Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си подкарам компютъра в DOS

Featured Replies

нямам флопи диск,има ли някъде нещо да си запиша на сиди,и като буутне от сидито да съм в дос режим?

искам да си сменя файла explorer.exe ,но като прост юзър,установих че май е невъзможно при работещ windows :rolleyes:

Може да пробваш Run ->cmd ->Task Manager -> "kill" Explorer.exe (Processes) и после в command prompt заменяш с новия explorer.exe...

Друг вариант е да си направиш bootable CD примерно с Windows98...Hiren Boot CD и.т.н.

А ако не стане по начина на Liontaur (макар, че би трябвало да се получи), пък и "за обща култура" можеш да разгледяш тук - има дисков образ с един вид DOS :rolleyes: ...

• Автор

А ако не стане по начина на Liontaur (макар, че би трябвало да се получи), пък и "за обща култура" можеш да разгледяш тук - има дисков образ с един вид DOS :whist: ..записах диск с образа,буутва и ми отваря някакъв дос промпт.но от там нямам достъп до C:\само някакви виртуални A:\,B:\ флопита.Знаеш ли откъде да намеря калдера дос например.беше ми попаднал най случайно един буутабъл диск преди,търся из нета сега но нещо..

всъщност на този диск се опитвах да запиша буутабъл нортън гоуст 3,ама нещо не стана,и се появяваше надпис "starting caldera dos...." и влизах в дос промпт,откъдето можеше да се върши работа,така че къде и какво е това калдера дос?

Дето ще хабиш цяло CD за такава операция, по добре си сложи едно linux liveCD( някое с подръжка на ntfs) и си свърши работата лесно и удобно през графичната среда.

DOS стандартно не подържа ntfs. Нито пък Windows 98.

По моя преценка, това определино е по-хубаво - http://www.######/details.php?id=11157 - iNFR@ CD PE 6.2 Full Russian WinLiveCD . Използвах го много често , защото компютра на който работя доскоро нямаше твърд диск и нито веднъж не ми е направил гаф.

• Автор
Дето ще хабиш цяло CD за такава операция, по добре си сложи едно linux liveCD( някое с подръжка на ntfs) и си свърши работата лесно и удобно през графичната среда.

DOS стандартно не подържа ntfs. Нито пък Windows 98.

а така сегаа....ако изскочиш с линк на някоя дистрибуция,готова за печене на диска,златен си!

нямам флопи диск,има ли някъде нещо да си запиша на сиди,и като буутне от сидито да съм в дос режим?

искам да си сменя файла explorer.exe ,но като прост юзър,установих че май е невъзможно при работещ windows :)

Hiren Boot CD е добър вариант.Има всичко нужно,но те предупреждавам че подмяната на explorer.exe с някой друг файлов менъжер при ХР е кофти мисъл.Няма да имаш достъп до мрежи и др.такива благинки.Аз съм се бъзикал с подобна идея,но на комп с Win98 на който подмених експлорера с Нортън командера (разбирасе първо преименувах explorer.bak а после и Norton Commander стана на explorer.exe).Иначе ще се смаеш като видиш за колко сек. зарежда.

• Автор
Hiren Boot CD е добър вариант.Има всичко нужно,но те предупреждавам че подмяната на explorer.exe с някой друг файлов менъжер при ХР е кофти мисъл.Няма да имаш достъп до мрежи и др.такива благинки.Аз съм се бъзикал с подобна идея,но на комп с Win98 на който подмених експлорера с Нортън командера (разбирасе първо преименувах explorer.bak а после и Norton Commander стана на explorer.exe).Иначе ще се смаеш като видиш за колко сек. зарежда.

не го правя с тази цел,не разбирам толкова и не знам алтернатива за exe файла.просто си играя да променям интерфейса(иконите).подмених го и работи.Подмених също иконни ресурси във shell32.dll, но специално иконите в старт лентата не се промениха.имаш ли идея къде са,по принцип ги видях и ги смених в шела,ама не стана номера.а за мрежата,имаш предвид лан ли?

• Автор

slax не работи.иначе буутва,зарежда някакви работи и преди да тръгне,губи звук и картина.после само копчето за тока оправя работата.досега не съм попадал на дистрибуция на отворена ос,дето да ми тръгне

Ето от къде можеш да си дръпнеш knoppix.

ftp://source.rfc822.org/pub/mirror/knoppi...07-01-04-EN.iso

Ето я и MD5 сумата: 379e2f9712834c8cef3efa6912f30755

Тази версия подържа ntfs.

Обаче оценявам факта, че можеби най-удобно ще ти е да ползваш winLiveCD.

Редактирано от lastcyrol (преглед на промените)

не го правя с тази цел,не разбирам толкова и не знам алтернатива за exe файла.просто си играя да променям интерфейса(иконите).подмених го и работи.Подмених също иконни ресурси във shell32.dll, но специално иконите в старт лентата не се промениха.имаш ли идея къде са,по принцип ги видях и ги смених в шела,ама не стана номера.а за мрежата,имаш предвид лан ли?

Тук е обяснено много добре за всички иконки от старт-менюто :) (ако него имаш предвид, а ако имаш предвид шорткътите вдясно от старт-бутона, те са си шорткъти и им се сменят иконките по обикновения начин)...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.