Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows и Linux на един компютър!

Featured Replies

В момента съм на Windows XP Professional!Бих искал да си инсталирам една от дистрибуцийте на Linux без да развалям Windows-а

Свалил съм на Linux Mandriva-free-2007-DVD

Чрез Daemon tools съм отворил файла и го поставих на друго място при което излизат две папки-i586 и x86_64!

Гледам че за двете папки не могат да се запишат на едно DVD.Мисля да запиша-но кое едно от двете?(за да се инсталира(каква е разликата м/у i586 и x86_64))

Моля ако някой е пробвал да инсталира да ми даде съвет или линк преди да започна да инсталирам!Едно че хадрд диска ми е на 3 дяла,знам че Windows-a ми е в C:\., другите са D:\ и E:\.Трябва ли да имам друг дял за Linux?(понеже са C:\19,5 GB , D:\146 GB и E:\132 GB)

Моля за подробна информация под две ОС и как се стартира Windows или Linux!

Здравей.Първо браво за това че се ориентираш кам линукс.Второ разликата м/у x86 и x86_64 е че едното е за 32битожи процесори.а пък другото 64 :nono:Това са различни архитектури.Не мисля че трябва да отваряш с диимън тулс , а просто запиши имейджа на един диск като "Burn Image" , ребутваш ,слагаш диска и чакаш да се буутне компа от цд ... cool.gif

mega_dragster вече ти е обяснил, че х86 е за 32битови , а х86_64 за 64 битови архитектури.

За дяловете - С някоя програма като Акронис Диск Директор или Партишън Меджик(по-добре първата,че потдържа линукски ФС) си направи един /swap дял = два пъти рам паметта ти като да не е повече от 512МБ; един главен "/" дял който да е около 5ГБ и повече и един /home хоум дял, за него колкото ти сърце дава като имаш впредвид че той ще е дата дял.

За файловите системи - при /swap нямаш избор; за "/"(главния дял) и /home(домашния дял) препоръчвам или ReiserFS или Ext3

Успех

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

• Автор
mega_dragster вече ти е обяснил, че х86 е за 32битови , а х86_64 за 64 битови архитектури.

За дяловете - С някоя програма като Акронис Диск Директор или Партишън Меджик(по-добре първата,че потдържа линукски ФС) си направи един /swap дял = два пъти рам паметта ти като да не е повече от 512МБ; един главен "/" дял който да е около 5ГБ и повече и един /home хоум дял, за него колкото ти сърце дава като имаш впредвид че той ще е дата дял.

За файловите системи - при /swap нямаш избор; за "/"(главния дял) и /home(домашния дял) препоръчвам или ReiserFS или Ext3

Успех

Извинявам се но не разбрах тук нищо!Просто съм новак и не съм наясно!Разбрах само че би трябвало всместо да отварям с даймон толос-а да го запиша на ДВД но аз направих точно така...дадох го на един приятел и той ми вика че трябвало да го отворя с даймона или алкохола да извадя тези неща и тогава да ги запиша на ДВД но и така не ми е ясно защо!(срава разликата в големината и същността) А и това "Burn image"?! на Нерото ли е и къде по-точно?!Така и за дяловете предварително с Win ли да ги разделя преди да съм инсталирал Linux-а(Дайте по ясни неща моля 1-во,2-ро,3-то......какво точно трябва да направя!)

Освен това свалил съм също и Mandriva free 2006-Linux които са на 3 CD-та

Кое,как и къде.....?! (предложения и инфо)

1.Записваш на диск дистрото,което ти трябва т.е. х86(ако си с 32 битова архитектура) или х86_64(ако си с 64 битова архитектура) с Неро без демон тулс.

2.Отваряш партишън меджик и:

Преоразмеряваш някой дял на който има място

Правиш 3 дяла

1-ви дял swap - който да е равен на два пъти рам паметта ти, но да не е повече от 512МБ защото няма смисъл.

2-ри дял който ще е главен около 5 ГБ с ФС Ext3 - защото партишън меджик е ограничен в потдръжката на Линукски ФС

3-ти дял който ще ти е домашен. Него също го правиш с ФС Ext3. Оставяш му място колкото ти душа даде, но не по-малко от 1-2ГБ

3.Рестартираш и влизаш в BIOS. Там отметваш: First boot device - CDROM - При повечето биоси е така.

4.Слагаш CD/DVD-то на Мандривата рестартираш и инсталатора ще се зареди.

Нататък не мога да помогна защото не съм ползвал Мандрива

Както се вижда демонтулс вобще не се вписва в играта.

Поздрави и успех

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.