Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пробелм с рутер и PPОE

Featured Replies

Абонат съм на БГМрежа и като цяло съм доволен от усугите им, наскоро си взех рутер, настройх го без проблем. Но има едно неудобство, за да се ползва нета, се вкарват username и парола. БГМрежа предлагат отделна програмка "Lan Client", но става и като си направиш ppoe през win-a. Рутера който ползвам е марка Belkin, има опция за ppoe, като му сложа натройките нета тръгва и си работи без проблем но само за кратко, макс 1 час и след това нета спира и даже като се опитвам да се логна през лак клиента ми дава че в момента се ползва този username и тогава трябва да звъния на подръжката да прекъснат връзката и да имам нет. Кажете от какво може да е това?

Абонат съм на БГМрежа и като цяло съм доволен от усугите им, наскоро си взех рутер, настройх го без проблем. Но има едно неудобство, за да се ползва нета, се вкарват username и парола. БГМрежа предлагат отделна програмка "Lan Client", но става и като си направиш ppoe през win-a. Рутера който ползвам е марка Belkin, има опция за ppoe, като му сложа натройките нета тръгва и си работи без проблем но само за кратко, макс 1 час и след това нета спира и даже като се опитвам да се логна през лак клиента ми дава че в момента се ползва този username и тогава трябва да звъния на подръжката да прекъснат връзката и да имам нет. Кажете от какво може да е това?

Oтговор: Евтиното излиза скъпо

как очакваш от евтин рутер да поддържа твоя трафик само не казвай че само чатиш

за тези пари да си беше взел един комп на 200mhz и 32рам 100mb хард и две лан карти

и квартала щеше да е доволен

Проблема вероятно е в рутера,и не съм съгласен че евтин рутер винаги е лошо нещо.

Подобен проблем имах с рутер на D-link 604 прекъсваше връзката когато му кефне.Нещата се оправяха,когато отново го рестартирах.После прочетох в руски сайтове,че той имал проблеми с охлаждането.

Взех си тогава Canyon CN-BR1 по-дървен о по-лоша организация на менюто,но пък затова работи ПЕРФЕКНО при мен.От 8 месеца го ползвам и досега съм винаги ONLINE.

Но наистина е по-добре когато се копува РУТЕР да се прочетат повече постове в различни форуми,и тогава да се вземе решение,защото при един приятел с рутер на D-link 624 си работи перфекно,т.е от една марка различни модели работят различно.

ЗА Белкина пробвай да му смениш софтуера,ако се ъпгрейдва де!

• Автор

незнам дали забива рутера, защото и след рестарт нета не тръгва, даже като пусна кабела до pc-то ми дава че съм логнат и проблема се оправя като звънна на доставчика... и те прекъснат връзката предполагам. Иначе въобще не ми допада идейята с друго pc, заема много място, шумно е, а и грозно :cheers:

Oтговор: Евтиното излиза скъпо

как очакваш от евтин рутер да поддържа твоя трафик...

Имаш ли си изобщо представа от Belkin рутерите или ги бъркаш с Ropotec.

@ventci -

незнам дали забива рутера, защото и след рестарт нета не тръгва, даже като пусна кабела до pc-то ми дава че съм логнат и проблема се оправя като звънна на доставчика...

Това е отговора на въпроса ти - целият ти проблем е от доставчика. Много ланки изобщо не допускат да си зад рутер, а когато допуснат, то понякога има проблеми като твоя.

• Автор

Еми в случая когато пусна лан клиента няма проблем, рутера си работи, и други устройства също си работят и не забива, но за да ползвам нета така, трябва да е включено pc-to с "лан клиента" на него.

Вероятно "лан-клиента" ти подновява връзката през определен интервал от време, нещо което рутера не прави. @lordjohn е прав - доставчика ти хитрува за да не си споделяте връзката. Инсталирай си някоя програма за следене на пакетите през лан-картата и виж защо с включен клиент не се получава прекъсване. Не че това ще ти реши проблема с рутера, но поне ще знаеш за какво става дума.

Проблемчето ти е в настройките на рутера .. ако е наистина Белкин .. както моят .. си има чек бокс и опция в кочто се задава след колко време на неползване на линията да я прекъсне .. тоест преполагам че това става при теб .. рутера ти смята, че вече не ползваш нета и се откача .. просто му кажи, че не искаш да го прави :cheers:

успех !

• Автор
Проблемчето ти е в настройките на рутера .. ако е наистина Белкин .. както моят .. си има чек бокс и опция в кочто се задава след колко време на неползване на линията да я прекъсне ..

Aloa за съжаление съм изключил тази опция sad.gif

Редактирано от ventci (преглед на промените)

Проблемчето ти е в настройките на рутера .. ако е наистина Белкин .. както моят .. си има чек бокс и опция в кочто се задава след колко време на неползване на линията да я прекъсне .. тоест преполагам че това става при теб .. рутера ти смята, че вече не ползваш нета и се откача .. просто му кажи, че не искаш да го прави :speak:

успех !

Това е добро предположение , но в случая проблема определено е в И-нет доставчика. Аз и затова се прехвърлих на БТК, защото поне при тях ги няма тези глупости и връзката се рутира нормално.Просто хората предупреждават, че ще падне трафика на отделния потребител, което си е така, но всеки решава за себе си. Ланките така и не го разбраха това (или не могат да се справят с проблемите), но и един компютър да е вързан и пет да са вързани, за доставчика е все тая. Който е решил да дели нета ще си го раздели при всички случаи, но вместо да го направи лесно и интелигентно с рутер, то потребителя се гърчи и прави какви ли не хватки, слага стари PC-та , допълнителни мрежови карти и какво ли не.

• Автор

Искам да благодаря на екипа на БГМрежа, по специално на Юлиян, за оказаната помощ и съдействие. Най-после разреших и оправих проблема с рутера (изцяло с тяхна помощ). Вече съм един ОЩЕ ПО-доволен клиент :)biggrin.gif:wors: а и си имам работещ рутер ;)

Редактирано от ventci (преглед на промените)

Искам да благодаря на екипа на БГМрежа, по специално на Юлиян, за оказаната помощ и съдействие. Най-после разреших и оправих проблема с рутера (изцяло с тяхна помощ). Вече съм един ОЩЕ ПО-доволен клиент :)biggrin.gif:wors: а и си имам работещ рутер ;)

Няма ли да споделиш с нас какво е решението на проблема ти?

Може още някой да има този проблем и да му трябва същото решение :)

• 4 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.