Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подвеждане от страна на Reset Computers за PQI флаш памети

Featured Replies

На сайта си Reset са написали до 480Mb/s трансфер, което е абсолютна лъжа и измама

480Мb/s = 60 MB/s = 61440kB/s

Reset data

свален на картинка

всъщност нещата са коренно различни и тази бракма angry.gif не вдига повече от 2МВ/s при запис и 10МВ/s при четене

първото е моето старо - подарък 512МВ

второто е новото от RESET

pqi5122giv8.jpg

Не че защитавам Ресет или която и да било друга фирма, но в 99% от случаите, нашите търговци дават данните така както са ги дали производителите на даденото устройство, било то флаш памет, видеокарта или каквото и да е друго. Нали не смяташ, че харддисковете SATA II имат трансфер от 300MB/s? Дори и най бързите рядко надминават 60МB/s а тези 300 са теоретичн трансфер който може да бъде достигнат в много, ама наистина много редки случаи и то само при четене от буфера на диска. Всъщност при USB 2.0 макслималният теоретичен трансфер е 400Mbit/sec. 480 е при IEEE 1394, на пак повтарям това е само на теория.

В интерес на истината, информацията (относно скоростта на паметта) на сайта на РЕСЕТ е свободно съчинение. Тази информация я има в едно потребителско ръководство касаещо генерално PQI USB паметите като цяло, а не конкретния модел. Информацията за точно този модел е абсолютно същата и на сайта на PQI, само дето липсва онзи ред описващ скоростта на трансфер, справка ТУК.

Кофти стружка, мдааа.

• Автор
В интерес на истината, информацията (относно скоростта на паметта) на сайта на РЕСЕТ е свободно съчинение. Тази информация я има в едно потребителско ръководство касаещо генерално PQI USB паметите като цяло, а не конкретния модел. Информацията за точно този модел е абсолютно същата и на сайта на PQI, само дето липсва онзи ред описващ скоростта на трансфер, справка ТУК.

Кофти стружка, мдааа.

Благодаря колега за подкрепата! Не знам дали сте забелязали, обаче че на този модел изобщо не са описани скорости. На опаковката също, но след като онези мош. се изтарикатиха, че сам съм си избрал по-бавният (и по-евтин) вариант и че има и Pro версия. Аз погледнах в сайта една позиция по-нагоре и какво да забележа:

Data transfer rate: Read in 25MB/sec, Write in 17MB/sec (това е за Pro варианта)

Хубаво! Да това са скоростите, които очаквам, но и те са далеч под обявените 60МВ/s (480Mb/s)

Нека да уточним това, че някой не е прочел внимателно преди да купи флаш устройство не означава, че Ресет или която и да е друга фирма лъжат.

ПРАКТИКА е за устройствата от ниския клас да се обявява това което са написали Ресет на сайта си (и не само те) UP TO 480 mb/s - теоретичния максимум за стандарта USB 2.0.

Малко производители (сред който е и Кингстън) пишат реалните скорости на трансфер на евтините си модели. PQI за по-бързото си устройство (онова черното, което между другото е с много нестабилна конструкция) са си написали скоростите. И те са си верни, наистина е толкова бързо.

Поздрави!

Редактирано от universum (преглед на промените)

Нека да уточним това, че някой не е прочел внимателно преди да купи флаш устройство не означава, че Ресет или която и да е друга фирма лъжат.

ПРАКТИКА е за устройствата от ниския клас да се обявява това което са написали Ресет на сайта си (и не само те) UP TO 480 kb/s - теоретичния максимум за стандарта USB 2.0.

Малко производители (сред който е и Кингстън) пишат реалните скорости на трансфер на евтините си модели. PQI за по-бързото си устройство (онова черното, което между другото е с много нестабилна конструкция) са си написали скоростите. И те са си верни, наистина е толкова бързо.

Поздрави!

Не съм съгласен с теб Универсум, на сайта си Ресет рекламират и показват това а самия производител не показва данни за него ? От къде са си го изсмукали от пръстите ?? Аз го виждам на сайта им, доверявам им се, поръчвам и.... след това изчаквам малко да се поизстуди водата от чешмата и си наливам една голяма водна чаша ;) А и разликата в скоростите е огромна, погледни скъпия вариант с какви данни е - С точното уточнение за начина от отчетената скорост за четене/запис - tops at 25MB/sec read and 17MB/sec write at sustained sequential speeds. Нещо да им пречи да преведат и сложат този текст господата от Ресет ? Неее, ама е полесно да напишат - до 480Mbit/sec ??!! Което си е пак около 60MB/sec както и да се смята и не знам дали има подобна флашка с такава скорост но къде по-атрактивна е цифрата 480 Евтини трикчета само. :yanim:

Доколкото знам няма флаш памети по-бързи от 30 MВ/с за четене. Не искам да те обидя. Просто много съм се ровил преди да се сдобия с моите (Apacer HT202 и Corsair Flash Voyager), от които съм много доволен. И установих това, което писах по-горе. А и логично изглежда по-евтиното устройство да е по-бавно.

Съгласен съм, че е подвеждащо и безсмислено да се пише максимума по спецификация за този стандарт. Явно това е една масова и порочна практика навсякъде.

• Автор
Доколкото знам няма флаш памети по-бързи от 30 КВ/с за четене. Не искам да те обидя. Просто много съм се ровил преди да се сдобия с моите (Apacer HT202 и Corsair Flash Voyager), от които съм много доволен. И установих това, което писах по-горе. А и логично изглежда по-евтиното устройство да е по-бавно.

Съгласен съм, че е подвеждащо и безсмислено да се пише максимума по спецификация за този стандарт. Явно това е една масова и порочна практика навсякъде.

Извинявай Universum, но тук правиш някаква грешка. И двете у-ва, които съм представил дават трансфер повече от 30KB/s. Освен, ако нямаш претенции за достоверността на теста.

Когато се пишат някакви стойности хубаво е тези хора да могат да ги защитят. Аз съм готов да предоставя това у-вото, а те да изсмучат от него информация с 480 Мb/s (за запис върху него с тази скорост не може и да се мечтае). Сега, като се замисля, че то хард диск трудно би се справил ( и то в никакъв случай под Windows ) пък камо ли флашката

Започнах темата, щото ме хвана яд :) , че пак се хванах на евтини трикове и с надеждата да предпазя други :lol6:

Някой правно запознат е хубаво да се изкаже тука, но ми се струва, че имаш право на възстановяване на заплатената сума при връщане на устройството. Може би дори на известно парично обезпечение за причинените психични и темпорални щети.

Редактирано от lastcyrol (преглед на промените)

Защо ми се струва, че някои не четат?

Пишете, че

"На сайта си Reset са написали до 480Mb/s трансфер, което е абсолютна лъжа и измама

480Мb/s = 60 MB/s = 61440kB/s"

Думичката "ДО" означава от 0 до обявената стойност.

Няма от какво да се оплаквате - рекламата е добра.

Дам, "до" пише, което пак е малко подвеждащо, но ме съмнява да си приемат дръвцето обратно и да ти върнат парите.

По принцип евтините флашове с по-голям обем са доволно бавни, както си видял и от теста си :angry:

Аз още карам с една ударо и водоустойчива A-Data JOGR 256Mb, която е с пъти по-бърза при запис от разни евтини 1-2Gb модели на познати.

Просто няма как да е ем голяма по обем, ем евтина и ем бърза :yanim:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Поправих си мненията по-горе 480mb/s вместо kb и 30МВ вместо 30KB. Неприятна грешка. Не ми направи впечатление, макар че не бях пил :lol6: . Сори. А иначе по-бързи от 30МВ/с има, но се броят на пръсти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.