Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Fujitsu Siemens Esprimo 5900 C - Компоненти

Featured Replies

Чудих се къде да сложата темата и реших ,че това тука е правилното място.Заглавието също ме затрудни да го напиша защото няма да е лесно да се обясни със него за какво става на въпрос във темата.

А сега да започна от начало.

Подариха ми вчера въпросният компютър Fujitsu Siemens Esprimo 5900 C

fujitsusiemensesprimoc5fa8.jpg

Който не е в първа младост - поне на 1 година е. На пръв поглед забелязах ,че няма CD/DVD устройство ,но това не ме впечатли ,пък и нали на харизан кон зъбите не се гледат и чак толкова не се замислих ,че това ще ми докара главоблъсканица.А самият компютър изглежда чудесно иначе , със мониторчето,клавиатурката и мишката.Всичко във един цвят и нюанс (както му казват фирмено и ново изглеждащо ,миришещо на ЦУМ ).

И първото нещо което направих беше да се опитам да си преинсталирам оперативната система.Отворих го и реших да закача едно CD/DVD устройство ,но тогава забелязах ,че захранването няма конектор за това.Има само за SATA и флопи.До тука добре ,но на дънната платка има само два SATA и един IDE конектор ( незнам ,защо конектор за флопи няма при условие ,че има на захранването . И обратното на захранването няма 4 пин конектор за CD/DVD или хард диск ,а пък на дъното има един IDE канал ). Първото нещо за което се сетих беше да сменя захранването със друго подобно ,но ударих на камък защото се оказа,че такова малко захранване няма по магазините в моят град.Побвах възможно най-малките захранвания за Barebone ,но и те бяха достатъчно голями пък и нямаха съвместиност със закачването на кутията.Следващият вариянт към който се насочих бе да сменя цялата кутия като сложа всичко в нова кутия колкото и да не ми се искаше защото отиваше подяволите хубавият външен вид на цялата система.Но се оказа ,че и във нова кутия неможе да влезне въпросната конфигурация.Защото захващането за кутията е със някакви щифтове и на всичкото отгоре разположението на панела и конекторите е такова ,че дума неможеше да става за това. По принцип DVD устройството е със големина както при лаптопите ,но се оказа ,че няма такова същото от лаптоп което да съвпадне със местоположението на захвщащите дупки.Ако беше станало щях да наглася някакси кабелите за да подам захранване към него ,щях да пригодя кабела за флопи драйва по някакав начин.,

c59001nc8.jpg

Другото интересно нещо е ,че въпросната система има вградено Intel видео 82915 GV със 910 чип ,което и то не ми е никък по вкуса и бях решил да го заменя със нещо друго по-мощно от 128 MВ и по-модерно .Е да ,ама не ,както има един лаф.Въпросното дъно има само един PCI слот и нормална видео карта няма как да се конектне към него защото изхода на кутията е на такова място ,че се получава нещо невъзможно физически.Това мисля ,че може да се пригоди със някакъв удължител ,но да си дойдеме на думата .Нямам много идея от такива фирмени машинки.Свикнал сам да си опрвям сам проблемите със нормалните компоненти и кутий ,а със тази направо удраих на камък.Заотва ще помоля за някакви идеи и линкове във мрежата от където ще може да се напазарува DVD устройство или ново захранване което да има конектор за да закачи въпросното устройство към мрежата.И за видео картата дали има някакви удължители ,който да бъдат със мека връзка защото трябва да се получи подбно нещо на буквата Г angry.gif lol това няма как да го обясня.

Разглеждах страниците за съпорт на Fujitsu Siemens но там освен драйвери , ъпгрейд за VISTA и това ...

http://support.fujitsu-siemens.com/Manuals...p?DokuID=200747

за този модел друго не намерих. Търсих из Google и Ebay.com ,но нищо не видях да се предлага за този модел като резервна железария.А ,че има такова чудо, има и на снимката се вижда и на официялният линк за съпорт се споменава това DVD устройство.

Някакви идеи ???

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.