Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пак за Регистър БГ

Featured Replies

Здравейте,

интересува ме мнението ви за Регистър БГ и дали ще бъде подкрепена от достатъчно фирми и хора евентуална инициатива за ределегиране на домейните .bg на друга организация?

Здравейте,

интересува ме мнението ви за Регистър БГ и дали ще бъде подкрепена от достатъчно фирми и хора евентуална инициатива за ределегиране на домейните .bg на друга организация?

Питай Вени Марковски и Димитър Ганчев от bol.bg. Те уж бяха големи инициатори на тази идея, ама нещо... angry.gif

• Автор
Питай Вени Марковски и Димитър Ганчев от bol.bg. Те уж бяха големи инициатори на тази идея, ама нещо... angry.gif

Говорих с Вени, нещата там са "леко" замръзнали.

Но се отваря възможност да ги "размразим" - за целта е необходима подкрепа от "българската Интернет общност".

Ами Българска Интернет Общност = Д. Ганчев

• Автор
Ами Българска Интернет Общност = Д. Ганчев

Не точно.

Българската Интернет общност като цяло.

Не точно.

Българската Интернет общност като цяло.

Не те разбрах. Помислих си Българска Интернет Асоциация... :yanim:

Ами добре ще е да се смени системата на монопол над .bg домейните, защото то е срамота направо. Във всяка друга страна се стимулира ползването на техни си домейни, а само тук те убиват с високи такси. Дори в някоя европейска държава бяха безплатни домейните, ако не се лъжа в Чехия всеки гражданин може да регистрира безплатно домейн .cz

• Автор
Не те разбрах. Помислих си Българска Интернет Асоциация... :yanim:

Ами добре ще е да се смени системата на монопол над .bg домейните, защото то е срамота направо. Във всяка друга страна се стимулира ползването на техни си домейни, а само тук те убиват с високи такси. Дори в някоя европейска държава бяха безплатни домейните, ако не се лъжа в Чехия всеки гражданин може да регистрира безплатно домейн .cz

Чехия, Хърватия и т.н

А таксите са най-малкия проблем за съжаление. sad.gif

Подкрепа от фирми от финансова гледна точка ли ви трябва? Ако да, със сигурност ще се намерят спонсори.

А обикновения интернет потребител, не знам точно, как може да подкрепи подобна инициатива, но съм сигурен, че повечето в този форум ще са с 2 ръце и 2 крака ЗА :yanim:

• Автор
Подкрепа от фирми от финансова гледна точка ли ви трябва? Ако да, със сигурност ще се намерят спонсори.

А обикновения интернет потребител, не знам точно, как може да подкрепи подобна инициатива, но съм сигурен, че повечето в този форум ще са с 2 ръце и 2 крака ЗА :wors:

Финансовата част все ще я нагодим. :yanim:

Въпросът е в подкрепата - трябва да се докаже пред IANA (организацията, отговорна за разпределянето на държавните TLD), че Регистър БГ нямат подкрепата на българската Интернет общност и тогава ще започнат процедура по ределегиране.

:yanim: Група хора, достатъчно добре запозната с положението, трябва да изготви стратегия "Как да бъде гътнат Регистър БГ". Подкрепата на повечето потребители на Интернет в България е сигурна.

biggrin.gif На мен лично ми е доста мъгляво какво точно може да се направи.

:wors: Аз съм "за"! Успех в начинанието!!!

Възможно е някаква петиция да се направи, но дали ще е достатъчна...

Защо да си купя "bg" за 50 лева като мога да си взема "com" за 12-13 лв.Наскоро трябваше да купувам два домейна и имах желание единия да е "bg",уви цената ме отказа и взех "com" и "net".Би трябвало нашите да са по-евтини.

Защо да си купя "bg" за 50 лева като мога да си взема "com" за 12-13 лв.Наскоро трябваше да купувам два домейна и имах желание единия да е "bg",уви цената ме отказа и взех "com" и "net".Би трябвало нашите да са по-евтини.

Защото в повечето случаи ком е заето и е много по-престижно да имаш домейн например dragozow.bg отколкото например dragozow-bg.com или dragozow-bg-sofia-mladost.com. Да не говорим, че понякога е много по логично домейна да е bg. И в този ред на мисли, не съм убеден, че bg трябва да е по-евтин. Ако се занимаваш със сериозен бизнес и нямаш 50 лева да регистрираш bg, това е друг случай...

Аз не мисля че е въпрос на престиж да вземеш "bg" пред "com".Просто сайта имаше българска версия и исках да има "бг".

по-престижно - определено не,но по-уникално - определено ДА.

цената не е проблем,ами условията при подписване с регистър.бг ме дразнят лично,такива измекерии няма в никои друг домейн регистратор /освен в най-екзотичните,които почти няма регистрирани/ .

сорка, но факт е, че засега .bg зоната е сравнително чиста, за разлика от .com, например. пълно е със сайтове доблажи на популярни такива gamebookers.com - gayhookers.com

лично аз не бих искал всеки с 20 лева в джоба да може да си регистрира .bg домейн. малко са нъпълно случайните играчи при .бг

Защото в повечето случаи ком е заето и е много по-престижно да имаш домейн например dragozow.bg отколкото например dragozow-bg.com или dragozow-bg-sofia-mladost.com. Да не говорим, че понякога е много по логично домейна да е bg. И в този ред на мисли, не съм убеден, че bg трябва да е по-евтин. Ако се занимаваш със сериозен бизнес и нямаш 50 лева да регистрираш bg, това е друг случай...

анджак де и на мен ми се струва, че правилата при .bg трябва да са затегнати на макс

Нова фирма обещава бърза и безпроблемна регистрация на .bg домейни

Нова ИТ фирма у нас предлага бърза, лесна и без правно основание регистрация на домейни в областта „.bg“. Имена на фирми, на събития, на формални групи от лица, стопански и частни инициативи, както и всичко, което Интернет-потребителите могат да си пожелаят, могат да се регистрират в българския домейн само за няколко часа, категорично е съобщението на сайта на фирмата - „Бизнес Технолоджи“.

„Ако някой от вас е имал намерение да регистрира домейн в областта .БГ, навярно се е сблъсквал със същността на въпроса. Ще подминем без коментар условията налагани от "Регистър БГ" ООД за регистрация на домейн. Услугата, която предлага "Бизнес Технолоджи" е гъвкава, конкурентоспособна и отговаря на всички нормативни изисквания“, се казва на сайта. Според анонса, не е необходимо „правно основание“ за регистрацията на домейн. Тези, които се регистрират до края на март, ще се възползват и от промоция – 2 месеца безплатен хостинг.

Мистериозната компания е разпратила до редица сайтове в българското Интернет пространство покана да й доведат потребители и да получат комисионна за всеки от тях. „Можете да поставите текст на вашия сайт с което да съобщите за наличието на тази услуга и начина, по който желаете да осъществяват контакт желаещите да резервират домейн. След това ни изпратете мейл с данните, които са необходими за регистрация и ние ще ви изплатим комисион в размер на 14.90 лв“, гласи поканата за партньорство. Според нея, парите се изплащат до 30 минути след изпращане на необходимите данни, като сумата се дава дори в случаите на промоция, когато домейнът е безплатен за клиентa.

Секцията за контакти на новата фирма е лаконична. Връзките се свеждат до номер на мобилен телефон, мейл и ICQ. Данните в Интернет-регистрите са скрити. Сайтът на самата фирма е регистриран едва преди два дена – на 26 февруари.По отношение на твърденето, че не е необходимо правно основание за регистрацията, обяснението на фирмата е: „Създава се юридическо лице с името на вашата идея/фирма с помощта на наши адвокати и специално организирани за целта лица (нотариуси, счетоводители, банкови служители, административни лица и др.), след което се регистрира име с името на новата фирма и по този начин получаваме собствеността върху домейна“. Според тях, услугата е напълно законна.

В таксата за регистрация (127.90 лв + 70 лв такса з а домейна) се включват възнаграждения на адвокати, нотариуси, банкови преводи, административни такси, комисионни на представители и възнаграждение за „Бизнес Технолоджи“.

computerworld

:ph34r: Dragozov, има нещо гнило в новопоявилата се фирма, но това е само мое усещане и не мога да го докажа.
:yanim: Dragozov, има нещо гнило в новопоявилата се фирма, но това е само мое усещане и не мога да го докажа.

И да има не ми пука,няма да си купя "бг" за 30-40 лева и плюя на него.След това ще си купя пак "ком" за 15 лева.Как пък в България всичко е по-скъпо бе?

И аз мисля, че има нещо гнило... И до сега нещата са гнили, ама защо да ги правим още по-гнили, а? Колкото до цената, както каза и колегата cymen, аз лично бих предпочел даже още да поскъпнат, само и само да не са достъпни за щяло и нещяло. 30-40 или 100 лв. определено са малко... Критериите също не трябва да се променят. Който има желание и интерес, ще регистрира, а не да се навъдят милион домейни, собствениците на някои от които да чакат да ги препродадът. Който не иска, ето, има .com за по 10, 5 или 20 лева... Сигурно и там могат все още могат да се правят спекули, ама едва ли...

И да има не ми пука,няма да си купя "бг" за 30-40 лева и плюя на него.След това ще си купя пак "ком" за 15 лева.Как пък в България всичко е по-скъпо бе?

:help: За скъпотията в България има доста причини. Когато Господ е раздавал качествата "алчност" и "завистливост", изглежда е разсипал половината кофа по нашите земи. В другия случай, когато е изливал качествата "прозорливост" и "благоразумие" е изтървал само няколко капки.

:help: Основната част от купувачите не са наясно какво купуват и колко струва то по света.

:) Търговците често не знаят какво точно продават. Още по-малко имат представа колко време още ще имат възможност да го продават.

Обусловената от историческото ни развитие икономическа неграмотност на българина се експлоатира двустранно. laugh.gif

Не е така.

В Италия .it домейн струва 28.00 ?

В Унгария .hu 28.00 ?

В Швеция .se 48.00 ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.