Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за тестване на интернет връзката

Featured Replies

:yanim: Здравейте!

За съжаление не открих и в тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...amp;hl=netmeter това, което търся. NetMeter и DuMeter са монитори на up и down скоростта от дадения компютър. Предполагам, че и другите споменати програми вършат същото, но на мен ми трябва друго.

Имам нужда от тестова програма, която да ми даде точните характеристики на предоставената ми от моя ISP връзка към Мрежата: максимална up и down скорост, средна максимална скорост за даден период от време, включително и за денонощие, и други благини. :speak:

Причината: Моят интернет доставчик твърди, че са ми предоставени 3 МВ/сек up или down в БГ. Често свалям (торенти, DC) със скорост около посочената, но ъплоудът ми изглежда трагично - около 110 КВ/сек (подозрително константен максимум), дори и когато не свалям нищо в момента. Този проблем не съществуваше преди месец или два. Тогава отделни хора сваляха от мен и с над 2 МВ/сек.

Мисля, че не е справедливо да има такава разлика между Download и Upload скорост. Трябва и хората, които свалят от мен, да се радват на добра скорост.

На тези, които биха се замислили за евентуалните причини за слабия ъплоуд, предлагам да изключим:

- вида на торент- или ДЦ клиента

- увеличаване на броя на потребителите в моя LAN

- "вредители", настанили се в моя компютър

- отдавна непреинсталирана или зле поддържана ОС

Операционната система при мен е WIN XP SP2.

:speak: Благодаря предварително на всички!

:yanim: Здравейте!

За съжаление не открих и в тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...amp;hl=netmeter това, което търся. NetMeter и DuMeter са монитори на up и down скоростта от дадения компютър. Предполагам, че и другите споменати програми вършат същото, но на мен ми трябва друго.

Имам нужда от тестова програма, която да ми даде точните характеристики на предоставената ми от моя ISP връзка към Мрежата: максимална up и down скорост, средна максимална скорост за даден период от време, включително и за денонощие, и други благини. :speak:

Причината: Моят интернет доставчик твърди, че са ми предоставени 3 МВ/сек up или down в БГ. Често свалям (торенти, DC) със скорост около посочената, но ъплоудът ми изглежда трагично - около 110 КВ/сек (подозрително константен максимум), дори и когато не свалям нищо в момента. Този проблем не съществуваше преди месец или два. Тогава отделни хора сваляха от мен и с над 2 МВ/сек.

Мисля, че не е справедливо да има такава разлика между Download и Upload скорост. Трябва и хората, които свалят от мен, да се радват на добра скорост.

На тези, които биха се замислили за евентуалните причини за слабия ъплоуд, предлагам да изключим:

- вида на торент- или ДЦ клиента

- увеличаване на броя на потребителите в моя LAN

- "вредители", настанили се в моя компютър

- отдавна непреинсталирана или зле поддържана ОС

Операционната система при мен е WIN XP SP2.

:speak: Благодаря предварително на всички!

Не мисля, че след като са ти посочили тази скорост на доунлоуд трябва да търсиш същата за ъплоуд. Тя винаги е по ниска. Така мисля. :wors:

Не мисля, че след като са ти посочили тази скорост на доунлоуд трябва да търсиш същата за ъплоуд. Тя винаги е по ниска. Така мисля. :yanim:

Не е винаги по-ниска. Зависи от доставчика.

А за статистика на трафика може да се пробва с NetLimiter

• Автор
Не мисля, че след като са ти посочили тази скорост на доунлоуд трябва да търсиш същата за ъплоуд. Тя винаги е по ниска. Така мисля. :wors:

:yanim: Дълго време (години) имах равни скорости при ъплоуд и даунлоуд, които с времето постепенно нарастваха. Доставчикът ми твърди, че оттогава нищо не се е променило и не е слагал ограничения. Искам да установя будалкат ли ме.

Не е винаги по-ниска. Зависи от доставчика.

А за статистика на трафика може да се пробва с NetLimiter

:wors: NetLimiter може да води статистика на текущата обмяна, може да ограничава скоростта, но не е по силите й да прави тестове за максимална скорост в посока навън и навътре.

Здравейте всички.... :headphones:

съветвам те да си поиграеш малко с този сайт...

Дава възможност за определени изводи.

Успех cool.gif

• Автор
Здравейте всички.... :yanim:

съветвам те да си поиграеш малко с този сайт...

Дава възможност за определени изводи.

Успех cool.gif

:clap: Благодаря за идеята, но проблемът ми не е с международния нет, а с ъплоуда в БГ.

Даденото от теб не ми върши работа:

5	 1 ms	 1 ms	<1 ms  213.16.50.249

6	 1 ms	 1 ms	 1 ms  138-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.138]

7	 29 ms	29 ms	29 ms  212.200.237.129

8	 31 ms	32 ms	30 ms  bpt-b2-link.telia.net [213.248.96.157]

9	 41 ms	40 ms	41 ms  hbg-bb2-pos7-3-2.telia.net [213.248.96.37]

10	43 ms	42 ms	42 ms  adm-bb2-pos7-0-0.telia.net [213.248.65.161]

11	53 ms	53 ms	53 ms  ldn-bb2-pos7-2-0.telia.net [213.248.65.157]

12   118 ms   118 ms   118 ms  nyk-bb2-pos0-2-0.telia.net [213.248.65.94]

13   121 ms   121 ms   135 ms  nyk-b3-pos1-0-0.telia.net [213.248.82.18]

14   121 ms   121 ms   121 ms  nac-110814-nyk-b3.c.telia.net [213.248.82.94]

15   118 ms   118 ms   118 ms  12.ae0.gbr1.tl9.nac.net [209.123.11.71]

16   121 ms   120 ms   129 ms  0.so-0-1-0.gbr1.oct.nac.net [209.123.11.142]

17   123 ms   123 ms	 *	 www.dslreports.com [209.123.109.175]

18   124 ms   124 ms   123 ms  www.dslreports.com [209.123.109.175]

• Автор
:wors: Дотук установих, че проблемът не е софтуерен. Започна търсенето на хардуерната причина. Като стане ясна, ако има желаещи, ще обясня причината, та да не се блъскат и други като мен. Най-вероятно някой суич или кабел по пътя от доставчика до компютъра трябва да бъде сменен.
:wors: Дотук установих, че проблемът не е софтуерен. Започна търсенето на хардуерната причина. Като стане ясна, ако има желаещи, ще обясня причината, та да не се блъскат и други като мен. Най-вероятно някой суич или кабел по пътя от доставчика до компютъра трябва да бъде сменен.

А как си обясняваш, кабел или суич да е причина само за нисък ъплоуд в БГ ?

• Автор

При определени условия, причината може да бъде в някой кабел, но това става в редки случаи. Обикновено го причинява някой злоумишленик, по-рядко - природата. Начините са много.

Много по-вероятно е да е суич.

ПП. Няма значение дали ъплоудът е международен или БГ, той върви по едни и същи кабели. При международния ми трафик разликата между ъплоуд и даунлоуд не е така драстична, както в БГ пространството. Това е лесно обяснимо, нали? laugh.gif

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.