Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отскоро с реален IP

Featured Replies

Преди няколко дни получих реален ИП от доставчика. Имам рутер с няколко отворени порта. На майтап си написах IP-то в браузъра и ми излезе конфигурационата страница на моят SPA3102. Сложих пароли и се успокоих. Когато напиша само адреса, кой порт се използва за достъп? 8080? Имам един вътрешен FTP сървър с web interface. Как като напиша IP да ми се отваря неговата страница, а не тази на Sipura-та? Кой порт да forward-на?

• 2 седмици по-късно...
Преди няколко дни получих реален ИП от доставчика......

Какво означава "реален IP" ?

Моят IP е динамичен.Какви са предимствата и недостатъците на динамичния IP ?

Преди няколко дни получих реален ИП от доставчика. Имам рутер с няколко отворени порта. На майтап си написах IP-то в браузъра и ми излезе конфигурационата страница на моят SPA3102. Сложих пароли и се успокоих. Когато напиша само адреса, кой порт се използва за достъп? 8080? Имам един вътрешен FTP сървър с web interface. Как като напиша IP да ми се отваря неговата страница, а не тази на Sipura-та? Кой порт да forward-на?

80 or 443 (SSL)

порт 21 FTP

порт 80 www

RFC 1700

Какво означава "реален IP" ?

Моят IP е динамичен.Какви са предимствата и недостатъците на динамичния IP ?

Реален IP е че е видим на вън а не стой зад сървър а динамичният IP адрес е променлив :ph34r:

Реален IP е че е видим на вън а не стой зад сървър а динамичният IP адрес е променлив ;)

Благодаря.Да, аз виждам, че с всяко изкючване и включване на модема IP-то ми се променя, но какви са предимствата и недостатъците на това.Например доколкото знам фирмените компютри имат постоянни IP-та.

Какво губя или печеля от това, че моето IP е динамично?

Благодаря.Да, аз виждам, че с всяко изкючване и включване на модема IP-то ми се променя, но какви са предимствата и недостатъците на това.Например доколкото знам фирмените компютри имат постоянни IP-та.

Какво губя или печеля от това, че моето IP е динамично?

ами печелиш това че няма нужда да го настройваш на ръка а си става автоматично и администраторите се грижат за това. Губиш възможността (лесно) да си пуснеш собствена услуга, като уеб сървър (не че не се решава с динамични DNS, но...)

Не си прав за корпоративните машини. Там динамичното раздаване на адреси е най-разпространено (Облекчава админа да не ходи да конфигурира машина по машина)

Реален IP е че е видим на вън а не стой зад сървър а динамичният IP адрес е променлив ;)

това въобще не е вярно! аз съм с 9.158.162.46, но не съм видим отвън

Реалните адреси се маршрутизиран, докато частните не

A как мога да идентифицирам този, който редовно ми отваря някои пощи или прави неуспешни опити да отвори други.Някои пък са ми направо изртрити или блокирани (чрез смяна на паролата) ?

Може ли това да стане по IP-то му и да поискам да бъде блокиран достъпът на неговото IP до пощите ми?

А ако IP-то му е динамично? Има ли друг начин да го идентифицирам освен по IP-то?

(Повечето ми пощи са в gmail.com)

И още, какви слабости сте открили в gmail и как мога да се да се предпазя от взлом?

Редактирано от EUV (преглед на промените)

A как мога да идентифицирам този, който редовно ми отваря някои пощи или прави неуспешни опити да отвори други.Някои пък са ми направо изртрити или блокирани (чрез смяна на паролата) ?

Може ли това да стане по IP-то му и да поискам да бъде блокиран достъпът на неговото IP до пощите ми?

А ако IP-то му е динамично? Има ли друг начин да го идентифицирам освен по IP-то?

(Повечето ми пощи са в gmail.com)

И още, какви слабости сте открили в gmail и как мога да се да се предпазя от взлом?

Ами при пощите,много от потребителите,не си затварят пощата през ИЗХОД,ами направо си затварят страницата.Доста елементарен проблем,ама като гледам колко много хора го правят!!! Това е само един от начина,за взлом.

Като,не искаш да ти се бъркат -сложи си една читава стена ,например Касперски Атихакер,мини в стелт режим,и никой няма даже да те вижда.

А бе я по-добре виж темите за защита на компа!

Редактирано от dred (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.