добрите в света, какви стратегии ползват и т.н. без гледане на риплеи си за никъде...

Още един съвет от мен след сичко казано до сега не трябва да забравяш че трябжа да се научиш на бързото щракане с мишката и преките бутони от твоята клавиетура---това ще ти даде доста по голяма бързина в развитиетоти cool.gif

Дам ceci_folka ти е дал правилната насока как се учат стратегии.А другото което можеш да намериш на английски е какви точно сгради да строиш, и какви животинки да правиш, кога ъпгрейт да пускаш и т.н.Ако си я играл поне от месеца и без да знаеш английски ще ти стигнат познанията за да разбираш стратегята която е написана.

Препоръчвам ти да не играеш сингъл а само мулти най-лесно и бързо ще се научиш да играеш онлайн, закачи се в сървера на хеадоф там има все още останали добри играчи.Най-лесно и бързо се свиква с протос за игра научисе първо с него.Терана го остави за накрая той е най-силната раса, но и най-трудно се играе с него.

Инак ето погледни тези линкове.

линк 1

линк 2

Редактирано от sfmf (преглед на промените)

• Автор
Дам ceci_folka ти е дал правилната насока как се учат стратегии.А другото което можеш да намериш на английски е какви точно сгради да строиш, и какви животинки да правиш, кога ъпгрейт да пускаш и т.н.Ако си я играл поне от месеца и без да знаеш английски ще ти стигнат познанията за да разбираш стратегята която е написана.

Препоръчвам ти да не играеш сингъл а само мулти най-лесно и бързо ще се научиш да играеш онлайн, закачи се в сървера на хеадоф там има все още останали добри играчи.Най-лесно и бързо се свиква с протос за игра научисе първо с него.Терана го остави за накрая той е най-силната раса, но и най-трудно се играе с него.

Инак ето погледни тези линкове.

линк 1

линк 2

...играта я играя от години.. някаде около 4... може и повче да са..просто искам да започна да упражнявам някакви стратегии...хубаво е всеки сам да си има собсвени стратегии,но нали трябва да започнеш от някаде.. да видя как се формлира всичко.. и т.н.иначе играта си я и играя просто...имам един начин на игра,а искам да си разнообразся играта...;)

replays.net -сваляш и гледаш как играят най-добрите в света, какви стратегии ползват и т.н. без гледане на риплеи си за никъде...

нещо не мамирам за Star Craft..никакви реплеи..

...играта я играя от години.. някаде около 4... може и повче да са..просто искам да започна да упражнявам някакви стратегии...хубаво е всеки сам да си има собсвени стратегии,но нали трябва да започнеш от някаде.. да видя как се формлира всичко.. и т.н.иначе играта си я и играя просто...имам един начин на игра,а искам да си разнообразся играта...:)

нещо не мамирам за Star Craft..никакви реплеи..

как така не намираш никакви риплеи, влизаш в replays.net, клик на старкрафт и се отваря страница с риплеи

• Автор
как така не намираш никакви риплеи, влизаш в replays.net, клик на старкрафт и се отваря страница с риплеи

Е да де.. ама как да ги гледам не ми е ясно.. sad.gif:hush:

Мисля че съм ти предоставил почти всичко и за всеки angry.gif Това трябва да ти е в плус ,също и кото погледне6 много добре в реплеите cool.gif и си готов :)

Е да де.. ама как да ги гледам не ми е ясно.. sad.gif:)

в директорията кудето ти е инсталирана играта има папка "maps", а в нея има "replays". сваляш там риплеите от тоя саит, пускаш старкрафта на сингълплейър, там някъде имаше избор "load replay" мисля че беше (отдавна не съм я играл...), цъкаш го и така...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.