Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Класическа или акустична китара

Featured Replies

Здравейте! От известно време се запалих по китари и реших за коледа да си взема една да си дрънкам :whist: . Първо искам да ви попитам каква е разликата между класическата и акустичната китари? Каква е разликата между металните и найлоновинте струни и кой са по-добри? Има ли значение от какво дърво е направена китарата? Въобще ме интресува подобна информация, за да не стане така че да си взема някаква китара и после да съжалявам. Моля ви също за съвет каква китара мога да си купя за около 150 лева, най-много 200. Благодаря ви! :wors:

• Автор

Мерси, но никъде не намерих отговор на мойте въпроси. Останах с впечатлението, че в този форум само мохабет си правят. Разгледах няколко молби за помощ при избор на китара от напълно начинаещи като мен и отговорите бяха "Виж тази, тази и тази марка". То ако ставаше така работата - иди и виж хубаво, обаче аз като не разбирам дори да ида да видя някоя китара няма да разбера дали е добра или не. На всичкото отгоре няма къде да пробвам китари, за това разчитам някой да ми каже "Тази китара е хубава, защото..." и да си я поръчам от и-нет.

Аз да си питам сега. Каква е разликата между акустичната и класическата китара?

И тази китара добра ли е: клик , става дума за SW201BK. Мерси отново!

Тези,които си харесал са акустични,виж долу на линка разликата,има картинки.

Първо искам да ви попитам каква е разликата между класическата и акустичната китари?

На акустичната китара И викат кухарка,такава ти трябва. Когато се учиш на китара казват,че учиш класическа китара,защото може и да учиш електрическа или друга някаква. Класическата е китарата с 6 струни и широк гриф. Акустичната е обновена класическа китара.

Виж тук - за акустична:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%...%B0%D1%80%D0%B0

И тук - за класическа:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%...%B0%D1%80%D0%B0

Каква е разликата между металните и найлоновинте струни и кой са по-добри?

За начинаеш китарист с "меки" пръсти найлоновите са по-добри. Металните звучат по-добре,но за целтра трябва да ти загрубеят пръстите,иначе е неприятно,режат. Напоследък направиха найлонови струни,които звучат чудно.

Има ли значение от какво дърво е направена китарата? Въобще ме интресува подобна информация, за да не стане така че да си взема някаква китара и после да съжалявам.

Да,има значение. Но сещаш се,че материалът е пропорционален на парите.

Важно е да решиш КАКВО искаш да свириш. Много зависи дали искаш класика,метъл,джаз,стари градски...

Разликата между класическата и акустичната китара е в струните и големината на тялото. Класическата има найлонови струни и по-малко тяло, а акустичната има метални струни и по-голямо тяло. А тази китара, която ти си харесваш никак не е лоша, но специално музикалните инструменти трябва да се пипнат и чуят за да се прецени. А дървото има голямо значение за резонаторната способност.

Важното е,че ако искаш в бъдеще да просвириш на електренце и да имаш група и мног фенки трябва да си купиш акустична китара с тънък гриф. Така постройката на пръстите ти ще свикне с тънкия гриф и после няма да имаш проблеми. Ако искаш да ставаш Пако де Лусия или просто да си мъкнеш кухарката по купони(както съм аз) взимай с дебел гриф. Също така зависи какви са ти пръстите,ако са ти някои кебапчета дебелия гриф е по-удачен. Най-добрите пръсти за китара са дълги и тънки. Taка от картинките не може да се каже. Всички китари нови са хубави. Трябва да вземеш някой ,който разбира като си купуваш китарата за да не те излъжат. Специално обърни внимание на горното мостче да не е много високо,иначе ще ти е трудно с лявата ръка...аз на моята китара пилих с една тънка пила там на мостчето да слезне по-ниско.

• 3 месеца по-късно...

Я сега обяснете моля ви и що е това чудо електроакустичната китара. В смисъл, че според мен не е просто акустична китара с микрофон, а има и разни еквилайзъри и т. н. Използват ли се дисторшъни и други ефекти при нея? Изобщо разяснете ми го туй животно! Благодаря!

• 1 година по-късно...

Я сега обяснете моля ви и що е това чудо електроакустичната китара. В смисъл, че според мен не е просто акустична китара с микрофон, а има и разни еквилайзъри и т. н. Използват ли се дисторшъни и други ефекти при нея? Изобщо разяснете ми го туй животно! Благодаря!

И аз се интересувам Публикувано изображение

• 2 години по-късно...

Здравейте. Пиша тук защото няма смисъл да отварям нова тема. Наскоро мои приятел ми подари китара, там е въпроса, че не съм запознат с китарите. Когато бях малък 2-3 клас свирех на тамбура такаче имам някакъв жалък опит :wors: та аз си я взех и реших да си я оправя защото тя е в изключително лошо състояние. Качил съм снимки и ще помоля да ми кажете имали шанс да стане нещо от нея, започнал съм работа по нея и дали е акустична или класическа. Искам да ми кажете какви струни да и сложа найлонови или стоманени. Живея в регион Варна, и китарата също няма нулево прагче или (Nut) не съм запознат с частите затова не съм сигорен :angel19: Китарата смятам да я използвам единствено за акорди, и смятам да се уча от едно сайтче където има акордите на български песни :biggrin:Китарата има и магаренце но не съм го снимал, също и ключовете и да поясня като я взех беше с 2-3найлонови струни. Моля препоръчайте струни да са в рамките на около 10 лева може и 15 :yanim:

post-237116-0-06370000-1295284241_thumb.

Здравейте. Пиша тук защото няма смисъл да отварям нова тема. Наскоро мои приятел ми подари китара, там е въпроса, че не съм запознат с китарите. Когато бях малък 2-3 клас свирех на тамбура такаче имам някакъв жалък опит :) та аз си я взех и реших да си я оправя защото тя е в изключително лошо състояние. Качил съм снимки и ще помоля да ми кажете имали шанс да стане нещо от нея, започнал съм работа по нея и дали е акустична или класическа. Искам да ми кажете какви струни да и сложа найлонови или стоманени. Живея в регион Варна, и китарата също няма нулево прагче или (Nut) не съм запознат с частите затова не съм сигорен :mad: Китарата смятам да я използвам единствено за акорди, и смятам да се уча от едно сайтче където има акордите на български песни :)Китарата има и магаренце но не съм го снимал, също и ключовете и да поясня като я взех беше с 2-3найлонови струни. Моля препоръчайте струни да са в рамките на около 10 лева може и 15 :)

Здравей! ;)

Определено китарата е в лошо състояние и, както стана ясно, не сте на "ти" с китарите.

Така като гледа според мен това е класическа китара, на която могат само найлонови струни да се слагат. Има доста козметични дефекти, но като гледам и третото прагче не е както трябва - изкривено е. Ако някой по разбиращ приятел ти помогне, може да се живне китарата, но ако се помъчиш сам, не се знае резултата дали ще даде своите качествени плодове. Може и да я занесеш на поправка при лютиер, но това е свързано и с финанси...Вместо поправка си вземи една нова китара - класическите (с найлоновите струни) са евтини (около 90-120 до 130, разбира се, и по-нагоре), а акустичните (с метални струни) са по-скъпички, но можеш да си намериш и за 160 лв. А за това точно каква китара да избереш, зависи и какво ще свириш, по-точно какъв жанр. За това би ти помогнал учителя по китара, който ще те ориентира какъв точно вид китара да закупиш. Ако ще е рок, по-подходяща ще е акустичната (според мен). ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.