Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скорости при флаш карти за фотоапарати

Featured Replies

Привет народе!

Преди няколко дена най-накрая си взех цифрово фото ( Канон А450), че ми омръзна да искам от приятели. Апаратът работи с MMC и SD. Обаче гледам различни модели, съответно и цени, по-конкретно на А-ДАТА едни карти 60Х, 150Х ... Имат ли значение тези скорости при работа с апарата (снимане)? Някой ако има конкретни впечатления, моля да сподели.

Благодаря.

Доколкото съм запознат тези скорости имат значение само при преноса на данни от апарата към компютъра,т.е когато източваш снимките от апарата или през cardreader.При сниминате няма никакво значение.

А кои марки са по-добри, и кой тип карти е по-добър - SD или MMC, каква е разликата?! Например аз се колебая между тези (като съм се ориентирал по-скоро към 2GB, но не знам SD ли да е, MMC ли):

от ценовата листа на Most:

1GB SD 50X A-DATA 11.20 11.70 12.20

1GB SD 60X A-DATA 13.00 13.40 13.90

1GB SD 80X A-DATA 17.00 18.00 18.50

1GB SD150X A-DATA 15.00 15.50 16.10

2GB SD 150X A-DATA 21.50 22.00 23.00

2GB SD KINGSTON 19.00 20.00 20.50

от ценовата листа на Reset:

http://www.reset.bg/catalog/product_info.p...fadb7f0c1c379c0

http://www.reset.bg/catalog/product_info.p...fadb7f0c1c379c0

Няма значение дали ще си купиш SD или MMC и двете ще ти свършат същата работа.

Вземай 2GB SD 150X A-DATA, че нещо тия KINGSTON-и са бъгави последно време.

Нямам нищо против марката, но съдя по проблемите, които дават.

• Автор

@ivo23, точно това ме интересуваше, благодаря!

@electradel, в какъв смисъл бъгави - дефектни бройки ли ?

@electradel, в какъв смисъл бъгави - дефектни бройки ли ?

Да.

Сигурно аз съм уцелил такива но от 3 памети KINGSTON имах проблем с 2бр. и големи разправии с гаранцията.

Вземай си 2GB SD 150X A-DATA и дерзай.

Скоростта на трансфера на SD картите е от значения при запис на видео. Аз имам Панасоник и в ръководството (но това на английски дето си го дръпнах от нета, а не некъдърния превод в комплекта) пише мин 10 мб/с. Моя модел прави клип 640/480 30fps, я може и 848/480 30fps.

Гледах го твоя модел - той е до 640/480 10fps.

Аз си купих Transcend 1GB, 12 мб/с. Дават гаранция за 1 млн. записа!.

@ivo23

Приятелю, без да съм чел нещо по въпроса ще споделя малко опит и съждения. На първо място - опита - преди да си купя картата - A-Data 1Gb x150 - едно приятелче ми даде една стара SD 256 Mb - маркова, HP ако не се лъжа. Като сложих новата A-Data и се усети сериозна разлика. Доколкото видях и сравних - варианта х150 е с увеличена скорост не само за четене (това за което говориш ти), но и за запис => при снимане това ще окаже значение за времето на запис на снимката върху картата. Тоест времето между заснемането на два кадъра намалява. Тук правя и следната уговорка - това е валидно когато се снима без светкавица, т.е. на нормална дневна светлина правя снимките почти като в Burst режим. Със включена светкавица за съжаление се бави заради презареждането й. Но не е болка за умиране. По-бързата памет си струва определено, а и разликата в цената е много малка.

п.с. и малко статистика:

speed Read Write

60X 9MB/Sec 7MB/Sec

150X 22.5MB/sec 15MB/Sec

Редактирано от antonofff (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.