Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа проектор към лаптоп?

Featured Replies

Здравейте, имам въпрос относно лаптоп и проектор или по точно как да ги свържа, или какво да направя,защото не получавам сигнал от компютъра. Лаптопът ми е Тошиба,а проектора Епсон. На обикновен ком. проектора работи, но свързан към лаптопа няма сигнал.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Аз не съм работил с тези марки, които посочваш. Моят съвет е да опиташ да получиш сигнала от лаптопа към прожектора чрез едновременно натискане на бутоните alt и F2 или alt и F3. Опитай същото и с бутон Fn.

Редактирано от sashozl (преглед на промените)

Пробвай с Fn+F3 едновременно.

Пробвай с Fn+F3 едновременно.

Това е комбинацията.
  • Автор

А някакви настройки в ком. трябва ли да направя преди да пробвам с комбинацията. Мерси дано да стане, но ще разбера утре. А някакви настройки в ком. трябва ли да направя преди да пробвам с комбинацията. Мерси дано да стане, но ще разбера утре.

• Автор

Само да попитам, за да разбера, че правилно съм ги свързала. Към проектора има само един кабел, единият край включвам към лаптопа, а другият към Computer/Componrnt Video или трябва да го свържа към Monitor. Out?

Хубав въпрос. Аз имам Toshiba лаптоп от серия Satelite (L). Връзвал съм проектор към изхода за монитор, като след това с Fn+F5 (има символче на функционалния клавиш, като това на дъното на лаптопа там, където е изхода за монитора). Като се свържат устройствата с видеокабела, после с Fn+F5 се избира от менюто как да работят: екрана на монитора + проектора, само проектора и т.н. При мен се случи това, че изгоря захранването на лаптопа. 450 лева изгорях и аз, защото включих едновременно монитора на лаптопа и проектора. Така че внимателно, щото има проблем и с гаранциите, не ги признават за дефект (при мен специално)...

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Връзваш към входа на проектора, на който пише компютър. Предполагам, че трябва да са 2 такива - 1 и 2. След това с клавишната комбинация пробваш и ако не стане сменяш входа докато се получи. Успех :wors:

• Автор

Хубав въпрос.

Аз имам Toshiba лаптоп от серия Satelite (L).

Връзвал съм проектор към изхода за монитор, като след това с Fn+F5 (има символче на функционалния клавиш, като това на дъното на лаптопа там, където е изхода за монитора).

Като се свържат устройствата с видеокабела, после с Fn+F5 се избира от менюто как да работят: екрана на монитора + проектора, само проектора и т.н.

При мен се случи това, че изгоря захранването на лаптопа. 450 лева изгорях и аз, защото включих едновременно монитора на лаптопа и проектора.

Така че внимателно, щото има проблем и с гаранциите, не ги признават за дефект (при мен специално)...

Значи първо натискам Fn+F5 и избирам да работи само проектора, така ли?

Няма значение кое избираш, просто не слагай на входа за монитор.

Значи първо натискам Fn+F5 и избирам да работи само проектора, така ли?

Да, това трябва да си избереш от менюто, като ги свържеш.

Дали е проектор или външен монитор, все тая.

Аз горещо препоръчвам да не бачка мониторчето на лаптопа, а само външния проектор или монитор.

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Много ми е интересно, защо реши че не трябва да бачка мониторчето на лаптопа. Аз отговарях за техниката по време на презентаций в университет и наистина щеше да пада голям смях, ако тези които изнасят презентациите трябваше да гледат само на екрана за проектора! Просто не трябва да се включва на входа на който пише монитор и това е! Има си входове "Computer 1" и "Computer 2", които са за това.

Много ми е интересно, защо реши че не трябва да бачка мониторчето на лаптопа. Аз отговарях за техниката по време на презентаций в университет и наистина щеше да пада голям смях, ако тези които изнасят презентациите трябваше да гледат само на екрана за проектора!

Уважаеми sashozl,

По-горе обясних, че при мен изгоря захранването на лаптопа при подобно свързване. Говорим за Toshiba. Както видях по-горе, ти не даде разумно и точно обяснение какво трябва да се направи по проблема, даже посочи други клавишни комбинации...

Всеки потребител на техника решава какво трябва да се направи при такова свързване.

Просто споделих горчивия си опит, пък ти се смей колкото си искаш.

Приятна вечер.

>>>>>>>>>>>>>>

Просто не трябва да се включва на входа на който пише монитор и това е!

Има си входове "Computer 1" и "Computer 2", които са за това.

>>>>>>>>>>>>>>

E къде тогава ще се върже проектора, ако не на ИЗХОДА за монитор на лаптопа???

Ще се радвам да разбера!

Уважаеми sashozl,

По-горе обясних, че при мен изгоря захранването на лаптопа при подобно свързване. Говорим за Toshiba. Както видях по-горе, ти не даде разумно и точно обяснение какво трябва да се направи по проблема, даже посочи други клавишни комбинации...

Всеки потребител на техника решава какво трябва да се направи при такова свързване.

Просто споделих горчивия си опит, пък ти се смей колкото си искаш.

Приятна вечер.

E къде тогава ще се върже проектора, ако не на ИЗХОДА за монитор на лаптопа???

Ще се радвам да разбера!

Това което казах се отнасяше за входовете на проектора - те са компютър 1 и 2. За лаптопа съм съгласен.

• Автор

Искам да попитам отново, на лаптопа има само един извод, кадето мога да включа кабела. Там ли трябва да го включа, да съм сигурна, да не направя някой гаф.

Това което казах се отнасяше за входовете на проектора - те са компютър 1 и 2. За лаптопа съм съгласен.

Добре, то май няма как иначе да се върже. Съгласен съм.

Нека все пак да поясня. Съвременните лаптопчета са малко китайска ширпотреба, та трябва да се внимава какво работи едновременно на тях: мултимедийни проектори, CD и всякави допълнителни натоварващи системата устройства. При моя случай имах около 1000 часа безпроблемна съвместна работа на монитор на лаптоп (по-стар модел Satelite) и проектор (все Toshiba).

Но след като си взех от по-новите серии, се оказаха малко лабави.

Изгоря една интегралка към регулирането на захранването, като преди това бяха стопени предпазителите. Леко окъсяване заради голям товар. В сервиза на Toshiba ми споделиха, че това е един от основните дефекти при работа на тези лаптопи, става дума за по-новите модели. Това е положението.

Искам да попитам отново, на лаптопа има само един извод, кадето мога да включа кабела. Там ли трябва да го включа, да съм сигурна, да не направя някой гаф.

Да, там. Има символ на монитор като квадрат със заоблени ъгли. Под извода на дъното на лаптопа го има.

• Автор
:ph34r: Благодаря много! Нещата се получиха, работи. :)
  • 3 години по-късно...

Искам да попитам защо като включа проектор към лаптоп се покозво само тапета , но не и иконките?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.