Премини към съдържанието
EXPI

Некоректно разпознаване на HDD

Препоръчан отговор


Здравейте! ;)

Конфигурацията ми е 2.4 sempron, Asrock K741S ,80гб самсунг SP0802N, 512+256 рам, dvd/rw,cd/rw. HDD е на мастер на единия канал, а dvd/rw,cd/rw на мастер/слейв на другия. :speak:

Харддискът ми не се разпознава от Биоса коректно в НЯКОИ случаи- излиза не като самсунг, а като някакъв друг нещо като EPROG0802.Разкачих го и пак го закачих-разпозна се като някакви други букви.Пак повторих процедурата- излезе първото име/Винаги го бърка само с тези две имена/. Когато го разпознае правилно зарежда и всичко е Ок до момента, когато внезапно се рестарира и излезе съобщение,че от непознатите букви хард не може да зареди операционната с-ма/което е естествено/. И така пак следва ръчкане на кабели, докато се оцели вярното име на харда.

И въпросът ми е от какво ли ще да се е получила тая обърквация? sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не че искам да те притеснявам ама имах 2 макстора дето като почнаха да правят такива номера се оказа че е изгоряла електрониката sad.gif Но при мен въобще не успяваше да уцели вярните имена и да зареди...

пробвай на друг комп ако можеш за да се разбере дали е от харда

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...Но при мен въобще не успяваше да уцели вярните имена и да зареди...

А винаги с едни и същи имена ли бъркаше?

Бих го закачил на друг компютър , но както писах проблема не се явява постоянно,тъй че ще трябва бая време да го оставя някъде. sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Здравейте! :rolleyes:

Конфигурацията ми е 2.4 sempron, Asrock K741S ,80гб самсунг SP0802N, 512+256 рам, dvd/rw,cd/rw. HDD е на мастер на единия канал, а dvd/rw,cd/rw на мастер/слейв на другия. :speak:

Харддискът ми не се разпознава от Биоса коректно в НЯКОИ случаи- излиза не като самсунг, а като някакъв друг нещо като EPROG0802.Разкачих го и пак го закачих-разпозна се като някакви други букви.Пак повторих процедурата- излезе първото име/Винаги го бърка само с тези две имена/. Когато го разпознае правилно зарежда и всичко е Ок до момента, когато внезапно се рестарира и излезе съобщение,че от непознатите букви хард не може да зареди операционната с-ма/което е естествено/. И така пак следва ръчкане на кабели, докато се оцели вярното име на харда.

И въпросът ми е от какво ли ще да се е получила тая обърквация? sad.gif

Не пишеш какъв тип ти е диска, но погледнах в нета и ако правилно си написал модела му е Ultra ATA 133.

На първо четене дето се вика те съветвам да вземеш един нов 80 пинов кабел за диск и да пробваш дали ще се разпознава правилно на твоя комп, а и на друг, който работи нормално. Ако се разпознава на твоето РС - проблемът ти е в кабела, ако не - поне ресетни биоса или го обнови до последна версия за дъното ти. Ако и след това проблемът даже и с нов кабел продължава може да се твърди, че имаш проблем с електрониката.

Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора,cocotone.

Да, модела е Ultra ATA 133.

Ще пробвам съветите. Дано така се оправи. :rolleyes:


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като за начало , смени кабела , както писаха по горе , задължително clear cmos , и си сложи cd-устройството на slave(най добре ги изключи , за да видиш когато е само харда , как ще работи) , успех.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
.... и си сложи cd-устройството на slave(най добре ги изключи , за да видиш когато е само харда , как ще работи) , успех.

Да разбира се cd-то съм го сложил на slave,dvd-то е на master. Пробвах да ги изключа и двете и оставих само харда,както и махнах едната плочка РАМ,но нямаше резултат. Днес смених и захранването, беше 250w-сложих 350w/не че има отношение към проблема/.Всичко беше точно, но след 1 час се рестартира.Вече разпознава правилно харда, ohmy.gif но не иска да зареди Уиндоуса?! sad.gif Остана да сменя и кабелите както ме посъветвахте.

Редактирано от EXPI (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако ти е в гаранция най-добре иди да ти го сменят.

Моя макстор(80гб ата133) прави почти същото. Работи 3-4-5-6 дни компютъра, прещрака вътре в него нещо и системата забива след 4-5 сек.

При ресет харда го сазича Laxtor или Laxtro. Гася го за 1мин. да поизтине и го пускам. В повечето случай работи. Когато не стане гася за още малко и отварям прозореца :nono:

Виж колко градуса ти държи (със SpeedFan). Моя под 45 не пада ;)

Ресет на биос, различни кабели и различни комбинации на свързване на IDE устройствата не вършат работа.

В най-лошата ми прогноза това са нещо като предсмъртни знаци :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...Моя макстор(80гб ата133) прави почти същото. Работи 3-4-5-6 дни компютъра, прещрака вътре в него нещо и системата забива след 4-5 сек....

И така от колко време караш.

...Виж колко градуса ти държи (със SpeedFan). Моя под 45 не пада :clap:

Градусите са добре-35. А и все пак зима е сега.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тестваи диска за лоши сектори!

Аз имам един Quantium който прави същия проблем и когато го тествах за лоши сектори напрово се изплаших

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
И така от колко време караш.

Градусите са добре-35. А и все пак зима е сега.

Близо 3 месеца и се моля да ме издържи още толкова

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изглежда, че това е много несполучлив модел хард диск. Ако се разтърси човек в Google, излизат много статии, в които се описва същият проблем, който имаш и ти.

Пример:

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=11:31832

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване