Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя игра в реално време

Featured Replies

Рових се във форума и пробвах с търсачката но неможах да намеря тема за игри в реално време. Въпроса ми е следния, как мога да си направя ИГРА в реално време и да я пусна в интернет, примерно като: www.hanovete.com www.bitka.net и т.н. Ако някой си има на идея и ако има свободно време да разясни как става всичко ще съм много благодарен :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Лесно е. Взимаш няколко дебели книги за SQL бази данни (в частност mysql), PHP, JavaScript. Скъсваш си г**а от четене и работа и след година две си правиш игра. Ако не ти се плаща за картинките - учиш и PhotoShop да си ги направиш сам.

... mircata Има готови игри. не мога да ти дам точно линк. Теглиш я променяш я малко по твой вкус и това е :speak: вече я пускаш в интернет след което тестваш 1 2 дена и ако сичко си е наред разпространяваш линка.

... mircata

Има готови игри. не мога да ти дам точно линк.

Теглиш я променяш я малко по твой вкус и това е :speak:

вече я пускаш в интернет след което тестваш 1 2 дена и ако сичко си е наред разпространяваш линка.

Да и шанса да привлчееш някой, с нещо дето го е видял 1000 пъти преди това е малък. Идеята е да предложиш нещо ново, което да е не на 90% изкопирано от някъде си другаде. Поне аз така си мисля.
  • Автор

Най добре е да си го направиш сам, Аз затова питам дали някой може да обясни горе долу как става или да даде линк към обяснение, или готови направени. Ако има готови направени да се види как става самата техника горе долу ще може да се оправин даден човек ако има желание :rolleyes:

Я дайте насам. Така се започва гледаш готови работи ала бала да видиш как става работата. Никой не е сигорен дали ще стане. Така че дайте линка за готовата игра да се учим така е най-лесно. Някаде 4-5 клас се бях зарибил (не че още не съм де но вече знам 60% от нещата за правенето на сайтове и си ги прая сам) да правя сайтове с един мой приател но лошото беше че той беше в България а аз тъкмо се бях приместил с САЩ. И ся той си взе книги и почна да учи аз викам мн скъпо да поръчвам от БГ а пък все още не разбирам достатъчно Английски. За това почнах да сейфам готови сайтове и леко да им по изменям кода като и гледах какво са сложили и създателите и така накрая аз вече когато имах някъква базза на която мога да стъпя направих сайт на класа а пък моя приятел .... той не бе даже и посредата на тая книга. И от тогава си знам когато прая нещо 100 пъти по бързо ще се науча ако видя другите как го правят отколкото да хващам книги дебели 10 см и нищо да не знам накрая след като ги прочета. Така че давайте тея кодове да се учим да ги променяме на първо време даже и да са на 90% скоро ще станат 80-70 и така лека по лека ще дойте момента в който всичко което е играта е направено от мен.

dragonprime.net - ами това е сайта на една от най-известните игри.... :rolleyes: легендата за зеления дракон. мисля, че след като се регистрираш можеш да теглиш source code-a на играта... Но общо взето за да направиш своя собствена, ти трябват доста умения.....

Благодаря еми както казах на пъвро време готова после ще я променя. Накрая като прегледам целия код може и аз да напиша нещо мое.

Я дайте насам. Така се започва гледаш готови работи ала бала да видиш как става работата. Никой не е сигорен дали ще стане. Така че дайте линка за готовата игра да се учим така е най-лесно. Някаде 4-5 клас се бях зарибил (не че още не съм де но вече знам 60% от нещата за правенето на сайтове и си ги прая сам) да правя сайтове с един мой приател но лошото беше че той беше в България а аз тъкмо се бях приместил с САЩ. И ся той си взе книги и почна да учи аз викам мн скъпо да поръчвам от БГ а пък все още не разбирам достатъчно Английски. За това почнах да сейфам готови сайтове и леко да им по изменям кода като и гледах какво са сложили и създателите и така накрая аз вече когато имах някъква базза на която мога да стъпя направих сайт на класа а пък моя приятел .... той не бе даже и посредата на тая книга. И от тогава си знам когато прая нещо 100 пъти по бързо ще се науча ако видя другите как го правят отколкото да хващам книги дебели 10 см и нищо да не знам накрая след като ги прочета. Така че давайте тея кодове да се учим да ги променяме на първо време даже и да са на 90% скоро ще станат 80-70 и така лека по лека ще дойте момента в който всичко което е играта е направено от мен.

демек сам не можеш да напишеш 1 ред :wors:

демек сам не можеш да напишеш 1 ред :wors:

:wors: :wors:

демек сам не можеш да напишеш 1 ред :P

Публикувано изображение Мога имам 2-3 сайта зад гърба си. Нооооо все провалени историй и съм ги изтрил да не ме дразнят. От ся нататък сично ще го прая с готови системи защото е по лесно ако тряя малко ще попроменя кода ама няма се занимавам с ръчно писане поне за сега. Пиша 20 часа един код накрая тъкмо се кефя че най накрая е станал иии гледам някой Приятел си инсталнал е107 и за 1 час направил много по хубав сайт.

Я дайте някой друг линк към друг скрипт че тука нещо не намирам от къде да го изтегля.

Тези бисери, които ее3 ги е написал няма изобщо да ги коментирам, такива неща може да ги напише човек, които си няма никаква представа за какво става въпрос .ее3 първо HTML-а не е програмиране! Аз преди когато бях тръгнал да уча XHTML и минах книгата за 2 седмици и можех да правя някакви по-прости сайтове, а ти сигурно след втория месец на гледане и маене си разбрал как се правят хипер линкове Публикувано изображение . Бях прочел някъде мисълта: "Два часа четене, спестява 2 месеца цъкане с мишката" (или нещо такова), което е на 100% вярно. Вярно е че с практика най-много се научава, но без теория си за никъде. И аз когато бях 2-3 клас си мислих, че правенето на игри е много лесно, но това всъщност изобщо не е така. Второ повечето игри са лицензирани и ако тръгнеш да ги копираш и да ги препяваш, ако те хванат, ще прекараш няколко годинки на топло :yanim: . Трето трябва да имаш огромни знания, доста години практика и доста финанси, за да успееш да напрявиш нещо подобно. Поинтересувай се за бюджета за направата на подобна игра, сигурен съм, че ще останеш доста изненадан! Ако искаш да ставаш програмист ще трябва да положиш доста усилия, има доста такива теми в форума как да започнем и т.н.

Пожелавам ти успех в твоето начинание и ще се радвам много, ако направиш нещо стойносто.

Редактирано от diavolo_vam (преглед на промените)

Аз имам една идея за онлине игра, а именно БЕЛОТ. Проблемът е, че са ми малко познанията по photoshop ( не, че ги нямам, просто не са толкова advanced ), за да си направя картинките. Другото, което ме спира е, че сигурно трябва да е на flash, а аз не разбирам от флаш, а само по php i mysql и май ще си остана с идеята,

Аз имам една идея за онлине игра, а именно БЕЛОТ. Проблемът е, че са ми малко познанията по photoshop ( не, че ги нямам, просто не са толкова advanced ), за да си направя картинките. Другото, което ме спира е, че сигурно трябва да е на flash, а аз не разбирам от флаш, а само по php i mysql и май ще си остана с идеята,

Единственото, което ти остава да научиш, е JavaScript и оттам AJAX технологията. С отлични познания по HTML, CSS, JavaScript (+AJAX), PHP и MySQL може да си спретнеш едно белотче - както направих аз. Имах намерение да пускам сайт с онлайн игри на карти, но ме изпревариха.

• 2 седмици по-късно...

ако още си навит, пиши ми на мейла, може да се каже че разбирам от фотошоп и ще мога да ти помогна със рисунките e-mail: [email protected]

• 1 година по-късно...

Рових се във форума и пробвах с търсачката но неможах да намеря тема за игри в реално време. Въпроса ми е следния, как мога да си направя ИГРА в реално време и да я пусна в интернет, примерно като: www.hanovete.com www.bitka.net и т.н. Ако някой си има на идея и ако има свободно време да разясни как става всичко ще съм много благодарен :wors:

Иаз търся отдавна намерих една ама не пращаше e-mail за потвърждаване на регистрацията. Публикувано изображение

• 3 години по-късно...

от къде мога да си изтеглям Reality Factory 2 мъчих си цял ден но неможах да го намеря

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.