Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за лаптоп

Featured Replies

Помогнете ми да си избера един от двата лаптопа,като се има предвид,че са на почти една и съща цена,като за DELL Inspiron 1501 - AMD Turion 64 X2 TL не знам нищо за батерията а за Lenovo като цяло не знам почти нищо.

Lenovo/IBM TY0BTBM Centrino Duo 1.73GHz 15.4" +Camera 512MB 80GB DVDRW Lan1000 802.11a/b/g Bluetooth 1394 2.87kg 1Y

Lenovo 3000 N100 Intel Centrino Duo T2250 (1.73GHz, 2MB L2 Cache, 533MHz), Intel 945 GM Chipset, 15.4"WXGA VibrantView + Camera, Intel 950 up to 128MB, 512MB PC2-5300, 80GB SATA, DVD Recordable DL, Wi-Fi 802.11a/b/g (3945), Bluetooth, IEEE1394, RJ-45, S-Video out, 4-in-1 Media Reader (MMC/SD/Memory Stick/XD), 4 USB 2.0, RJ-11, External Display, Headphone / Line out, External microphone, AC adapter, PC card 1xType I/II, 2.87kg, Battery life: 2.2h, Lenovo Care, no OS; 1 year international warranty; TopSeller

DELL Inspiron 1501 - AMD Turion 64 X2 TL

Процесор: Mobile Turion 64 X2 TL56 Dual Core (1.80GHz, 2x512KB L2 Cache)

Памет: (2x512) 533MHz DDR2

Диск: 120GB SATA 5400 rpm HDD

Дисплей: 15.4" WXGA (1280 x 800) TrueLife TFT

Видео карта: ATI Radeon Xpress 1150 with 256MB

Оптично у-во: DVD+/-RW

Други: Audio ports: Microphone-in port, stereo headphones/speakers port Slots: One PC Express Card 54/34 mm card supported; Kensigton Lock Slot Communications: Modem: v.92 56K MDC; 10/100 Ethernet LAN on system board; Dell Wireless 1390 802.11 b/g 54Mbps Mini-PCI Wireless Card Ports: VAG; 4 USB 2.0; RJ-11, RJ-45; 3-in-1 media card reader

Софтуер: Free Dos

Гаранция: 1 година

Тегло: 2.81 кг.

Аз бих избрал втория заради по-голямия хард и двойно повечето рам памет,на първия процесора е с 2 мб кеш.Като цяло Lenovo не са ми познати докато от Dell имам само добри впечатления.

В този форум има много по компетентни от мен, но точно за тези два лаптопа решението е почти еднозначно:

1. Повече рам за Дел-а

2. По-голям харддиск при Дел.

3. Процесора не знам - изглежда поне като Пентиума за производителност, за консумация не вярвам да е драстична разликата между двата процесора.

4. По-добра видеокарта при Дел.

5. Дел-а няма вграден блутут, това е поправимо обаче.

6. За Дел-а не пише да има FireWire порт - за него ти преценяваш дали ти трябва - ако имаш видеокамера с такъв.

7. И двата са без операционни системи - това е лошо в случай, че смяташ да ползваш Windows и да го разнасяш насам натам лаптопа ще тр. да си купиш ОС.

Добавено: тъй като Драгозов се е изказал, докато пиша Леново са бившия ОЕМ производител на лаптопите на IBM. Не са някоя случайна фирмичка. Доколкото помня са в първата петица на производителите на лаптопи. Но пък Дел са втори или първи - с HP се бият за първото място.

Класация по продажби на лаптопи:

1. HP

2. Dell

3. Acer

4. Toshiba

5. Lenovo

Редактирано от universum (преглед на промените)

Знам че Lenovo сред първите фирми производителки,просто досега не съм пипал нищо тяхно.Иначе IBM съм ръчкал доста ама все старички та няма значение в случая.

• Автор

БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ.

Проблема е че почти нищо не съм чувал за Lenovo .Знам че е IBM но все пак е все още недоказано.А за DEL чувах не особено добри неща предимно за батериите.Пък искам да сравня разликата между Intel и AMD

От 10 години работя с преносими компютри ... имаше една марка IBM ... вече за съваление не е същото. Ако искаш добро PC не си взимай с AMD процесор. Аз лично моя си го сглобих сам – WXGA/1280 x 800/16:10

2,16 GHz Intel Core 2 Duo с 4MB cashe, 160 GB HDD, 2 GB RAM DDR2 на 667 MHz, TV Tuner с антена ( ловя Канал1, бТВ и Нова ) и Wireless карта. Машинката е перфектна и скоро нито Dell ( които за мен лично са много зле ) нито HP имат подобен модел за цена от 1900 лв. с ДДС.

Какво ще рече "не взимай с АМД"?И двата производителя имат кофти модели процесори ама не бива заради един такъв да се слагат под общ знаменател.

Имам въпрос. Дъщеря ми ще заминава за Америка и иска да си купи лаптоп Sony VAIO от там. Може ли да ми дадете информация за тези лаптопи. Моделът който си е избрала е VAIO® Notebook FE SeriesVGN-FE890 Graphic Splash Edition

Редактирано от POPAY (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.