Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безжична връзка на РС с Телевизор

Featured Replies

• Автор

Смятам, че достатъчно ясно съм посочил питането,то е дали е възможно чрез Bluetooth технологията вместо да използвам кабели от персоналния компютър (понеже не разполагам с лаптоп) като пусна мултимедийно приложение(Филм,музика, снимки) да може да се гледа и слуша на телевизора,които са разположени в различни помещения с разстояние на не повече от 15 метра.

мултимедийно приложение(Филм,музика, снимки) да може да се гледа и слуша на телевизора,които са разположени в различни помещения с разстояние на не повече от 15 метра.

Точно с bluetooth няма да стане,но няколко поста по нагоре съм казал как аз съм го направил за себе си.

• 1 месец по-късно...
Филипов е отговорил на въпроса Ви! Не пишете глупости, за да не ги трия!

За сендерите/предавателите/

ВСЕКИ който излъчва в ефира, трябва да има лицензия за това.Това е прието от международната конвенция за радиоразпръскване и не подлежи на коментар. Oбяснявам Ви го като човек, със същата лицензия. Ника ми, го доказва на тези, които го разбират и им е ясно.

S уважение - LZ4JW - 73!

Нещо се заблуждавате драги!Тук не става въпрос за излъчване в ефир на програми и т.н.Тук става въпрос за използване на безжично устроство за пренос на сигнал от т.А до т.Б.

Колегата Oric след Вашият пост е много прав,като Ви обръща внимание на това,че ако Вашата теза е правилна,всички блутут,уаерлес ус-ва и т.н. сендери и трансмитери,биха подлежали на разрешителен-регистрационен режим.А какво мислите за безжичните камери за видеонаблюдение и те ли са извън закона!?Могат да се дадът още много примери,но помислете над горните,все пак да не Ви натоварвам излишно.

Моля за в бъдеще да бъдете по-внимателен в изказвания,които не кореспондират с Вашата компетентност.

С уважение: LZ2KGO

Нещо се заблуждавате драги!Тук не става въпрос за излъчване в ефир на програми и т.н.Тук става въпрос за използване на безжично устроство за пренос на сигнал от т.А до т.Б.

Колегата Oric след Вашият пост е много прав,като Ви обръща внимание на това,че ако Вашата теза е правилна,всички блутут,уаерлес ус-ва и т.н. сендери и трансмитери,биха подлежали на разрешителен-регистрационен режим.А какво мислите за безжичните камери за видеонаблюдение и те ли са извън закона!?Могат да се дадът още много примери,но помислете над горните,все пак да не Ви натоварвам излишно.

Моля за в бъдеще да бъдете по-внимателен в изказвания,които не кореспондират с Вашата компетентност.

С уважение: LZ2KGO

Моля уважаемия LZ2KGO да си поприпомни как се е явявал на изпит за да ги вземе тези букви и цифри, защото той е регистриран и има право да позлва предавалеля само за любителски нужди и то до строго определена мощност (в зависимост от класа). А за такива устройства като блутут,уаерлес мощността е доста малка и те не подлежат на регулация. Само че по-горе се говореше за доста по-мощни неща и съответно влизащи в категорията на разрешителен режим според закона

Моля уважаемия LZ2KGO да си поприпомни .....

Мисля че темата се казва "Безжична връзка на РС с Телевизор"!??

От там всяко коментиране за устройства и апаратура подлежаща на регистрация и разрешителен режим става излишно.И според мен е ненавременна демонстрация на компетентност.А ако съм извадил от контекста думи на някого,моля за извинение!

STRONG SRT-VS101 цена 85 лева 2.4 Ghz предава аудио и видео до 50 метра в зависимост от преградите

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Моля Саентист да обясни откъде да купя това устройство / ама като на една жена да обясни :) / и как работи,изобщо-по-простичко..!!Че аз да кажа на мъжо! :bye1:

STRONG SRT-VS101 цена 85 лева 2.4 Ghz предава аудио и видео до 50 метра в зависимост от преградите
  • 3 седмици по-късно...
Моля Саентист да обясни откъде да купя това устройство / ама като на една жена да обясни ;) / и как работи,изобщо-по-простичко..!!Че аз да кажа на мъжо! :P

От известно време ползувам този комплект, цена 40 лв, от магазин на TCM, работи на 2.4 GHz:

e020_1_b.JPG

Най-накратко за принципа на работа:

1. Подаваш сигнал от видеокартата и от звуковата карта към предавателя със съответните кабели, които влизат в комплекта или вървят с дъното.

2. Настройваш драйверите на видеокартата.

3. Връзваш приемника към телевизора със съответния кабел.

4. Проверяваш дали работят на една честота (има един плъзгач A B C D - трябва да е една и съща буква при двете устройства).

5. Предавателят може да обслужва две устройства - примерно DVD и сателитен приемник. Съответно приемникът трябва да се настрои кой от двата сигнала да приема.

В общи линии е това. Ако двете устройства са в едно помещение, сигналът е перфектен. Ако мине няколко стени се появяват смущения, т.е. предавателят е слаб, т.е. нямам никакви притеснения относно законността му.

Редактирано от dixi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.