Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера кой е моят MAC адрес?

Featured Replies

знам си IP-то но не си знам MAC-адреса.как мога да го разбера.мерси предварително

Редактирано от stanley56
Непълно и неясно заглавие (преглед на промените)

Стратирай командния процесор за дос cmd и в прозореца и напиши ipconfig /all физическия адрес е MAC-адреса на твоята мрежова карта

Редактирано от GetOff (преглед на промените)

• Автор
Стратирай командния процесор за дос cmd и в прозореца и напиши ipconfig /all физическия адрес е MAC-адреса на твоята мрежова карта

мерси

излизат две неща.какво е първото и какво второто.

1.ethernet adapter 2.ppp adapter -на първото ми излиза физически адрес а на второто е различен и на двете ми излизат по няколко IP-та.кое какво е.

мерси

излизат две неща.какво е първото и какво второто.

1.ethernet adapter 2.ppp adapter -на първото ми излиза физически адрес а на второто е различен и на двете ми излизат по няколко IP-та.кое какво е.

На Ethernet адаптера гледай.

• 2 години по-късно...

Мас адреса може да се види, както и да се редактира, чрез настройка в:

Десен бутон върху -> "Моят компютър"-> Menage -> Divice manager -> Network adapaters -> десен бутон на мишката върху желаната мрежова карта -> с ляв-properties -> Разширени -> Network address -> и в прозорчето в дясно e МAC адреса ви, който по желание може да промените. Накрая ОК и всичко е готово.

При условие, че ланката не е стар модел и драйвъра подържа тази опция!

• 7 месеца по-късно...

Кгато МАС-адреса на лан-картата не е бил манипулиран в горе посоченото поле се виждат само нули.

1. - МАС-адреса на съответната лан-карта, с която поддържате връзка с нета в момента може да видите, като щракнете с десния бутон върху двете телевизорчета, в дясно до часовника. После избирате ->Състояние с левия бутон. После избирате в горния край, бутона ->Поддръжка. Плъзгате мишката по-надолу и избирате ->Подробни данни. Най-отгоре, под названието Физически адрес е номера на МАС-адреса на съответната лан-карта. За да го промените без програма, може да се възползвате от обясненията по-горе, а именно:

2. - Десен бунон върху Моят компютър. Избирате Menage. После ->Device Manager. После чуквате два пъти с левия бутон на мишката върху ->Nenwork adapters. Ще ви се покаже лан-картата или лан-картите, ако са няколко. Чуквате върху интересуващата ви лан-карта с десния бутон вълху ->Properties. Чуквате върху бутона ->Разширени. От списъка по-долу избирате ->Network Address. Слагате отметка в ляво от полето и попълвате

МАС-адреса на чужда лан-карта. Натискате ОК и сте вече с чужда самоличност. Всичко това работи, ако не сте с връзка PPPoE. Същата манипулация може да се направи, като използвате точка 1., но вместо ->Състояние, избирате ->Отваряне на мрежовите връзки. Десен бутон върху лан-картата, която ползвате, после ->Свойства, после ->Конфигуриране..., после ->Разширени и нататък вече ви е ясно. Желая ви успех!

Редактирано от ros57 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.