Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за заместване на "кирилски" букви с латински

Featured Replies

Трябва ми програма ( за Windows ), която да замества "кирилските" буквите в заглавието на файл с латински : т - с "t", п - "p", ш - с "sh", и т.н. Ръчното преименуване, когато са много файловете, отнема доста време ! Искам всичко да става по-бързо. Има ли такава програма ? Благодаря предварително !

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор

Брат, ти си Бог !!! Нямаш представа колко съм ти благодарен и колко време ми спестяваш !!! Програмката е супер !!!! Да си жив и здрав и да живееш сто години !!!! Наздраве ! :):wors: :wors: :wors: :wors:

• 4 месеца по-късно...

Tемата е страхотно полезна... biggrin.gif

наистина спестява МНОООООГО ама МНООООООООООГО време... cool.gif

но искам да вметна едно допитване че скоро намерих една програмка за сменяне на символ със символ като използва regular expressions и има опция да си правиш сам скрипта по който да заменя символите...

програмата се казва "Search and Replace" - единствения недостатък е че може да търси и заменя само вътре в съдържанието на текстови файлове като .txt .htm .html и всякакви други... програмата е разработена от http://www.funduc.com/ ако евентуално някой успее да намери подобна само че за преименуване на файлове да пише...

предварително благодаря ако някой отговори и благодаря на panevdd че е намерил тази руска програмка... ;)

• 5 седмици по-късно...

Здравейте!Не напълно с тематарно съм за първи път тук и искам да ви попитам как мога да си върна програмата за кирилица.Просто ми изчезна и пиша само на латиница/в момента пиша от чужд компютър/

godlev, RusToEng Renamer си има речник на символите, който можеш да променяш както ти е удобно; ако търсиш по-прецизна или нестандартна настройка разгледай файловете rus.def и eng.user в папката на програмата.

ne7lly, кажи коя операционна система ползваш и коя точно програма за кирилица. Преди това можеш да използваш търсачката на форума - темата за кирилизацията е обсъждана многократно.

Редактирано от panevdd (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Безкрайни благодарности и от мен! След многочасов ръчен труд по преименуване на файлове гугъл ме доведе в тази тема и направо се родих cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.