Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталация на Windows Xp и Sata-драйвъри

Featured Replies

Немога да разбера защо малко windows-и стават за моя компютър.Стартира setup-a и изписва, че неможе да копира SATA драйвърите, а аз съм ги сложил на дискета.Пише, че ги иска на диска.Интегрирах ги с nLite и пак изписва, че неможе да ги намери.Позволих си да ги пропусна и накрая windows-a не работеше :yanim:

Незнам как стават тия работи с драйвърите на диск :yanim:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Немога да разбера защо малко windows-и стават за моя компютър.Стартира setup-a и изписва, че неможе да копира SATA драйвърите, а аз съм ги сложил на дискета.Пише, че ги иска на диска.Интегрирах ги с nLite и пак изписва, че неможе да ги намери.Позволих си да ги пропусна и накрая windows-a не работеше :yanim:

Незнам как стават тия работи с драйвърите на диск :yanim:

Ами напиши точно какви модели са това специално дъно и този специален диск дето малко Виндоуси стават за тях, та и ние да се поограмотим. :yanim:

Че явно и за врачки не ставаме. Не можем да ги познаем и туй то!!! angry.gif

:clap:

Привет, ами има бутон F-6 който трябва да натиснеш за да му пусочиш драйвера от флопито.........следи долу менюто то си пише. Успех!!!!

Ми ако ползваш орязън Windows XP най вероятно са одрязъли някой драйвери който са му нужни за инсталацията, по принцип аз слагам мой драйвери за видео картата и звуковата каррта и орязвам само тези драйвери с N Lite, после тама езиците принтири разни..... вграждам си и драйвера за камерата. Но премахвам драйверите само за видиеокартите и звуковите карти........

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

Позволих си да ги пропусна и накрая windows-a не работеше :yanim:

Не работеше, в смисъл, че не искаше да се инсталира? По принцип, ако не си получи драйверите би трябвало да ти каже, че не може да открие хард диск. Сигурен ли си, че правилно си интегрирал драйверите? Изтегли един чист Windows SP2, който не е пипан от никой, сложи си драйверите с nLite и би трябвало да стане.

За всеки случай:

1. Копираш диска с Windows-а на хард диска и го отваряш с nLite:

2.JPG

2. Даваш NEXT, докато не ти се отвори този прозорец:

3.JPG

3. Отново NEXT и след това натискаш бутона ВМЪКНИ

4.JPG

4. Избираш папката с драйверите за хард диска и натискаш OPEN. След това трябва да ти се появи прозорец подобен на този:

7.JPG

Натискаш NEXT и си готов.

Остава само да си направиш Вoot CD с ''новия Windows'' и да го инсталираш. nLite има опция ''Създаване на самозареждащо се ISO'', която се избира още в началото.

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Незнам как стават тия работи с драйвърите на диск :angry:

Най-вероятно в nLite си пипал раздела "Автоматизирана инсталация (без намеса)" . Трябва да го оставиш по подразбиране.

При мен има друг проблем. Имам PATA с Windows XP и SATA. Реших да махна ОС от PATA и да я сложа на дял от SATA диска. Инсталирах Windows ХР без проблем, но след рестарта не може да намери операционната система. Настроил съм от BIOS да boot-ва първо SATA диска и пак не ще. Къде може да е проблема?

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

Аз имам същия SATA контролер и не съм имал такива проблеми с него. Възможно е копието на Windows да е било пипнато и затова да ти прави парчета.

В Safe Mode можеш ли да се логнеш ?

Пробвай да си интегрираш в исталацията драйверите на Bâshrat the Sneaky от www.driverpacks.net.

Най-вероятно в nLite си пипал раздела "Автоматизирана инсталация (без намеса)" . Трябва да го оставиш по подразбиране.

При мен има друг проблем. Имам PATA с Windows XP и SATA. Реших да махна ОС от PATA и да я сложа на дял от SATA диска. Инсталирах Windows ХР без проблем, но след рестарта не може да намери операционната система. Настроил съм от BIOS да boot-ва първо SATA диска и пак не ще. Къде може да е проблема?

Здрасти,

с Partition Magic (или с каквото си работил) нагласи САТА диска (партишъна на който си инсталирал Уиндоус) да бъде "Active" вероятно активния партишън ти е останал на ПАТА диска.

Здрасти,

с Partition Magic (или с каквото си работил) нагласи САТА диска (партишъна на който си инсталирал Уиндоус) да бъде "Active" вероятно активния партишън ти е останал на ПАТА диска.

Щом изобщо тръгва да буутва системата значи дялът е активен, следователно не трябва каквато и да е интервенция

NoDeX, я провери дали SATA контролера дали не е в RAID режим. Ако е така изключи го. Точно при това дъно не знам как стоят нещата, но ми се струва че изобщо не ти трябва дискета с драйвери. За пробата първо погледни в БИОС-а настройките на SATA контролера и изключи RAID, ако е активен. След това пусни една нова инсталация без да използваш дискета и виж дали ти намира харддиска.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.