Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя интернет радио? (merged)

Featured Replies

Как,с каква програмка мога да си направя Онлайн радио .Помогнете ми с някоя програмка и съветче към програмката. 10х !

JetCast програмата нее сложна

програмата е част от JetAudio и е безплатна

Редактирано от бате Ици (преглед на промените)

• Автор

благодаря много и Весели празници!!!!!!!1 А Linux-ка версия на тази програма май няма.Може ли да се направи и под линукс или трябва да си търся нещо друго.

Редактирано от shedule (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

Не знам дали е тука баш мястото обече не виждам по-подходящ раздел. Публикувано изображение

Значи искам да попитам някой занае ли как се прави такова нещо и ако може да ми обясни или да постне нещо от некоя статия тука. 10x предварително :):)

• 5 месеца по-късно...

Здрасти! Опитах се да си направя онлайн радио със ShoutCast(plugin за Winamp) и беше елементарно, но искам да попитам има ли някакъв друг начин да го направя, защото в момента, за да е онлайн радиото 24/7 трябва и компютърът ми е да включен през това време и да върви Winamp, а това в моя случай е невъзможно. Затова ме интересува дали има някакъв друг вариант. Мерси предварително! Чао! :handshake:

IceCast, StreamCast с външни потоци, които да препредаваш или локална плейлиста от МР3,OGG и други файлове... но ти трябва сървър, желателно е под Линукс и да, ще трябва да е 24/7 работещ - иначе не виждам как ще стане :handshake:

Добре, а няма ли някакъв скрипт или нещо подобно? Просто няма как да пусна сървър, който да е 24/7 включен... това е проблема, ако имах такава възможност нямаше да пиша в тази тема и все пак мерси за отговора... Ще се разровя малко в гугъл и btw чакам още предложения :clap: Чао!

Има разбира се но се плаща. И аз така исках за един ама цените са бая големи. Има едни сървъри дето са си баш за срийм-радио и те са към 30лв на месец и то та мза определен трафик и скорост. Е разбира се има нещо като различни планове, но сега не мога да ти дам линк щото това беше отдавна. А другия вариянт е с XEM сървър (май така се пишеше не си спомням Публикувано изображение ) та това е нещо като виртуално PC в интернет с виртуален CPU, RAM, HDD, CD Публикувано изображение и така нат. И си вилзаш в операционната система Windows XP или друга и даже ти сам си я инсталираш както си го слагаш на твоя комп, та така може пак да пускаш радио, което да бачка 24/7 ама пак струва бая парички - 50-60лв (или $ Публикувано изображение)

Мерси за отговора sharky. В момента се ровичкам из гугъл пак. Я провери името, моля те... защото май не е XEM :)

Редактирано от Simona777 (преглед на промените)

Здравейте!

Значи не знам колко от вас знаят за тези Xen Servers. Аз лично научих съвсем скоро. За тези които не знаят могат да видят демо на http://www.xensource.com/products/xen_ente...e/xe31demo.html , а официалният сайт е http://www.xensource.com .

Та накратко това са сървъри в интернет, които се различават от обикновеннте сървъри за хостинг на сайтове, с това че имат собствени виртуални процесор, RAM памет, дисково пространство и дори CD/DVD устроиство biggrin.gif Та тези сервери работят с операционна система с платформа на Windows или Linux и на тях както на едно обикновенно PC може да инсталираш програми , да играеш дори игри и т.н.

Цитат:

Какво е Xen виртуален сървър?

Съвременните компютри са достатъчно мощни, за да позволяват, с помощта на техника, известна като "виртуализация", един физически сървър да симулира работата на множество самостоятелни сървъри. Виртуалните компютри работят напълно автономно, с отделни операционни системи. Xen е технология за виртуализация с отворен код, която прави точно това.

Всяка една от виртуалните машини, реализирани с Xen, има заделен собствен обем оперативна памет (RAM), дисково пространство и процесорно време. Виртуалната машина използва собствена операционна система (GNU/Linux базирана) и може да използва различни модули на ядрото за добавяне на допълнителни свойства за успешното хостване на желания от потребителя софтуер, предназначен за работа под Linux.

Като резултат може да се твърди, че начинът на работа с Xen виртуална машина не се различава от този с физически самостоятелен сървър с Linux операционна система.

Какво представлява услугата?

С Headoff Xen виртуален сървър имате свободата да:

* експериментирате с различни Linux дистрибуции, без да е нужно да ги инсталирате на компютрите си.

* се самообучавате без страх от повреждане на инсталацията; преинсталирането на операционната система на виртуалния сървър с едно натискане на копчето за 1-2 минути.

* изградите собствен Web сървър, без да имате никакви ограничения във вида на използвания софтуер, настройките по него, допълнително инсталираните програми, база данни и всякакви скриптове.

* изградите собствен файлов сървър с желания от Вас протокол за достъп до файловете - FTP, HTTP, BitTorrent и с желаните от Вас права да достъп до тях.

* изградите какъвто пожелаете собствен сървър - радио, видео, chat, игрови..., с какъвто пожелаете софтуер, с какъвто пожелаете режим на достъп.

Поддръжката на хардуера и Интернет връзката на Headoff Xen виртуалните сървъри е 24x7. (пост от www.headoff.com)

Та въпросът ми е някои знае ли повече за тях и дали знае от каде другаде освен от посочения горе сайт мога да си пусна такъв и то FREE или нещо по-евтино. Доколкото виждам www.headoff.com предлагат нещо подобно, но май е само за специални потербители, защото тук има описание, но няма начи да се пусне заявка, виждам, че това радио се хоства или само ползва подомейн на headoff и има съдейиствието им.

На мене лично също ми трябва за радио, но не мога да намеря от къде да пусна сървъра. А в момента радиото се хоства на моя компютър, на който интернета е на БТК и upload=128Kbits и сами се сещате че при сигнал от 64Kbits не мога да поддържам повече от 2-ма човека. Радиото е на този линк http://pmgradio.no-ip.biz:8000/listen.pls Скоро ще пренасочиме сигнала през друг компутер, на който upload=1Mbits и ще поддържа поне 16 човека, но ако има такъв вариант за сървър в интернет ще е наи-добре.

Благодаря на всички отзовали се!

Надявам се и да съм полезен с тази информация.

Чао за сега!

http://pmg-blg.com/forum/phpBB2/viewtopic....%FA%F0%E2%FA%F0

Права си не е ХЕМ а е XEN Публикувано изображение

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...
  • 2 години по-късно...

Здравейте и аз търся инфо как да си направя интернет радио, обае намирам само за winamp, а аз ползвам iTunes плейър и исках да попитам дали има някаква възможност да си го направя през него или да не е през плейър?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.