Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вентилатора

Featured Replies

Имам проблем с вентилатора на машината си. Когато пусна компютъра, започва да бучи странно, но като по чудо като го 'побутна' се оправя. Това ми се случва за втори път, като и първият беше през зимата.

Та, въпросът ми е: Възможно ли е това странно бръмчене на вентилатора да е от по-ниските температури?

Изчисти го и го смажи , ако не се оправи го смени . Кажи точно за кой вентилатор говориш , за този на захранването ли ?

Със смазване няма да стане, и аз имам този проблем, смазах го и нищо.

Това е от ниските температури, студеното време не влиея "зле" само на комютрите, а и на всички видове техника.

Пробвай като стартираш компа, когато е малко по-студено, и почне да бучи, да го оставиш, ако спре сам, значи проблемът е в времето.

Или пък пробвай да го изключиш и в стаята остави някаква печка да грее цяла вечер и на сутринта като го включиш, ако не бръмчи, още едно доказателство..

Няма да се притесняваш, няма да се прецака, от 2 години карам с този "проблем".. ;)

Имам проблем с вентилатора на машината си. Когато пусна компютъра, започва да бучи странно, но като по чудо като го 'побутна' се оправя. Това ми се случва за втори път, като и първият беше през зимата.

Та, въпросът ми е: Възможно ли е това странно бръмчене на вентилатора да е от по-ниските температури?

Щом така бръмчи, вероятно вентилаторчето си отива, или е замърсен от прах и има нужда от почистване!

Пробвай да го почистиш и обезателно да го смажеш, ако това не помогне, направо го сменяй. По-добре да смениш едно вентилаторче,

отколкото някой друг хардуерен компонент! Няма значение, дали е вентилаторът на захранването или този на кутията!

Вентилаторът не може да бръмчи от ниски температури!!!

• Автор

Вентилаторчето не си отива, защото за втора поредна зима ми прави този проблем и още е 'живо'.

@home, изчистила съм го. Правя го през 4-5 месеца. :)

@krisku, благодаря за съвета, ще го оставя следващия път да 'побръмчи'. :rolleyes:

Благодаря и на тримата, че се опитахте да ми помогнете! :)

Вентилаторчето не си отива, защото за втора поредна зима ми прави този проблем и още е 'живо'.

Абе, то както си бръмчи, да не изпуши изведнъж, че празна пушка веднъж само гърми,

за едно вентилаторче, да не сменяме после дъно или процесор!!!

Нямаш ли някой приятел, от когото да вземеш едно вентилаторче и да го смениш, ей така, само за проба,

ако спре да бръмчи, направо го сменяй, не е толкова скъпо!

Не може без прична да ти бръмчи, съгласи се с мен, и е абсурдно да се мисли, че вентилатор може да бръмчи от ниски температури!

И откъде точно идва това бръмчене, би ли казъл/а ?

Редактирано от MELL (преглед на промените)

лагерите на вентилатора са износени и разбити

това е нормално защото тези лагери са пласмасови фтулки

вентилатора бръмчи защото е дебалансирана перката заради лагера

спира да бръмчи защото след време и с голяма мъка качва номиналните си обороти и се балансира

температурата не влияе на РАБОТАТА НА ВЕНТИЛАТОРА

решението на проблена е нов вентилатор .намазването на лагера не намалява износеносста му

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Казала. :rolleyes:

Бръмченето идва от вентилатора, който е за захранването.

Съгласявам се с теб, че вентилаторът не може да бръмчи от ниските температури. Най-малкото звучи абсурдно. Факт е обаче, че имам този проблем само през зимата и вече се ошашках.

Е, сега - ако температурите станат високи, има термодатчици, които реагират с shutdown при мен например при 60 градуса. Тогава взимаш парички и си взимаш нова.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

спира да бръмчи защото след време и с голяма мъка качва номиналните си обороти и се балансира

решението на проблена е нов вентилатор .намазването на лагера не намалява износеносста му

Това го редактирай, за да не го редактирам аз. В този форум няма глупаци и не трябва да се пишат такива фрази. Не ми отговаряй на лично, а действай!

Весели празници!

Огледай хубаво дали е тоя от захранването.Най-често гадни звуци издават допълнителните вентилатори на кутиите,лично аз при мене съм го спрял защото ме дразни ама преди това следях за температурни разлики разбира се.Ако е тоя вентилатор струва 3-5 лева и се сменява лесно.

Браво, ето това е отговор! :whist:

И аз ти казах, че вентилаторчето ти е за смяна. Ако, действително ти бръмчи вентилаторът на захранването,

да знаеш, че си играеш с огъня! Ако спре да работи този вентилатор, ще ти гръмне захранването, и ако дъното ти няма защита,

вероятно е, че ще смениш още някой компонент...да не се върнеш в изходно положение тогава!

Оказа се че съм прав след ЛС с потребителя,допълнителния вентилатор е.Дал съм линк към Еверест да си види температурата на компютъра и да прецени дали преди или след празниците да ходи да купува ново вентилаторче.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.