Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

какво става с Free сървърите? и какво ще стане...

Featured Replies

кой може да ми каже какво става в крайна сметка с Free сървърите - затварят ли ги окончателно има ли някакви вратички и изобщо...

Аз лично имам проблем с арената ,където изобщо не мога да се логна ,или да си направя акаунт, а от датата не мога да тегля- върви едва едва... :angry:

Арената си е вярно че вече за нищо не става поне според мен но иначе по темата не знам какво ще става с фрее сърварите никои нищо не казва, преди месеци тва беше голямаа сензация :P

Едит : не са нужни два поста :angry:

Редактирано от Buller (преглед на промените)

Ще замоля по веднъж да пускаш темата обаче.

Фрее сървърите рано или късно ще умрат :angry: По - бързо тези от типа на data или datacom, по - късно сървърите на локалните доставчици. В момента те основно се захранват от общите сървъри. P2P мрежите ще се разрастват. Кой знае още колко ще се появят. Основният проблем при нас е , че в масовия случай имаме направо символичен външен нет. Когато в България започне масово да се предлага мегабитов интернет, говоря за нормална интернет връзка към света, а не към локалния доставчик или bg peering , то тогава и ролята та фрее сървърите съвсем ще отмре. Надявам се това да стане скоро, поне до 2 - 3 години .

:bye:

ozzy, незнам дали наистина ще затварят FREE-тата, но какво ти пука.

Все ми се струва, че няма да дойде края на света заради тяхното затваряне(нали

ше влазаме у ЕВРОПАТА бре cool.gif и на'ште управляващи трябва да се понагъ..т).

Арената си е вярно че вече за нищо не става поне според мен ...

..и според мен. Хиляди условия, а за такива, като мен с бавен -NET, ми напомнят

малко на "ПАРАГРАФ 22". За близо една седмица SEED, коефициент 0,03. Но който

иска да дерзае.

Аз на 50кб/с БГ пиъринг ще се радвам ти...

<{POST_SNAPBACK}>

Приятелю, точно за това говоря. Докато в България не започне да се предлага "истински" мегабитов интернет само ще се лъжем , че имаме нет. И ще висим по 24 часа , за да свалим по нещо.

:bye:

• Автор

на мене не ми пука много ,защото програми и музика си свалям и с р2р клиенти успешно и в момента, но филмите и игрите ще угаснат защото

не можеш да ги теглиш по международните... аз и без това не съм се засилил да гледам филми и да играя на игри ,но много хора им пука сигурно... :baby

и много се извинявам че съм го пуснал 2 пъти - това е защото интернета ми е толкова добър... :angry: колкото вашия сигурно...

Редактирано от ozzy (преглед на промените)

Интернет е световното пиратство. Няма начин това да бъде спряно. Докато има интернет ще има и нелегален софтуер. Какво се мъчат да направят "те" буря в чаша с вода и резултата ще е ясен. ;)

А то накрая какво излезе, поне половината шефове от изброените "Free Сървъри" не са присъствали всъщност ;) .

Цялата престъпност оправиха, та сега и фрии сървърите...Аман от глупости. Няма да се учудя, ако скоро показно затворят някой сървър, нали трябва да симулират някаква дейност...

Тъкмо казаха по бтв че до десет дена трябва да бъде изтрит целият нелегален софт.филми музика и т.н.от фрии сърварите за да не ги конфискуват!

ами нали бате Бойко ходи в Америка затова е цялата дандания

озаптиха цялата престъпност в страната че това единствено остана за оправяне

ужас от краката за главата

Цялата престъпност оправиха, та сега и фрии сървърите...Аман от глупости. Няма да се учудя, ако скоро показно затворят някой сървър, нали трябва да симулират някаква дейност...

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен половината тук НЕ оценяват какво имат и какво нямат... кое колко струва sad.gif

Това го казвам като чета как и на 50К в секунда ще е доволен някой си... хора това НЕ е малка скорост.. ТОВА Е голяма скорост!!! Явно човека който го казва не може да го оцени.. по думите му следва, че и на такава мижава скорост щял да се радва... тцтц

След това за цитата тук по-горе... че то сървърите в БГ има няма са 5-6 (вече и толкова не останаха свободно) и като ти затворят един - два уж за симулация.. за мен не е никаква симулация а направо действие и то успешно... 1-2 при 5-6 са си цели 20-30 процента .. Ето за това говоря... хората в чужбина правят намаление от 1 цент на бензина и се оценява.. а тук 20 процента дори не го смятат за нещо!!!

Вярно, че заплатите са зле, но и в чужбина не се взима много.. който поживее ще разбере, защото там разходите също са големи.

Няма розово... в БГ и децата почнали да работят... че то като гледам в чужбина децата ПО ПОДРАЗБИРАНЕ си работят и това се смята за нормално.

Изобщо проблема е в начина на мислене и да оценим нещата... покрай супер бързият пиаринг в БГ хората свикнаха, че за 20 лв ТРЯБВА да свалят филми за по 15 мин...

Покрай безплатните операционни системи всеки смята за нормално в компютъра си да има последната операционна система и офиси, без да даде пари за това, а на човека който му ги инсталира и 10 лв ще са му много.

От това , че може да работи с пиратски софтуер който е лесно достъпен не оценява труда на човека който по цели дни е чел и се е мъчил с него и накрая си го е купил легално... много хора питат защо ще ми иска 200лв за уеб страница като мога да си направя и аз с еди коя си програма (WORD) примерно...

Тук имаше разни постинги за как да си проверя дали имам SQL сървър качен на служебният ми компютър или Постинги за получаване на разни PHP решения все едно това е най-лесното нещо на света.... никой не се замисля колко е сложно и трудно на научиш всичко това.

Не сме научени да уважаваме труда на другият.. в чужбина и чистача му се уважава труда, а в БГ е мръсна дума... изобщо много мога да пиша....

Безплатните сървъри може и да умрат, може и да не умрат.. винаги пиратството го е имало и НИКОГА не е било лесно... просто тези който го ползвахме последните няколко години бяхме късметлии, защото уцелихме лесното пиратство... но е временно, като всяко нещо.

Сега идват по-тежки времена за пиратството.. ще го има, но ще е по-трудно.. както винаги е било.

Игри и програми и в чужбина не са много скъпи, но не са и много евтини...

Много българи смятат , че като почнеш да работиш навън и милионите идват.. а често взимаш по 2000 долара от които 700 ти е наем, 400 ядене и като платиш и сметките за колата на изплащане и другите ти неща за изплащане съвсем не остават кой знае колко много пари.

Това е най-често срещаният пример... ако кажете, че в чужбина се взима повече, то и в БГ познавам МНОГО хора, ама МНОГО хора и то лично дето взимат по 2000 - 3000лева.... ама пак казвам... не се целете високо, защото не оценявате често дребните благинки и неща.

Заплатите са малко.. и в чужбина са малко.. затова всеки се бори.. ако имаш възможност действай... бягай в чужбина, учи в БГ и работи хубава работа... абе прави каквото можеш... така е навсякъде... никой не мисли за теб, а каквото си направиш - това е. Ако искаш да летиш, не се оплаквай, че нямаш криле... това ти е дал живота.. от тук нататък мисли какво ще правиш.

Спирам да пиша, че сигурно досега доста неща ми теглихте на ум.. и ще ми стане много... а не съм алчен..нека остане и за вас ;))))))))))))))

А бе разказаха ни играта, вече търсачката на датата не бачка!

Аз филми и игри не свалям. Най-вече музика и чат-пат някоя програмка.

Така ни нагънаха тия ендесевейци, че сега май ще опрем пак до братушките!

А иначе, в БГ колко Интернет потребители има? Едва ли сме им бръкнали в джоба толкова на европейците та толкова те да изискват от нашите власти тази работа. Ама така е, за поредното нещо дето никой не ни го иска от вън, но ние се правим на прекалени светци. ;)

Darksoul аз мисля, че всички искат съществуването на free сървърите да продължи. (всички - интернет потребителите) . А за това, че някои ще се радват и на 50 КБ/с направо нацели в десетката. Аз съм точно такъв човек, защото не съм от София. А бг пиъринг-а доскоро си беше София пиъринг :) дефакто. Все пак торентите ще преживеят своят разцвет , дерзайте ;) .

cool.gif Руските са по яки от нашите.Така ще си умрьт от глад нашите cool.gif Вервай ми cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Кажи един руски поне. Мен ме интересуват дреболии и са ми доста нужни свободните търсачки.

Затварям темата, дублира се.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.