Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за избор на мултифункционално устройство

Featured Replies

Разгледах предишните теми по въпроса, но повечето от тях са насочени към домашна употреба - под 1000 копия на месец.

Аз се интересувам от нещо, което е между домашната употреба и бизнеса - цена около 600-700 лева, като основно, да не казвам единствено ще се използва за копиране. Принтери има мощни, скенер се използва рядко поради естеството на работата, но копи-машината издъхва. Ще се използва единствено за документи - качеството на снимки и тн не ме интересуват.

Сега като гледам, чистите копи-машини скачат над 1000 лева, затова се интересувам от стабилно мултифункционално у-во, с лесна и разумна като цена подръжка. Спрял съм се - колебая се между тези -

1. Xerox PE220

2. Canon PC-D320 A4

3. HP M1005

4. Canon MF3220,

не се ограничавайте в препоръките само между тях.

Благодаря предварително на тези, които са издържали дългото изложение и се надявам на адекватни съвети.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Моето мнение: 2 или 4. Както вече писах в един друг форум.. :)

• 2 седмици по-късно...

Реших да си купя мултифункцион ,но не знам какъв.Искам да има повече функции,без Fax.Разгледах доста марки ,но от всичко което предлагат не знам какво да избера.Моля ви ориентирайте ме какво да търся и за какви екстри да питам. :)

аз си купих от тук един brother dcp-130c и съм горе-долу доволен - не мога да ти каже цена на консумативите, защото още не съм ги сменял. Хубав също е HP - около 130 лв май беше

иначе като функции - гледаш как работи в действителност, скъпи ли му са консумативите, има ли четец за карти - ако ще ги ползваш, бързината - индивидуално

Lexmark - работи добре и консумативите са евтини , ако това има значение за тебе !!!!!!!!!!!!!!

Като че ли в момента най-добри (обобщено - цена, качество и екстри) са моделите на Brother - пр. DCP-115C. "Братчетата" си имат четец за мемори карти, четири мастилници (CMYK),мастилниците им (черна LC900BK) са с капацитет за 500 страници (при запълване на листа 5% мисля че беше).Цена на оригинална черна мастилница - около 35лв., цветните са по 25лв, неоригинални - към 7лв. за черна и цветни. Недостатък е че когато свърши някоя цветните мастилници, устройството отказва да печата дори само черно. Проблемът се отстранява лесно - понеже нивото на мастилото се засича със фото джиджавка, облепяш прозрачната страна на мастилницата плътно с изолирбанд :) . Качеството също бива.

ПС. Иначе аз съм фен на Canon, но последните им модели са оборудвани не с обикновени мастилници (както беше до сега), а с нови касети, за които едва ли ще има заместители, а за момента даже и оригинални не се намират, така че най-евтиното решение ще са спринцовките :wors: .

Благодаря ви за съветите,работата е там ,че аз съм в Испания и цените за които говорите са доста различни ,но все пак това което ми казвате е много полезно. :)

Изобщо не съм сагласен за Brother и Lexmark.

Трябва ли ти цветно - сиреч дали да е мастило струйно или лазерно?

Откъде да знам бе човек какво ми трябва .Смятам да го ползвам за снимки,да си копирам документи,за обложки и др. подобни.Хабер си нямам какъв трябва да бъде.Трябва ми за домашни нужди,не се нуждая от най-доброто, просто да е добро и ефикасно(и евтино по възможност-до 150-180евро)Не искам да затварям 500 евро за нещо дето ще го ползвам 5 пъти в годината. cool.gif

Редактирано от fantom (преглед на промените)

При този бюджет, който си приготвил мога да ти препоръчам Canon Pixma MP510 - повече информация ТУК.

Изобщо не съм сагласен за Brother и Lexmark.

Трябва ли ти цветно - сиреч дали да е мастило струйно или лазерно?

И защо не си съгласен за Brother или само по принцип си говориш ?

От година и половина съм с DCP-110C. Никакви проблеми. Евтини консумативи - около 7 лв. касетата неоригиналните.

Отделни касети - коя друга многофункционалка от този клас идва с отделни мастилници ??? Печата какво ти душа иска. Бърз и добър скенер , не е идеален, но за толкова пари това е. Единствената забележка - сравнително бавен печат при фотохартия.

Като обобщение - този серия многофункционалки на Brother се оказаха изнендващо добри.

@fantom - провери си цените в Испания на принтерите и консумативите и си направи сам извода.

При този бюджет, който си приготвил мога да ти препоръчам Canon Pixma MP510 - повече информация ТУК.

Определено е прав. Подарих същия модел на моите роднини и са много доволни. Цените на мастилниците е 23лв. с ДДС.

Цените са същите само ,че в евро,но това е -ще плащам.Още се двоумя ,като го купя ще ви кажа какво съм взел.Благодаря ви! :speak:

И аз бих препоръчал Canon.

lordjohn, само един въпрос ще ти задам: Сменял ли си глава? Не патронче (LC 900 мисля че са твоите), а глава. Цената е безбожна. Да не говорим че уж оторизираните сервизи отказват рекламации от този сорт. Пък и да не говорим че на склад главите са крайно недостатъчно. Ако желаете мога да ви споделя по темата моя опит, но да не ставам досаден.

При HP вярно че не са всички 4 цвята отделно, но поне дюзте които печатат са на самите мастилници.

Но каквото и да си говорим винаги ощетен е потребителя - сиреч ние дето плащаме.

И аз бих препоръчал Canon.

lordjohn, само един въпрос ще ти задам: Сменял ли си глава? Не патронче (LC 900 мисля че са твоите), а глава. Цената е безбожна. Да не говорим че уж оторизираните сервизи отказват рекламации от този сорт. Пък и да не говорим че на склад главите са крайно недостатъчно. Ако желаете мога да ви споделя по темата моя опит, но да не ставам досаден.

При HP вярно че не са всички 4 цвята отделно, но поне дюзте които печатат са на самите мастилници.

Но каквото и да си говорим винаги ощетен е потребителя - сиреч ние дето плащаме.

Знаеш ли след колко време се сменя глава?

Ще ти кажа.....след достатъчно дълъг период от време след който ще си купиш нещо ново и по-модерно!!!

ivo23, според мен взе да се заяждаш с мене. Мога да ти споделя само че в офиса си има точно 2 броя Brother - MFC 580 и MFC 590 и двата на под 1000 копия и двата са с изгорели глави. Само за справка - главата струва около 140 лева без ДДС. За какъв Brother говорим тогава?

И какво значи "достатъчно дълъг период от време" - тури му пепел, ако на всеки 1000 копия трябва да се дават по 140 лв без ддс за нова глава.

• 3 месеца по-късно...

Привет на всички.Смятам да си вземам скоро мултифункционално устройство за домашна употреба.За сега съм се спрял на HP Deskjet F2180 . Цената му е 125лв. на промоция в Техномаркет.Кажете си мнението за него...

Аз го имам същото но моето е Canon Pixma MP 160.

Принтер скенер и копир.Много съм доволен от него.Взех го преди няколко дена от Метро 1 в София за около 130 лева.Може и по-евтино да е било.Човекът в магазина ми каза че консумативите му са били етини(имаше същото но с марка HP но беше по-скъпо и човекът ми каза че мастилото му било по-скъпо също).

• 7 месеца по-късно...

Здравейте,

и аз моля за помощ. Трябва ми мултифункционално устройство. Напълно некомпетентна съм, а в интернет пространството моделите и модификациите са много. Разгледах темите по въпроса във форума, но препоръките, който са дадени са предимно за техника за дома /дано не бъркам ;) / Това, което научих - трябва ми лазерен принтер с копир, скенер и факс. По възможност да има и цветен копир с отделни тонери, кутии за зареждане или както се казват за цена до 900 лв. Моля, насочете ме към марка и модел.

Благодаря предварително :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.