Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDD на лаптоп със грешни сектори ,който не се поправят

Featured Replies

Имам проблем със хард диск на лаптоп ,който не се форматира и при нисък левел формат.

Сагата започна от там ,че даваше синият екран на смърта и ерора беше unmountable boot volume !!!

Когато реших да направя анализ на секторите под DOS на втори етап ми заби.

Реших да пробвам със HDD Regenerator от Hirens Boot CD ,но ми даде към 190 грешни скетора който оправи ,но на 194 се запъна и заби.

Тогва реших да използвам Max Tools за да го форматирам на нисък левел ,но при формата пак ми даде грешка.

Иначе BIOS-а си намира хада във SMART дава статус ОК.

Със Acronis му правя формат ,но след това като направя тест или пък опитам със някоя друга програма ми дава ерор .

Не сам опитвал да инсталирам ОС защото ,просто няма смисъл при това положение.

Някакви идеи ,как да се справя със тази ситуация ?

Мерси много предварително

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Аз имах подобен проблем, ако може просто изолирай лошите сектори и след това форматирай диска, при мен това беше единственото решение.

Аз използвам MHDD - и нея я имаHiren's BootCD. Програмата има едно изискване - тестваният диск да бъде втори мастър, не съм сигурен дали няма да се запъне в тази ситуация. ТУК има "Въпроси и Отговори" на английски. Ако по ти се отдава езика на Пушкин (все пак програмата е руска) ето и руски вариант - ТУК.

• Автор

Вариянтите който ми предлагате са наистина добри и интересни ,но както писах по-горе вече сам ги изпробвал няколко пъти.

Пробвах HDD,HDD Kill, на Maxtor софтуера за лоу левел формат ( Бавен лоу левел формат) и какво ли още там не ,но немога да оправя секторите.

Със Acronis иначе си правя нормален NTFS или FAT 32.формат да речеме

Но това никак не ме обнадеждава ,че ако инстална оперативна система,че няма да има пак грешка.

Изпробвах няколко версий на HB за да сам сигурен ,че не е нещо от дисковете който използвам ,но при всичките положението беше еднакво.

За съжаление при някои хардове и лоу левел формата не помага тогава единственото решение е смяна на харда докато не е заминал съвсем.

• Автор

Във момента мъча със -MHDD за да видя до къде ще го докара.

И след това ,ако не стане нищо ще използвам каквото мога от възмоностите на Hrnens Boot и ако ненаправя нищо ще се дават 80 евроза нов хард от 60 GB.

Кофти е ,но помага във случая !!!

Добре де не мога да разбера защо не форматираш само здравите сектори, вярно ще е по-малък капацитета, но на първо време върши работа. Ако харда е сравнително нов, може би ще издържи още време.

• Автор

Харда е новичак на 2 год и половина е .

И във момента взе ,че се инсталира оперативна система на него и вече от 5-6 часа работи без проблеми.

Но как стигнах до там да инсталирам оперативната система...

След като използвах MHHD по препоръка на @Miteto.

При опит да форматирам харда на нисък левел даде някакъв ерор ,а точно през това време четях инфото на английският линк ,който ми беше даден.

Оставих го да си дава ерора ,и докато си чета въпросният линк ,лаптопа се изключи,защото беше без батерия ,а от мързел си бях леганал на леголото и сам изключил захранващият кабел от контакта без да искам ( просто се облегнах на него неволно).

При стартирането във BIOS-а не ми намираше ниаккъв хард диск.

Тогава го отворих и разкачих харда и пак го закачих.

И тогава във BIOS-a блесна харда.

Пуснах Hrens boot и го форматирах на NTFS със Acronis.

И след това със Norton disc doctor пуснах едно търсене на DOS партишъните.И всичко ми даде ,че е ОК.

Сложих си инсталационият диск на Windows XP и си направих инсталация без проблеми.

Инсталнах драйверите ,актуализирах го и си качих нужните програми.

И тогава пуснах един Chkdsk C:/F ,който премина успешно.

Пуснах след това и chkdsk C:/R и там даде ,че всичко е OK.Правих му два стрес теста със Everest твсеки от който по 1 час нищо проблемно не се показа!!!

Във момента компа си върви добре,но нещо или сам си внушил ,че работи по-бавно или вече толкова свикнах всеки комп да бъде със миниум 1 G RAM ,че сега този лаптоп който е със 192 MB Celeron M.

Направо ми се струва ,че лази.

Но това вече е др тема ,ще изчакам как ще се представи още 2 дена и ако не се появи някакъв проблем ще е добре.

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.