Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с локалната мрежа

Featured Replies

Здравейте проблемът ми е следния.От два дни насам мрежата ми се държи странно тоест от 86 компа в нея безразборно и нелогично през няколко секунди някои от комповете губят мрежата .Понеже става въпрос за голяма мрежа тоест расположена на няколко етажа минаваща през десетки суичове и имаща за гръбнак един 24 портов 3ком аз предположих че проблема е 3ком-а но след смяната проблема се появи отново. Физическата мрежа към различните компютри е различна тоест единствения общ хардуер за всички е 3ком-а.От там нататък след неговата смяна не ми идва нищо друго наум .проверих и за флууд нямам такъв.Моля помогнете ми !!!!!!!!sad.gif((((((((((((((((

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни.

edit заглавие(dragozow)

да няма някакъв вирус,който да има такъв вфект и да се разпространява безразборно ?

има ли някаква връзка с топографията(местоположението)на машините и проблемите ? да не е проблема в кабелите или някое устройство след ядрото ти ?

• Автор
да няма някакъв вирус,който да има такъв вфект и да се разпространява безразборно ?

има ли някаква връзка с топографията(местоположението)на машините и проблемите ? да не е проблема в кабелите или някое устройство след ядрото ти ?

Нем няма връзка не са кабели.Абсурдно е!!!!представи си го само !!!!

не ми е ясно,кое да си представя ?

и под губене на мрежа "network cable unpluged" ли имаш впредвид ?

Редактирано от 3dfx (преглед на промените)

• Автор
не ми е ясно,кое да си представя ?

и под губене на мрежа "network cable unpluged" ли имаш впредвид ?

Е ти хептен за новобранец ме взе :) .Не си ли личи по големината на мрежата че съм сис.админ?

Мрежата е изградена на основа машини 98 и ХР имам три сървъра два 2003 и един новел.Някои ми беше споменал че е възможно в един момент новел-а и уин-овете да се сборят за надмощие чии пакети да са с предимство.Под губене на мрежа имам пред вид че изчезва тют тю няма я :wors: не кабел не лан не суич не хъб .

не се обиждай, не си личи :)

ти си строшил нещо най-вероятно,или не даваш пълна картинка на ситуацията.такива проблеми в 90% от случаите са на много проста база,и от недоглеждане произлизат.много общо говоря,но без пълен оглед на инсталациите нищо повече не може да се каже.

задал си въпроса,но не вярвам да има гадатели в този форум :wors:

п.п. системните администратори не се занимават с кабелите и физиката на мрежата,недей ги гледа кварталните интернет "бакалии" :wors:

Редактирано от 3dfx (преглед на промените)

3dfx - човека си е баш такъв: "бакълиен" както се изрази.

Abadjieff: случайно да са на статични IP-та? Изключвай трасета (клонове) и виж от къде юе ти дойде проблема. Може да се натъкнеш на бъгъв порт на суич.

Има ли някаква връзка между компютрите, които губят връзка все пак? Да са вързани към сървър с една и съща ОС, да са на един и същ порт или нещо такова? Трябва да тръгнеш от някъде, за да видиш къде точно е проблемът.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.