Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много интересен вирус :)

Featured Replies

Преди време ми свърши trial версията на avg и докато си "купя" serial лепнах някаква гадина. След това всички опити да се сложи друга антивирсуна завършваха със забиване на програмата. Сканирах windows-кия дял под Линукс със avg и clamav, но те не намериха вируси и за това преинсталирах целия win. Странното е, че дори при нова инсталация проблемите продължават. NOD 32 и Zone Alarm успяват да се инсталират, но крашват при опит за сканиране. Avg въобще не може да се инсталира. Преди време се играх с boot.ini и направих, така че когато се избере win от grub да се появява още един надпис, който пита потребителя дали е сигурен, че иска да пусне win. Та идеята ми е, че тези настройки са се запазили дори след като форматирах дяла и предполагам, че гадината се е загнездила някъде там. Преди да преинсталирам вируса ми беше прецакал boot manager-а и въобще не можеше да се статира win-a, аз го оправих, но това още един път потвърждава предположението ми, че гадината е някъде там. Другите ми дялове са ext3 и win-a няма права за писане върху тях, тоест не може да е там. Линукс-а същу няма права за писане върху ntfs дяла, тоест не може той да го е заразил.

Някой има ли идея как може да се оттърва от това чудо ? За пръв път виждам толкова упорит вирус.

П.П. Странното е, че хем ме е яд хем искам да се запозная с автора на това нещо :yanim:

Всички версии на AVG променят буут-записа и си качват препратка към свой мениджър за начално сканиране на активния дял. При нова инсталация аз задължително изтривам стария дял и го създавам на ново. Ефекта е чист буут запис. С оглед на изложеното е възможно да е останал променен... И дори да прави опит за зареждане на старата AVG. Ти изтри ли дяла преди форматиране ? Според мен лекарството е една нова инсталация по правилния начин или анализ на буут записа с някакво тулсче за решаване на проблема. По възможност сканиране на диска на друг комп. Но едва ли има някаква гадинка. А за среща с автора - просто забрави :ph34r:

• Автор

Не съм го изтрил, а само го преформатирах.

Това с avg не ми стана особено ясно, ако се опитва да зарежда стартото avg това как може да се отрази на работата на програмите при вече стартиран win? Защото те постоянно крашват и то на някакъв много странен принцип, който още не мога да схвана.

Ще препоръчаш ли някакво tool-че за анализиране на boot записа защото никога не съм правил подобно нещо и не се сещам за някаква такава програма. Мързи ме да преинсталирам пак, но ако това е единственото решение.... :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.