Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво трябва да съдържа презентация на сайт?

Featured Replies

Здрвейте!

Искам да попитам какво по принцип трябва да съдържа презентация за представяне на web сайт на национално състезание? Питам тъй като ми е за първи път, а предполагам на много от вас им се е налагало да представят свой сайт на състезание или пред клиент (та дори и не като презентация на Power Point). Въпроса ми е какви акценти трябва да се изтъкнат, за да можеш успешно да представиш сайта си? Аз мисля, че едно от тях са - структура на сайта, навигация, съдържание (тук малко се колебая какво по-точно), описание на галерия, други екстри (клипчета, чатове и др.). Това са някои от нещата, които трябва да съдържа презентацията според мен, но не съм сигурен дали е достатъчно и дали съм прав за някои. Моля ако мякой иска и може да помогне да се включи ще се радвам много! :)

ПС: Сайта е този на Рилския манастир: http://www.rilamonastery.pmg-blg.com . Състезането е Национално състезание по WEB дизайн в Ловеч.

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Първо Късмет на състезанието :help::)

Аз тая година бях на подобно нещо - обаче за сайтове с mysql

В презентацията е добре да има:

С кои програми е правен сайта

На бързо нахвърлено какво има в сайта и откъде е взета информацията

И някоя картина от сайта

И вече в самата защита на сайта пред комисията се разказва това от презентацията, обаче по-подробно :)

• Автор
Първо Късмет на състезанието :help::)

Аз тая година бях на подобно нещо - обаче за сайтове с mysql

В презентацията е добре да има:

С кои програми е правен сайта

На бързо нахвърлено какво има в сайта и откъде е взета информацията

И някоя картина от сайта

И вече в самата защита на сайта пред комисията се разказва това от презентацията, обаче по-подробно :)

Мерси! Ще го имам в предвид, а нешо снимки от сайта да слегам ли? Менюта, страници и т.н.?

Ако те интересува дай един мейл и ще ти пратя една моя презентация, правена е набързо, просто за идеята ?

Всъщност и аз ще участвам в това състезание в гр. Ловеч. Но аз горе долу знаех какво трябва да има в презентацията, защото от по-горните класове от моето училище участваха тази година в друго състезание и те ми казаха, но добре е че си питал.

Редактирано от miro91 (преглед на промените)

Sharky , бях ти пуснал ЛС с някои забележки и препоръки за този сайт. Ако не си го получил, кажи ми, защото всичко си е по старому.

• Автор
Sharky , бях ти пуснал ЛС с някои забележки и препоръки за този сайт. Ако не си го получил, кажи ми, защото всичко си е по старому.

Получих го, но нямах време да ги променям, но все пак някои неща са оправени - флаш менюто вече не се ралича рязко и се слива, а там за цветовете на мейл формата не съм много съгласен и мился че не е толкова от значение точно там цвета.

За други неща не мога да се сетя какви ми беше писал, май само за галерията нещо ама не помня защо.

ПС:

1 - Музиката в началото е хубава , но не може да се спира, също може да добавиш плейър вътре в сайта с някаква плейлиста от песнопения.

2 - Не ми харесва шарката от външната страна - напомня на ислямски мотиви - провери, ако не вярваш

3 - Звуците, когато избереш "Начало", "Галерия" и другите - не се връзват с всичко, по-скоро са за сайт за игри или нещо такова, освен това бутонът "Контакти" не е активен до края - има ясна видима линия.

4 - Виж какво става с този линк - http://www.rilamonastery.pmg-blg.com/Muzei_bg.htm

5 - Бутона "Нагоре" поне при мен не работи - аз съм с IE 7

6 - тук се разминава дизайна на сайта с този на формите - бягай от електро-зелено и други подобни цветове

7 - Има малко правописни грешки - НЯМА мн.ч , завършващо на Й.

8 - Скрипта, когато отвориш снимка, е много бавен - 3 секунди само се отваря снимката - това е много време, нещо по-обикновено би имало по-голям успех - знаеш, че в Интернет хората мразят да чакат. Същият скрипт го има тук

Значи да почнем точка по точка:

1. Музиката нема как да не спира, тъй като сайта не е изцяло на флаш, а само началната интро страница и също не съм плзвал фреймове, които да ми позволят само част от съдържанието да се сменя. Това е много работа всичко да се промени и без реален смисъл

2. Тази шарка :sobbing: е част от архитектурния ансамбъл на манастира и аз не случайно съм я ползвал, опитвайки се да вкарам мотив и част от манастира в самия сайт, а не мисля че възрожденските художници са щяли да я сложат в христянски манастир ако са знаели че е с ислямски мотиви :bye1:

3. Тук до някъде е така. Звуците понякога дразнат, но все пак има свързан мотив. Това са звуци от камбани, което е в идеен смисъл свързано с манастира и е един от начините за диферинциране на активен бутон особено след като за да премахна ясно видимата граница се наложи да махна някои от отличителните ефекти.

4. ЛИнка вече работи, просто сайта беше още в разработка и има още мъничко работа с вкарването на текстовия материал.

5. Нз по каква причина бутона "Нагоре" не бачка на IE7, но при всички други НОРМАЛНИ браузъри бачка, което не прави чест на ИЕ7.

6. за това вече споменах.

7. нз къде е това ако го подкрепиш с пример и линк ще е добре, но имаше някои редакции тъй че възможно е да е оправено и не забравяй че толкова текст е нормално човек да сгреши.

8. Нз какво му е бавното, може би тъй като си на тъпия ИЕ7 има проблем при теб, но тоя срипт се поддържа от 1 css, 1-2 JS i 3 снимки и ако това е тежко... Не се зарейда веднага не зашото е тежък скрипра, а страницата е тежка и скрипта се зарейда последен - затова е така.

9. И нешо аз да добавя като проблем, който си признавам, че не мога да реша - на Opera има много грозен бъг в шапката на сайта с разминаването на една от флаш анимациите - лявото меню, като причината е, че компбинацията таблица - флаш на Opera не е добра особено като е ползвано подравняване (aline="right") при клетка по-голяма от размера на флаша. Но спецификата на дизайна не позволява сайта да се направи изцяло на CSS и DIVs. Може само на таблици (резане) или с лейъри (там няма проблем, тъй като по рано сайта беше на лейъри, но е много по-тежък така и труден за редакция, за което му направих редизайн или по-точно реструктуриране ;) ).

10. Друго меже би е това само че за флаш анимацията на индекса е 650-700кб ,което я прави малко тежка - главно зарабди музиката и някои снимки. Мислех да я намаля поне с 100 кб, но нямах време. НЗ нека тези които разират повече да кажат дали е тежка за това което е.

Това са моите отговори, надявам се да си доволен! :sobbing: Ако иам друго кажи, но мисля че сайта се получи добре при положение че беше първия ми сайт ако не броиме един друг за който ме е малко срам :computer2:

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Благодаря за отговора, за да допълня моето мнение -

1 - ок

2 - ок

3 - оправи си поне звуците, че поне при мен се чува нещо като "тракане по буркан" (мнение на сестра ми) - нищо общо с камбани - а можеш да ползваш скрипт като лявото меню - с Потъващи бутони

4 - ок

5 - Майкрософт да се оправят тогава

6 - поне можеш да сложиш цвят, който да е по в тон със сайта - важни са детйлите в цялата работа

7 - ще чета внимателно и ще търся

8 - http://rilamonastery.pmg-blg.com/Home_page_bg.htm - за снимки като тези говоря, при тях скриптът е много тежък и претрупан, а в Галерията скриптът е добър, но не ми харесват :

- цветът на фона;

- нуждата да скролваш снимките, ако са по-големи - много досадно - поне да можеш да правиш снимката на цял екран

- и клипчето е хубаво добавено, но бутоните отдолу не излизат - само ако намалиш на 75 % - последните 2 неща при Лисицата ги няма - защо, не знам

Но може би най-дразнещото нещо са звуците за бутоните - те наистина не са на място - дори без тях щеше да е по-добре.

Остават още съвсем малко детайли и сайтът ще е готов да спечели конкурсът. Успех и пусни ЛС, като оправиш нещата

Добавено - при "Дълги" снимки пак трябва да скролваш, независимо от браузъра.

Редактирано от zdravko87 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.