Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows XP Home Edition

Featured Replies

Здравейте! На офис машина е инсталиран Windows XP Home Edition от оригинален диск, но от време на време всички текущи процеси "замръзват", просто зацепва и нищо не е активно и след кратък интервал от време компютърът пак се "събужда" и ако съм щракнал 5 пъти на IE по време на "циклажа", след събуждането всичко ми се изстрелва на екрана.Дано съм обяснил що-годе за какво става въпрос.Помислих, че нещо се е прецакало при инсталацията, но същия проблем ми се появи и на лаптопа, който отново си е с лицензирано XP Home и прави същите проблеми (макар и рядко).Някакъв бъг ли има проклетия Home, щото за мен друго обяснение няма.И ако има може ли да се отстрани? Ще се радвам някой който бачка с Home да сподели как е при него.Мерси.

Редактирано от spider^^^ (преглед на промените)

Ползваш ли антивирусна програма, ако да коя?

И скенирал ли си скоро за вируси и шпиони...

• Автор

Ами на лаптопа съм с nod32, а на настолния с kaspersky.Проверявам от време на време за червеи и вируси... явно е някъв гаден бъг на home-a... просто нямам друго обяснение.

Сканирай с програма като "Tuneup utilities 2007" и "CCleaner. Може да някакъв бъг по регистрите.

Ето линкове:

TuneUP

и

CCleaner

Редактирано от sashozl (преглед на промените)

Много инсталации на HOME EDITION имам , и на нито една не сам имал проблем които да "зависва" така машината заради операционната система. Най-вероятно , върви процес който претоварва нечии буфери. В случая е хубаво , че процеса е инкапсулиран. Според мен имаш програма която е пуснала във фонов режим съответния процес и този процес препълва буфери. Провери си настройките на Windows и на антивирусната програма (например).

Успех

Подобно нещо съм забелязвал и на про версията на Уиндоус.

Погледни дали има инсталирани драйвери за дъното (IDE ((s)АТА) контролера),

защото това може да се дължи на твърдия диск, който е заспал и се ресетва и завърта.

Тогава компа не показва никакви признаци на натоварване, а реално е зациклил.

Какъв друг софтуер имаш на компютъра. Това което описваш съм го наблюдавал на някои компютри не само с Home Edition, обикновенно се дължи на някой от фоновите процеси, които ти "изяждат" процесорното време.

Бих ти препоръчал да си сложиш някоя програма от рода на MKN Task Explorer, за да ти покаже в подробности какви процеси са ти стартирани и кой колко ти товари процесора. Там ти е дадено кой файл от коя програма е стартиран и друга подробна информация.

Ако някой процес не ти говори нищо - не бързай да го триеш, а първо го пусни за търсене в google там ще ти излезе достатъчно информация за него.

Като разбереш кои процеси ти товарят най-много комп-а можеш да решиш какво да правиш с тях - да деинсталираш софтуера или да го "ограничиш".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.