Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Файловете със сини букви

Featured Replies

Имам въпрос който ме гложди от доста време. Все съм се чудил защо някои от файловете ми стават със сини букви. Все някой трябва да знае

• Администратор

Това са архивирани файлове

Windows XP при NTFS файлова система поддържа ZIP компресия на файловете, като тя може да се осъществява в реално време. Т.е. файла стои архивиран на диска, но си е със същото име и в момента в който го отваряш Windows го декомпресира

За да направиш който и да е файл "син" и съответно за да го върнеш обратно: десен бутон->properties->Advanced->Compress contents to save disk space

Това са архивирани файлове

Windows XP при NTFS файлова система поддържа ZIP компресия на файловете, като тя може да се осъществява в реално време. Т.е. файла стои архивиран на диска, но си е със същото име и в момента в който го отваряш Windows го декомпресира

За да направиш който и да е файл "син" и съответно за да го върнеш обратно: десен бутон->properties->Advanced->Compress contents to save disk space

Мда, точно така, а пък ако синьото те дразни или не ти се "връзва", с TweakUI можеш да го смениш (от Explorer -> Colors -> Compressed files)...

Един въпрос и от мен - в windows папката ми има сини папки с имена $NtUninstallKB*$, те май са се появили след като съм инсталирал ъпгрейди на windows-а, но ще възникне ли някакъв проблем ако ги изтрия?

Един въпрос и от мен - в windows папката ми има сини папки с имена $NtUninstallKB*$, те май са се появили след като съм инсталирал ъпгрейди на windows-а, но ще възникне ли някакъв проблем ако ги изтрия?

Проблеми няма да имаш тези папки служат за премахване на ъпдейтите от Add/Remove Programs в контрол панела (до колкото си спомням беше нещо такова, но мисълта ми е, че проблеми няма да имаш аз лично си ги трия всеки месец "профилактично")

Те са близо 290МВ.Ако ги изтриеш ръчно и след това пуснеш някакъв регистър-чистач, то те ще бъдат изтеглени наново.Омагьосан кръг.Корекция.Не са "ъпгрейди", а обновявания.Updates.

Лека вечер

Кой пусна партенката, че днес от 19.50 по "Лека нощ деца" щяло да има стрийптиз? Щраках като Алф каналите и дудуци.

Не пускам "регистър-чистачи", така че не би трябвало да има омагьосани кръгове. ;)

• Автор

ами ако искам да изключа тая система за компресиране на файловете. ще има ли съществена промяна и как става :wub:

• 2 седмици по-късно...
ами ако искам да изключа тая система за компресиране на файловете. ще има ли съществена промяна и как става :clap:

Ще им несъществена промяна :help: - незначително малко по-бързо зареждане на съответните файлове (които и без това рядко се ползват) и незначително малко намаляване на свободното пространство на съответния дял...

Все пак, за обща култура ще кажа как се изключва: My Computer -> десен клик на съответния дял (С:\; D:\) -> Properties -> махане на отметката пред Compress drive to save disk space - това ако всички файлове са компресирани; а ако са само някои - маркираш ги, десен клик на някой от тях, Properties -> Advanced... (долу, вдясно от Attributes) и махане на отметката пред Compress contents to save disk space и потвърждаване с два пъти ОК :help: .

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Не само сини ,но и зелени можеш да срещнеш.

А това ако те дразни " Говоря за синия цвят - Левскарите да не се обиждат" Можеш да използваш програмa като TuneUp 2006 за да премахнеш цветовете на флудерите.Със едно натискане и рестарт след това разбира се .И най-важното няма да имаш никакъв проблем след това.

А ако искаш да изтриеш ъпдейтите използвай CCleaner който във адвансед опцийте има такава възможност за изтриване на ънинсталаторите на ъпдейтите и хотфиксовете на Windows.

• 1 година по-късно...

Един въпрос и от мен :) По отношение на тези "сини" компресирани файлове, като запизваме такива файлове на CD / DVD диск как се записват, остават ли така компресирани и на диска или не?

Благодаря предварително за инфото :help:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.