Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със зареждането на Windows XP

Featured Replies

От 3-4 дни имам следния проблем:

При стартиране на Windows има следните комбинации:

1: Появява се черен екран, на който пише NTRLD is missing. Press ctrl+alt+del to restart

2: Появява се че черен екран с надпис Cannot read BOOT.INI from c:/WIndows

2.1 увисва

2.2 продължава стартирането като се включва Scan Disk и сканира диск E: - в него ми е музиката, 1-2 филма, малко ХХХ и малко картинки. Сканирането не показва грешки и се стартира нормално след това.

3: Свети червената лампичка на кутията, обаче монитора не реагира и не показва никакъв образ.

От време на време изкарва сини екрани с надписи, които не са много окуражителни.

Конфигурацията ми е :

MB: MSI KT4V ( MS -6712)

Chipset: VIA VT8388 Apollo KT400

CPU: AMD Athlon 2200+ Socket A 512 L2 cache

Video: Radeon 7000 32mb 32 bit

HDD1: Hitachi 160 GB 7200 RPM ATA/133

HDD2: Maxtor 80gb 7200 RPM Ata/133

DVD NEC ND-3540A

System - Windows XP SP2

Забелязах, че като махна Мaxtor-a системата си тръгва без проблем, а като го вържа отново - т. 2/2.2

След като е изкарало син екран, ако не махна Maxtor-a - т.1 и т.3

Благодаря за вниманието.

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

хм, колкото и невероятно да звучи, но понякога (на мен винаги) ми е помагало следното:

1. изключваш компютъра

2. сваляш страничния капак или как там се отваря

3. изваждаш захранващия кабел и IDE кабела (т.е. всички кабели свързани към диска) и ги поставяш отново.

4. пускаш компютъра

5. ако тръгне слагаш страницата (капака) и enjoy както казват някои

6. ако не тръгне, пробваш пак и пак и ако пак нищо, то проблемът е по-дебел - виж какво казват другите!

Редактирано от vladko (преглед на промените)

• Автор

Аз точно това нещо правя за да го подкарам

Така няма да стане. Най-лесния вариант е да преинсталираш Windows-а. Другия е с Recovery Console от инсталационния диск да копираш файла в C: . Аз ти препоръчвам да пробваш второто. И внимавай да не оплескаш нещо. Ако имаш въпроси просто питай. Може и на лично съобщение ако искаш.

Значи , Аз имах подобен проблем, преди повече от година с един комп (и мисля, че харда беше Макстор).

Трябва много внимателно да разгледаш, каде да поставиш "JUMPER-а", защото на тези хардове е малко комплицирано, заради съществуването на CSEL. За предпочитане е двата харда да са ти на отделни кабели {за да няма съкатлъци}(първия с Win-а ти е "PRIMARY-MASTER", а пък Maxtor-a го сложи на "SECONDARY-SLAVE"), след това включваш компа и влизаш на BIOS-а. От там ръчно задаваш, на "PRIMARY-MASTER"-"AUTO" и трябва да ти се покажат данните на първия диск(примерно: ST3491A или MPB3052AT-P и т.н.), след това на "SECONDARY-SLAVE" - "AUTO" и ще ти се покажат данните на Maxtor-a, след това на "SAVE SETTINGS AND EXIT" и си като нов.

Пробвай и ако не стане - пиши (ще търсим по-дълбоко проблема).

• Автор

Аз на харда с Win-a още преди 4 месеца съм го сложил на Primary и Maxtor-a на Slave. А със System Recovery не мога да се оправя нещо sad.gif . Пробвал съм и преди ама общо взето нищо не можах да направя и преинсталации до небето. Стигал съм до 11 преинсталации за 1 ден само и само да го подкарам тоя комп.

Ще се опитам да ти го обясна подробно. Слагаш диска в DVD-ROM-а и бутваш инсталаацията на Windows XP. Когато стигне до началния екран му избираш Recovery Console. Ще се появи един черен екран с някакви надписи отгоре. Не натискай нищо. Изчакваш малко и ще те попита дали Windows-а ти е в 1.C:\Windows. Когато ти изпише това натискаш 1 на клавиятурата и после натискаш Enter. Сега ще те попита за паролата на администраторския акаунт. Ако нямаш парола просто натисни Enter, ако имаш напиши я и пак натисни Enter. Така вече можеш да пишеш. Пиши следното: copy [Буквата на DVD-ROM устройството] \i386\ntldr c:\ и натискаш Enter. Трябва да изглежда ето така: copy D:\i386\ntldr c:. (Като D: е буквата на DVD устройството. Трябва да напишеш буквата на твоето DVD устройство. Без точката накрая). Сега би трябвало да ти изпише, че е копирало един файл. Сега направи по-важната част. Сега остава да напишеш exit и да натиснеш Enter, за да се рестартира компютъра. Надявам се да не се налага пак да влизаш в Recovery Console. Ако Windows пак не зареди влизаш пак в Recovery Console по описания начин по-горе. Но този път няма да пишеш тази команда, а други 2. Те са fixboot и fixmbr. Първо пишеш едната и натискаш Enter. Поскле другата и пак натискаш Enter. Ако командите имат някакви въпроси и предупреждения просто натискай Enter или пиши, че си съгласен. Не си спомням какви бяха точно въпросите. Успех. Ако и това не помогне можеш да направиш Reapir на инсталацията на Windows-а. Като направиш Repair няма да загубиш никакви данни. Всичко ще си работи като влезнеш пак в Windows-a. Може да забележиш че работи малко по-бавно, но така са го измислили от Microsoft. Успех и дано не си стигнал до повторно влизане в Recovery Console.

• Автор

Благодаря за помощта. Колкото и да не мога да поярвам, но се оправих. Ще видим колко време ще изкара, а ако пак започне директно си натискам F8 ( I agree) :)

Честито. Не си толкова неоправен, колкото изглеждаш. Браво. Ако имаш още проблеми питай. Дано да нямаш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.