Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кирилизиране на субтитри при конвертитане от AVI => DVD

Featured Replies

Конвертирам AVI в DVD формат за да мога да ги гледам на домашното си DVD. Използвам VSO ConvertXtoDVD и Subtitle Workshop както е описано от Калоян Драгозов(dragozow) тук, но субтитрите продължават да излизат като маймуни. Когато филма е още в AVI формат, нямам проблем със субтитрите, виждат се нормално. Но когато го конвертирам в DVD и го пусна на компютъра също ми излизат маймуни както на DVD плейъра. Някакви идеи?

Конвертирам AVI в DVD формат за да мога да ги гледам на домашното си DVD. Използвам VSO ConvertXtoDVD и Subtitle Workshop както е описано от Калоян Драгозов(dragozow) тук, но субтитрите продължават да излизат като маймуни. Когато филма е още в AVI формат, нямам проблем със субтитрите, виждат се нормално. Но когато го конвертирам в DVD и го пусна на компютъра също ми излизат маймуни както на DVD плейъра. Някакви идеи?

Явно пропускаш нещо. При Subtitle Workshop сложил ли си отметка на cyrillic? При ConvertXtoDVD сложил ли си default language на bulgarian, а character set на russian charset?

Явно пропускаш нещо. При Subtitle Workshop сложил ли си отметка на cyrillic? При ConvertXtoDVD сложил ли си default language на bulgarian, а character set на russian charset?

Именно тука би трябвало да е проблема.

• Автор

При SW използвам същите опции както е описано в статията. При ConvertXtoDVD dehault language е български, code page ANSI - Cyrillic (не съм сигурен дали е правилно да е това?), но не мога да сменя character set на RUSSIAN_CHARSET. Когато натисна OK и след това се върна обратно да проверя, продължава да стои ANSI_CHARSET.

При SW използвам същите опции както е описано в статията. При ConvertXtoDVD dehault language е български, code page ANSI - Cyrillic (не съм сигурен дали е правилно да е това?), но не мога да сменя character set на RUSSIAN_CHARSET. Когато натисна OK и след това се върна обратно да проверя, продължава да стои ANSI_CHARSET.

На превю-то при избора на шрифт излиза ли на маймуни? Да не опитваш с някой, който не поддържа кирилица? По default е Tahoma.

• Автор
На превю-то при избора на шрифт излиза ли на маймуни? Да не опитваш с някой, който не поддържа кирилица? По default е Tahoma.

Използвам Tahoma, на preview-то излизат нормално.

И все пак: след като конвертираш субтитрите със Subtitle Workshop в .srt формат, всичко наред ли е?

Да не би пък проблема да е във версията на ConvertXtoDVD, която ползуваш? Много са ми съмнителни с техните 5-6 нови версии месечно.

Аз използувам v. 2.1.1.150 и нямам такива проблеми. Има я в bgshare.com със всичко необходимо. Потърси я и я свали, ако искаш да пробваш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.