Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дали телефонът ми поддържа Vodafone Live?

Featured Replies

Как да рабера дали телефонът ми го поддържа ?

Мисля че трябва да поддържа 3G :wors:

Vodafone Live и 3G са различни неща. Едното не предполага другото т.е. може телефонът да поддържа първото и да не е второто, но ако е второто със сигурност поддържа първото. Най-добре е да питаш в някой център на М-тел ... Според тях почти всеки по-съвременен телефон поддържа Водафон Лайф, но за някои функции /напр. гледането на телевизия/ е необходимо телефона да е 3G. Ако си кажеш марката и модела на телефона може някой тук във форума да знае конкретно този телефон да ли поддържа ...

Дори да поддържа 3G трябва да си от София ,Пловдив ,Варна и Бургас за да гледаш ТВ ,защото само там има покритие на 3G за сега (поне така разбрах аз)...

Телефонът е старичък Panasonic X70

Нямам впечатления за този телефон, така че най-добре наистина да питаш в някой от центровете на М-тел ...

Ето тук има оферти от Мтел на телефони, които поддържат функцията.

Vodafone live! портала можеш да намериш на адрес http://live.mtel.bg чрез мобилния си телефон.

Ако си абонат на М-Тел, можеш да ползваш Vodafone live! портала независимо от модела на телефона ти.

Лесен и бърз достъп до Vodafone live! портала, само с едно натискане на бутон, можеш да имаш само с Vodafone live! телефон.

За да си направиш правилни GPRS/3G настройки и винаги да имаш достъп до

Vodafone live! портала, се обади на *88.

В зависимост от модела на телефона ти, Vodafone live! портала може да изглежда по различен начин

Иначе простичко можеш да разбереш тук или като набереш *88.

Panasonic X70 Не поддържа 3G мрежи. В това можеш да се увериш и сам тук и тук. Дори да си объркал при писане, и не си дописал последната нула, т.е. телефона ти е X700: дори той няма 3G.

Услугата Vodafone Live! на Mtel е достъпна за всички апарати, поддържащи 3G, като 3G сигнал засега има в София, Пловдив, Варна, Бургас. Въпреки всичко не всички телефони с 3G са "съвместими" с Мтел-ската мрежа. Разбира се основния виновник са професионалистите на Мтел, занимаващи се с 3G мрежата. Също така причината може да е в липсата в телефона на поддръжка за streaming video. Или иначе казано дори да е 3G, това не гарантира, че поддържа стрийминг видео, което може да доведе до невъзможност на гледане на основната предлагана услуга в Vodafone Live! - гледане не ТВ online.

Разликата между телефон, предназначен за Vodafone Live! и телефон, който има 3G, но не е "специализиран" за тази услуга се изразява в няколко елементарни неща:

-"Огромнато" удобство от директен бутон за влизане в портала, което при "не специализираните" телефони с 3G липсва.

-100%-ова поддръжка на съответната 3G мрежата, и логично безпроблемна работа с телефона в нея. Което при "не специализираните" телефони е пълна загадка докато не се тества в реална ситуация.

-Оптимизиран browser и неговата резолюция за работа с портала, и съответно Тв стрийминг-а и др. предлагани услуги. Което също е пълна загадка при останалите 3G телефони, и отново е нужно реално тестване, независимо, че даден модел примерно поддържа 3G и streaming video, това не гарантира нищо. Особено в този начален стадий на развитите на подобни мрежи/услуги у нас.

Скоро момчета ще има и телевизия с 2G мрежа, но не се знае какъв е пусковия период.

Скоро момчета ще има и телевизия с 2G мрежа, но не се знае какъв е пусковия период.

Може ли да обясниш като на незапознат човек какво е 2G мрежа?

Хайде моля ви се стига неподготвени изказвания.

Streaming TV не може да се предава по 2G/2.5G мрежи, поради простата причина, че те не са способни да прехвърлят толкова голямо количество данни за определен период от време. Или накратко преноса на данни при тях е в пъти по-бавен от този при 3G, като за "излъчване" на телевизия с приемливо качество е нужна 3G задължително. Мтел се опитаха преди време по 2.5G да пуснат телевизия, и резултата беше плачебен - твърде слабо качество на картината. Отговор на въпроса "Каква е разликата н/у UMTS(3G) и досегашната 2/2.5G мрежа"

Като към 3G спадат UMTS и HSDPA. Повече информация за тях: UMTS, HSDPA

Dobrqka 2G е основната мрежа на всеки GSM оператор. Тя предлага скорост на данните само до 9.6kb/s и ограничени други възможности. 2.5G е мрежата, поддържаща GPRS/EDGE. А 3G - UMTS/HSDPA

В момента Мтел и Глобул имат и трите, като сигнала на 3G е ограничен до по-големите градове. Вивател имат 2.5G, като от месеци тестват собствена 3G, и се очаква нейното представяне и старт на услугите, използващи я.

Благодаря и аз за подробната информация съдържаща се в постовете по-горе. И за мен беше интересно и полезно да си изясня някои основни понятия свързани с 3G, както и с възможностите за гледане на телевизия по мобилен телефон ...

Хайде моля ви се стига неподготвени изказвания.

Streaming TV не може да се предава по 2G/2.5G мрежи, поради простата причина, че те не са способни да прехвърлят толкова голямо количество данни за определен период от време. Или накратко преноса на данни при тях е в пъти по-бавен от този при 3G, като за "излъчване" на телевизия с приемливо качество е нужна 3G задължително. Мтел се опитаха преди време по 2.5G да пуснат телевизия, и резултата беше плачебен - твърде слабо качество на картината. Отговор на въпроса "Каква е разликата н/у UMTS(3G) и досегашната 2/2.5G мрежа"

Като към 3G спадат UMTS и HSDPA. Повече информация за тях: UMTS, HSDPA

Dobrqka 2G е основната мрежа на всеки GSM оператор. Тя предлага скорост на данните само до 9.6kb/s и ограничени други възможности. 2.5G е мрежата, поддържаща GPRS/EDGE. А 3G - UMTS/HSDPA

В момента Мтел и Глобул имат и трите, като сигнала на 3G е ограничен до по-големите градове. Вивател имат 2.5G, като от месеци тестват собствена 3G, и се очаква нейното представяне и старт на услугите, използващи я.

Това дали е възможно или не ти предлагам да го оставиш на Мтел, или може би смяташ, че можеш да се справиш по-добре? Може пък да работиш в Мтел и да си запознат по-добре от нас?!?!

И моля да не говориш с такъв тон, защото прави впечатление, че тука няма какво да научиш от останалите участници. Ако е така и си правим постове за да покажем колко сме умни с забележки като последната ти мисля, че не си заслужил рейтинга, който имаш.

bennito Моите постове са точни, и няма висок тон. Как искаш да реагирам след като пишеш абсурдни неща ? Не ми приличаш на модератор/админ да казваш кой какво заслужава в този форум.

Сега пак ли държа тон ? Да, но е само този път поради грубия ти пост, който дори не е разбираем от части. Информацията, която описах е точна и вярна, а коментара ми към твоя пост е нормален, взимайки се на предвид цитираното. Аз приключих, не е нужно да разваляме теми заради недоразбирателства и криворазбрани постове и др.

:wors:

bennito Моите постове са точни, и няма висок тон. Как искаш да реагирам след като пишеш абсурдни неща ? Не ми приличаш на модератор/админ да казваш кой какво заслужава в този форум.

Сега пак ли държа тон ? Да, но е само този път поради грубия ти пост, който дори не е разбираем от части. Информацията, която описах е точна и вярна, а коментара ми към твоя пост е нормален, взимайки се на предвид цитираното. Аз приключих, не е нужно да разваляме теми заради недоразбирателства и криворазбрани постове и др.

:)

Не са абсурдни неща, това което казвам е възможно, но повече съм съгласен с това, че няма нужда да пълним с подобни постове темата. cool.gif

Редактирано от bennito (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.