Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVI-зареждане

Featured Replies

Значи исках да си заредя и инсталирам TILIX-2, обаче имам следният проблем: монитора ми е включен към компютъра през DVI изхода, в момента в който трябва да започне инсталацията, монитора изгасва, а компа продължава да си работи. Тва означава ли че TILIX-2 не поддържа DVI и немога да го заредя, или ако мога как да го направя.

Предаварително благодаря на всички писали във тази тема.

Редактирано от bobo1100 (преглед на промените)

Значи исках да си заредя и инсталирам TILIX-2, обаче имам следният проблем: монитора ми е включен към компютъра през DVI изхода, в момента в който трябва да започне инсталацията, монитора изгасва, а компа продължава да си работи. Тва означава ли че TILIX-2 не поддържа DVI и немога да го заредя, или ако мога как да го направя.

Предаварително благодаря на всички писали във тази тема.

Съмнявам се, че проблемът е в ползването на DVI изхода (точно за тази дистрибуция не знам, но досега не съм имал проблеми с DVI монитор под Linux, в това число Debian, Ubuntu, Knoppix, Mepis, Fedora, Centos, SuSe). По-скоро ми прилича на проблем с видеокартата - не е разпозната както трябва или нещо подобно. Пробвай, ако е възможно, да стартираш инсталацията в друг режим (текстов, или в друг различен графичен режим, ако може да го зададеш ръчно най-добре).

• Автор
Съмнявам се, че проблемът е в ползването на DVI изхода (точно за тази дистрибуция не знам, но досега не съм имал проблеми с DVI монитор под Linux, в това число Debian, Ubuntu, Knoppix, Mepis, Fedora, Centos, SuSe). По-скоро ми прилича на проблем с видеокартата - не е разпозната както трябва или нещо подобно. Пробвай, ако е възможно, да стартираш инсталацията в друг режим (текстов, или в друг различен графичен режим, ако може да го зададеш ръчно най-добре).

Аз пък се съмнявам да е от картата защото съм инсталирал няколко дистрибуции на тази система, досега нее имало проблем.

• Автор
Аз пък се съмнявам да е от картата защото съм инсталирал няколко дистрибуции на тази система, досега нее имало проблем.

Значи проблемът се получава точно след първоначалното зареждане на системата, когато точно трябва да влезе в графичен режим.Тогава изгасва мониторът и компа продължажа да си зарежда. това е

• Автор
Значи проблемът се получава точно след първоначалното зареждане на системата, когато точно трябва да влезе в графичен режим.Тогава изгасва мониторът и компа продължажа да си зарежда. това е

Значи аз не съм се изразил правилно, ето няколко снимки тук, говоря за самото начало http://i52.photobucket.com/albums/g14/didokal/IMG_0748.jpg, http://i52.photobucket.com/albums/g14/didokal/IMG_0754.jpg . Със тези снимки искам да кажа че става въпрос за самото начало на инсталацията, не след края. Благодаря.

Edit:

Пробвах да го пусна във безопасен графичен режим, но пак гасне монитора.

Редактирано от bobo1100 (преглед на промените)

Значи аз не съм се изразил правилно, ето няколко снимки тук, говоря за самото начало http://i52.photobucket.com/albums/g14/didokal/IMG_0748.jpg, http://i52.photobucket.com/albums/g14/didokal/IMG_0754.jpg . Със тези снимки искам да кажа че става въпрос за самото начало на инсталацията, не след края. Благодаря.

Edit:

Пробвах да го пусна във безопасен графичен режим, но пак гасне монитора.

Поразгледай следния линк - не става дума точно за Tilix, но мисля че проблемите са сходни:

https://launchpad.net/distros/ubuntu/+sourc...-ati/+bug/22985

Накратко - пробвай да смениш драйвера, който X се опитва да ползва с vesa.

1) в началото на boot-ването натискаш F6 и изтриваш от опциите quiet splash.

2) Когато мониторът "угасне" пробвай да влезнеш в конзолен режим Ctrl+F2

3) Спираш kdm: sudo /etc/init.d/kdm stop

4) С някои текстови редактор (напр vi) редактираш /etc/X11/xorg.conf

- сменяш видео драйвера на vesa

- евентуално настройки на монитора и разделителната способност.

(може и да видиш от някоя друга работеща дистрибуция как изглеждат настройките, макар че не е гаранция, че ще работят под Tilix)

5) Пробваш да пуснеш X-а пак (вече с новите настройки). sudo /etc/init.d/kdm start

divak правилно насочва темата, при мен такива изцепки са се случвали с монитори CTX. Проблемът твърдо не е в DVI, на монитора е указана резолюция и опресняване, които не се поддържат и той изключва.

За излизане от графичен режим, можеш да пробваш и Ctrl+Alt+Backspace.

По темата има писано ТУК.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.