Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVD-DL Къде е изгодата

Featured Replies

Каква е идеята да си купиш DVD-DL за около 6-7+ лв. и да запишеш 9 ГБ. на него, от колкото да си купиш обикновенно DVD за 1 лв. и да запишеш 4.7 ГБ. И какво излиза, че за тези пари, които даваме за DVD-DL и получаваме 9 ГБ. ще купим обикновенни DVD-та и ще имаме около 25+ ГБ. ???

Усещате ли на къде бия? Изобщо не са рентабилни. Какъв е тогава смисъла да ги купуваме?

Каква е идеята да си купиш DVD-DL за около 6-7+ лв. и да запишеш 9 ГБ. на него, от колкото да си купиш обикновенно DVD за 1 лв. и да запишеш 4.7 ГБ. И какво излиза, че за тези пари, които даваме за DVD-DL и получаваме 9 ГБ. ще купим обикновенни DVD-та и ще имаме около 25+ ГБ. ???

Усещате ли на къде бия? Изобщо не са рентабилни. Какъв е тогава смисъла да ги купуваме?

Има ISO имиджи, които са по-големи от 4.3 GB :)

Не може ли да се разделят? Не съм запознат и за това питам.

Ами трудно става, ако въобще върже.

Примерно играта Lord of the Rings Battle for Middle Earth 2 е 8 и нещо GB. Принципно ако ще си играем може да се архивира на 2 архива по 4 GB и да се запише на 2 обикновени DVD-та. Но като се замислиш колко време ще архивираш, а после ще разархивираш и т.н. - по-добре да си спестиш малко време и да си дадеш паричките за DL.

Но разбира се само за такива големи неща се използва DL. Иначе си даваш по 30 стотинки за DVD и си печеш на обикновени еднослойни.

Дуал лейърът при ДВД-ито не е вградена напълно, но все пак това са първите двуслойни дискове. Следващите поколения HD DVD и Blu-Ray ще имат и двуслийни събратя още от самото начало. Просто DVD-DL посочи пътя за развитие. А иначе и аз мисля, че няма изгода. Имам записвачка DL, не съм я ползвал никога за такива дискове. Поздрави.

Няма изгода :help:

DVD-DL се използува най-вече за разпространяване на филми, за да се затруднят максимално потребителите при копирането им, но програми като DVD Shrink и DVDFab Platinum решиха проблема. Обаче има хора, които не обичат да правят компромиси с качеството и държат копието на филма да е 1:1 с оригинала, затова и купуват тези многократно по-скъпи дискове.

• 1 месец по-късно...

Ако си леко маняк на тема качество, то тогава такъв въпрос никога не би задал cool.gif . Аз претендирам да съм такъв и никога не свивам двуслойни DVD-та, за да успея да ги запиша на една евтина подложка от по 60-70 ст.

• 1 година по-късно...
Ако си леко маняк на тема качество, то тогава такъв въпрос никога не би задал cool.gif . Аз претендирам да съм такъв и никога не свивам двуслойни DVD-та, за да успея да ги запиша на една евтина подложка от по 60-70 ст.

Аз да попитам нещо друго обединих 5 mini DVD-та в 6.11 GB файл с двд меню мислех да го запиша на двуслойно ДВД за да се гледа на ведъж.Обаче при записа ми даде грешка и от там ми изникнаха няколко въпроса Дали записвачката ми записва двуслойни на настолния ми комп в характеристиките на ДВД- то пише - DVD-RW DUAL FORMAT....и още един въпрос всички ли ДВД плеъри четът двуслойни ДВД та?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.